alexandra flaa

Smoothie på 1-2-3 20.03.2017

Happy monday! Så var det på igjen med skole og jobb. Nok en uke har begynt, og nå nærmer vår, russetid og eksamenstid med full fart. Jeg befinner meg på jobb resten av kvelden, så da benytter jeg enkelt å greit anledningen til å vise dere min favorittsmoothie. Dessuten er den veldig enkel og lage, og billig så klart. 


♥ DU TRENGER ♥
Frosne jordbær, eller andre bær av eget ønske
Appelsinjuice, eller annen juice 
Sukker, hvis ønskelig


 


 


♥ DETTE GJØR DU ♥
Fyll opp blenderen med jordbær
Hell oppi appelsinjuice
Blend 
Server


 Voila! Nå kan du nyte en kald og god smoothie med god samvittighet! Det skal ikke så mye til for å få i seg nok frukt og grønt igjennom én dag. Dette er gjort på under to minutter, og det har faktisk alle tid til! Spesielt når jeg klarer det.. (ups).

Er du glad i smoothie?
Hva liker du eventuelt å ha i smoothien?

Vegetarburger 15.03.2017

God kveld! Hvordan ble onsdagen deres? Selv om dere sikkert er veldig lei av å høre om disse særemnene mine, så er det liksom siste innspurt på begge to! Jeg har fått skrevet litt mer på engelsken, og planen er å gjøre meg ferdig i morgen. Videre utover kvelden skal jeg kose meg med boka til norsksæremnet. Jesus, det er nesten litt forvirrende å holde styr på alle disse særemnene.. 

Dagens vegetarrett kom seg bedre ut enn gårsdagen.. Det skulle vel ikke akkurat så veldig mye til heller! Jeg fikk brukt opp potetrestene i dag, når jeg lagde meg en deilig vegetarburger fra Hoff. Har noen av dere smakt den? Så langt har jeg kun smakt på den i grønn pakke, men den røde skal også testes ut når jeg har spist opp den siste jeg har igjen. Både vegetar og rester, kan det bli bedre!? Jeg hater å kaste mat, så jeg prøver å bruke opp alt eller spise det opp på en eller annen måte. Selv føler jeg i alle fall at jeg har lite matavfall.. Hvordan ligger dere an der?

Ser det ikke godt ut? Dere burde virkelig prøve disse burgerne! Du kan spise de med god samvittighet, nettopp fordi du ikke spiser dyr! Mmm, det kan ikke bli bedre enn det. Så her er det bare å nyte en deilig burger altså. Nesten rene matbloggen dette nå, haha. Neida, det blir lenge til neste gang!

Har du prøvd disse burgerne før?
Spiser du noe vegetarmat?

Ingen mesterkokk 14.03.2017

Endelig skinner sola litt mer i Tønsberg, som også førte til at jeg rakk å "våkne" til litt før jobb. Tusen takk for alle gode tips og forslag dere kom meg! Dessverre tror jeg bare kroppen min er utrolig sliten noen ganger. Så sliten at når jeg nesten ikke klarer å holde øynene oppe, og kaffe ikke hjelper, at jeg burde sove litt mer. Jeg skal uansett få i meg store mengder med kaffe i dag!

På grunn av en skoledag utenom det vanlige med ett besøk på Berg fengsel, rakk jeg også å lage ett ordentlig måltid før jeg måtte på jobb. Selv om jeg ikke er særlig flink til å få i meg noen av de næringsstoffene jeg trenger, så prøver jeg, og det hender jeg treffer! Litt sånn føler jeg det i dag når jeg har kokt både poteter og grønnsaker. De vegetarbollene falt ikke helt i smak, så jeg er usikker på om de blir med i nistepakka på jobben, eller om det blir middag i morgen.. Hmm!

Er du glad i å lage mat?

Hva skal du i kveld?

Vegansk brownie 07.02.2017

Hei og hopp! 

Jeg fikk ikke delt min lille brownie-secret med dere i går, så jeg benytter anledningen nå mens jeg skal på jobb. Det er superenkelt, og du smaker garantert ikke forskjell! Bare sånn for å informere dere, så er jeg ufattelig svak og kresen på brownie, så det er ikke hva som helst som faller i smak hos meg. Den må være akkurat passe stekt, veldig flytende på innsiden og ha den deilige sjokoladesmaken. 

For å lage denne brownien vegansk (uten animalske produkter) trenger du:
♥ Toro Brownie ♥
♥ Rapsolje ♥
♥ Melis til topping ♥

Det eneste som er forskjell fra den opprinnelige oppskriften er at du enkelt og greit dropper egget! For min del da så sparer jeg å kjøpe én hel pakke med egg, når jeg kun trenger ett. Men nå ser dere jo at man faktisk ikke trenger det ene egget heller. Nå har jeg laget den vegansk to ganger, og brukt varmluft på ca 155 grader i 20-25 minutter. Dette varierer fra ovn til ovn, så du er nesten bare nødt til å følge med!

Ironisk nok har jeg pyntet med marshmallows, som inneholder gelatin, og er dermed ikke helt vegansk.. At least I tried. 
Kan vi bare ignorere den biten og late som at jeg fikk til dette helt supert?

Liker du brownie?
Hva skal du i dag?


#vegansk #vegan #vegetar #veggis #brownie #bake 

Saturday 14.01.2017

God morgen! 

Ja, jeg syns fremdeles det er morgen, selv om jeg kom meg ut av senga for én time siden. Det er det beste med lørdager, uavhengig om jeg skal på jobb eller ikke. Bare ligge i senga i en halv evighet, catche opp med kveldens festligheter på sosialemedier, våkne i et behagelig tempo. Alt er så rolig, og jeg stresser ikke. Det er disse dagene jeg har tid til å faktisk trakte kaffe, og lage en litt bedre frokost. Havregrøt og kaffe! Mmm. 

Hvis noen av dere ønsker å kutte ned på meieriprodukter, kan jeg anbefale dere å bruke soyamelk istedenfor "vanlig melk". Den smaker fantastisk! Jeg har dog ikke funnet en melk jeg syns er så god at jeg bare kan ta meg ett glass når jeg vil, men jeg jobber med saken! Så spytt ut hvis du har en fantastisk god, plantebasert melk!


Havregryn ♦ Soyamelk ♦ Bringebær 
Salt ♦ Sukker ♦ Kanel ♦ Kaffe

Hvilken melk foretrekker du?
Hva skal du i dag?

Mammas havreflarn... 07.12.2016

Onsdag, halvveis i uka, og enda en tentamen er overstått! Nå er vi enda lengre ut i desember måned, faktisk har vi allerede gått forbi andre søndag i advent. Det betyr at det bare er 17 dager igjen til jul dere! Denne tiden går dessverre altfor fort, syns jeg. Hvordan ligger dere an med julebaksten? Har dere i tradisjonen tro tenkt å bake sju ulike slag? Selv holder jeg meg nok bare til havreflarn og pepperkaker. Evig glad mamma har denne herlige oppskriften på havreflarn, som er ikke bare enkel, men superrask å lage. For å være ærlig tror jeg ikke det tar mer enn 15 minutter fra man begynner, til de er ute av ovnen! Dette er i alle fall mine favorittkjeks, og jeg er evig glad jeg lagde de i disse dager, slik at jeg har noe å kose meg med sammen med all lesing og øving hit og dit. Dere skal få oppskriften, så kan dere også kose dere med disse deilige havreflarna i denne ellers travle måneden!


Stekes på 175 grader til de har fått en gylden farge, omtrent 7-10 minutter♥ 


Det hele er så enkelt som at du blander alt det tørre sammen, tilsetter smør, egg og noen få mandeldråper. Jeg brukte mandelessens, og det utgjorde ingen forskjell. Dette er faktisk litt komisk, men jeg ringte mamma for å spørre hvor mye litt mandeldråper faktisk var. Da måtte vi le litt begge to, men konkluderte med at det bare var noen få dråper det var snakk om. Videre rører du sammen alt og bruker en liten skje til å fordele røra i små klumper på et bakebrett. Husk bakepapir og litt god avstand imellom! De flyter ut og blir flate av seg selv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er det bare å kose seg!

Liker du havreflarn?
Hvor mange slag baker du til jul?

Hva tenkte jeg på!? 24.10.2016

Okei, nå skal jeg fortelle dere om et virkelig svakt øyeblikk jeg hadde på fredag.. Jeg skjønner enda ikke i dag hvordan jeg klarte å få dette til. Som nevnt tidligere er det noen produkter jeg har kuttet ut av kostholdet etter at jeg flytta for meg selv. Da kunne jeg endelig ta valget om å kutte ut meieriprodukter og kutte ned på kjøtt. Tenkte å komme med en oppdatering på dette litt senere, men nå er det snakk om meieriprodukter...

Jeg var på jobb fredagskveld, veldig sliten egentlig. Hendene mine var så tørre at de sprakk opp, og jeg hadde glemt salven min hjemme, selvfølgelig. Når jeg allikevel måtte kjøpe en håndkrem, tok jeg med meg en sjokolademelk som var nedsatt til 40% grunnet dato. Jeg ante fred og ingen fare.. Smurte inn hendene mine og tok noen slurker av melka før jeg skjønte hva det var jeg faktisk drakk. KUMELK. Jeg har ikke fått i meg kumelk siden jeg flytta, omtrent.. Når jeg innså hva jeg hadde gjort, ble jeg grusomt kvalm. Æsj. Aldri igjen. Aldri ren melk. Dette gjorde at jeg ville kutte enda mer ned på kjøtt, men dette skal jeg ta i ett eget innlegg. Bare, aldri mer melk i alle fall... (Ren melk). 


Bilde: her 

Fakta om melkekuer og produksjonen:  (KILDE: Dyrevennlig (link)

  • Melkeproduksjon har vært den viktigste delen av jordbruket i flere tusen år. Melkekyr er i dag avlet spesielt for å produsere store mengder melk. Så store ytelseskrav er ikke gunstig mtp. helse eller dyrevelferd.
  • I Norge melker vanligvis ei ku fra 4000 -10000 liter i året. Gjennomsnittskua i Norge melker ca 6000 liter, dvs. nesten 20 liter melk per dag. Hvis de hadde produsert akkurat nok til å mate kalvene, som i naturen, ville dette være ca 4 liter om dagen.
  • Melkekyr må føde en kalv i året for å fortsette å produsere melk. De blir derfor kunstig inseminert innen tre måneder etter fødselen. De melkes under hele drektighetsperioden.  

Ikke mer melk på meg!

Jeg slår opp med deg 07.10.2016

// Advarer mot sterke bilder og videoer 

Nå er det altså offisielt. Jeg orker ikke mer av deg. Det er slutt. Vet ikke helt om det er meg eller deg, men jeg orker ikke mer. Vi er så ulike. Det du er, det står bare ikke til min holdninger og verdier lenger. Vi har vokst fra hverandre, eller, jeg har vokst fra deg. Jeg syns rett og slett skikkelig synd på deg, og det gjør noe med meg. Det ødelegger meg faktisk både psykisk og fysisk. Kvalmen som vokser seg større enn som så. Men det er ikke direkte deg heller, for det er mange som deg. Også er det den psykiske delen som skriker: "Hva er det du holder på med!? Ser du ikke hvor galt dette er!?". Og joda, nå ser jeg hvor himla galt det er. Du er ikke skapt for meg, og jeg er ei skapt for deg. Vi er faen ikke skapt for hverandre. Du skal ikke måtte dø for meg på den måten. Det er ikke rettferdig! Du har det bedre uten meg. 

Kjære kylling. Jeg lover deg.. I dag var siste gang jeg spiste av deg. Siste dag du måtte dø for meg. Kvalmen er så enorm at jeg faktisk bare vil kaste opp. Nok er nok. Nå er jeg ett steg nærmere vegetarianer! Jeg skal aldri mer spise kylling. Ei heller besøke en gård med kyllinger.. For visste du at når de tar ut en eller flere kyllinger for å vise deg, så er den dødsdømt? De kan ikke plassere den tilbake med de andre kyllingene. Hvordan den dør, det vet jeg ikke, men kyllingen dør for at du skal få SE på den, kanskje kose litt og holde den? 

I løpet av livet spiser hver av oss i gjennomsnitt:
1 309 kyllinger og fjørfe
28 griser
23,5 sauer og lam

6,5 okser/kuer
2,8 rein og hjortedyr
4 småvilt

Legger vi til litt hest og geit, blir det tilsammen 1 375 dyr per person. 
Kilde: Framtiden.no (link)

 

Jeg har funnet to videoer på facebook om kyllinger. Dessverre får jeg ikke lagt ut videoene her, men du finner link HER og HER. Den siste er fra Norge, så det er liten vits å si at "det er bedre i Norge". Hanene blir uansett drept fordi de er ubrukelige, uavhengig av hvor i verden de er! 

 

PjPJbCx4gko
 

Denne er på engelsk, men du ser allikevel hvordan det foregår dersom du ikke forstår innholdet! Vær så snill og bruk 5 minutter av livet ditt til å se denne videoen! 

 

NLKpZEulcSM
 

En video om norsk kyllingproduksjon! Denne er litt lengre, men viser hvordan det er i Norge. Under her får dere først en om eggproduksjon i Norge, og en engelsk video. 

p5TijilRBTQ


v8yb1-Sqvw4

 

Hva er dine tanker om kylling- og eggproduksjon? 
 


LIK OG DEL HVIS DU SYNS PRODUKSJONEN ER GRUSOM. 

Vegetarsalat 17.09.2016

Hei igjen dere! Nå er det ikke lenge før jeg befinner meg på jobb resten av dagen, men jeg tenkte å dele en ny vegetaroppskrift med dere. Har akkurat spist den, og herregud for en smak! Syns det er gøy at jeg endelig tørr og klarer å smake på ny mat. Dette har skjedd etter jeg bestemte meg for å kutte ned på kjøtt og meieriprodukter. I denne salaten har jeg brukt grillfileter fra Hälsans Kök istedenfor f.eks kylling. Salat tar jo absolutt ikke lang tid å lage, også kan man lage litt ekstra og ha til flere måltider. Det er så enkelt som at du deler opp og blander ønskede grønnsaker mens filetene stekes i panna. Hvis dere enda ikke har smakt det, så må dere prøve med eple i salat! Det er så godt! 

Hva skal du i dag?
Har du smakt vegetarsalat før?

xoxo

Vegetartaco 02.09.2016

Fredag og endelig helg igjen! Ukene flyr avgårde i et passende tempo. Denne helga skal jeg jobbe igjen, men det skal nok gå bra! Har planlagt noen innlegg, så jeg må bare få skrevet de ned. I kveld har jeg besøk, og vi har spist vegetartaco, eller jeg spiste det. Det var ikke veldig stor forskjell, men "kjøttdeigen" min var blitt kald, så det hadde nok vært enda bedre hvis den var ordentlig varm. Kommer nok til å test ulike merker før jeg finner den jeg syns smaker best, men sånn er det bare! Det er veldig spennende med vegetarvarianter av matretter jeg har spist utallige ganger. Jeg kan virkelig anbefale dere til å smake noen vegetarprodukter! Tror ikke det er så veldig stor forskjell på prisen heller, men det vil jeg finne ut av sikkert når jeg har testa flere varianter. 

Som dere kan se så ligner vegetaren på vanlig kjøttdeig, syns i alle fall jeg. Den er bare litt mer finhakka kan man si. Nå skal vi se litt på en ny serie jeg har starta på, Blacklist. Den er utrolig bra til og være krim og en del mord. Ingen skumle greier! 

Har du smakt "vegetarkjøttdeig" før?

xoxo

Kyllingsalat- oppskrift 23.08.2016

Heihei! Har dere hatt en fin dag? Jeg var tidlig hjemme da vi hadde gym i siste time, og spilte volleyball på en sandvolleyballbane. Det var veldig gøy, selv om hvor godt spill det ble er en annen historie! Tror virkelig dette kommer til å bli et bra år, hvor man løfter medelevene sine opp.

Det har gått noen dager nå siden jeg lagde denne kyllingsalaten, men jeg velger å dele oppskriften for det! Den var rask, enkel og billig å lage. Jeg syns i alle fall det er greit at middagen ikke tar en halv evighet å få ferdig etter en lang skoledag. Velger å tro at det er flere som føler med meg der. Det var absolutt noen ting som kunne forbedres fra da jeg lagde den, så jeg velger å skrive det jeg ville gjort annerledes til neste gang!

Du trenger: 2-3 personer
♥ 2 kyllingfileter 
♥ 1-2 bokser mais
♥ 1 boks ananas
♥ 1 paprika
♥ 1 isbergsalat
♥ cherrytomater
♥ 1/2 agurk
♥ 2 grønne epler

 

Det er altså så enkelt at du deler opp kyllingen i strimler/terninger. I mens kyllingen stekes deler du opp isbergsalaten og eplene i terninger og skiver. Bland alt sammen i en bolle. Legg kyllingen på toppen når den er ferdig, og du er ferdig! Det er vel egentlig ingen begrensninger på hva du kan ha i en salat, så bruk alle dine favoritt grønnsaker eller annet tilbehør!Vil dere ha flere oppskrifter senere?

xoxo

Vegetarpizza 12.08.2016

Hei og hopp!

I går etter jobb bestemte jeg meg for å lage noe super digg til middag. I tillegg til dett ønsket jeg å lage noe uten kjøtt, og som ikke tok alt for lang tid. Valget falt altså på vegetar pizza. Super enkelt, og raskt! Bare ett lite tips, når du lager mat på tom mage så er det fort gjort å lage litt for mye mat... Sånn ca en hel pizza i mitt tilfelle. Uansett, hovedingrediensene er coop pizzabunn eller pitabrød, tomatsaus og ost. Også er det bare å fylle på med hva enn du måtte like av tilbehør!Jeg ble mett for å si det sånn... Men det smakte helt utrolig godt! Namnamnam! Og ja, det ble litt mye tilbehør, men jeg er ikke fan av å kaste mat, så da blir det som det blir. 

Hva syns dere om vegetarpizza? 

xoxo

Mislykka is-mocca (vegansk) 24.07.2016

God søndag alle sammen! 

Her for en god stund siden så jeg en oppskrift på is-mocca på bloggen til "RockstarCharlie", hvor hun brukte mandelmelk istedenfor vanlig melk, så jeg bestemte meg for å prøve den ut. Siden jeg allerede hadde soyamelk hjemme, brukte jeg det. Visste dere forresten at sjokoladesausen (dessertsaus) til Freia, både med melkesjokolade og den originale inneholder palmeolje? Jeg fant ingen alternativ uten palmeolje, så da ble det sjokade, som er vegansk. 

Så, da brukte jeg altså soyamelk, sjokade, isbiter og kaffe. Jeg hadde laget kaffe-isbiter på forhånd, for at den ikke skal bli vannet ut. Også kan det være en fordel med en blender, eller noe som kan knuse isbitene. Og bruk mye isbiter, jeg brukte alt for lite.. Og den sjokaden, den ble litt for tjukk, så til neste gang tror jeg at jeg skal smelte den sammen kaffen før jeg blander alt i blenderen. Jeg brukte 2 dl soyamelk. 

Sånn bortsett fra det, så var det god! Jeg skal ta med erfaringene videre, og prøve igjen når jeg finner en saus uten palmeolje!Vet du om en sjokoladesaus uten palmeolje?

xoxo

Ufyselige mennesker 23.07.2016

Først og fremst må jeg bare takke for alle støttende og inspirerende kommentarer angående det forrige innlegget mitt! Bare sånn at jeg har avklart det med en gang: nei, jeg er ikke vegetarianer eller veganer, og jeg har ei heller planer om å bli det. Det er det jeg sier nå, men om noen måneder kan det hende jeg er all in. Du vet ikke, jeg vet ikke. Jeg må også bare si at jeg enda mangler mye informasjon. Jeg har ikke lest meg opp på noe enda, bare bestemt meg for å ta et valg. 

På den andre siden blir jeg sjokkert over enkelte mennesker som bare må bry seg alt for mye om andre, og legge seg litt for mye i andres valg. Jeg er 18 år og bor alene. Nå har jeg tatt et valg om å kutte ut i alle fall melk og palmeolje, og kutte ned på all kjøtt. Tror dere virkelig mamma og stefaren min hadde latt meg flytte ut hvis de ikke mente jeg var i stand til å ta egne valg, som er bra for meg, og fremdeles vite at jeg klarer meg helt fint? Her igjen er det forskjell på å kommentere at jeg må passe på å få i meg f.eks. nok kalsium, kontra å skrive en halv bibel om at jeg er tynn nok som jeg er, og at jeg må ha et normalt kosthold, og har ingen grunn til å legge om kostholdet før jeg får beskjed av lege. Ja, dette er satt på spissen, men dere skjønner greia? 

Jeg er 18 år og tar mine egne valg. Det er 110% mitt valg hva jeg putter i meg, enten om det er fast food annen hver dag, eller vegetarmat to dager i uka. Det er fremdeles ingen grunn til å kommentere kroppen min. Om jeg er tynn eller feit, endrer ikke mitt valg! En annen ting jeg reagerer veldig på er at noen, godt voksne mennesker gjør narr av noen på min egen alder, fordi de muligens skrev noe feil(?). Hensikten med den kommentaren var uansett å få frem at en gjennomsnittlig nordmann spiser 1000 kuer i løpet av ett år. Samma faen om skinka kommer fra ku, gris, hest eller sau. Jeg skjønner uansett ikke greia med å gjøre noen til latter. Det minner meg bare om en gang jeg svarte feil på noe i klassen, alle lo av meg og jeg rakk ikke opp hånda på lenge.. Ufyselige mennesker. 


 

Til dere som bare ønsker å komme med råd og tips- ja takk! 

Om meg

Alexandra Flaa

Jeg er ei 19 år gammel jente fra Hallingdal, som nå er ute på nye eventyr i Tønsberg. Jeg blogger om min psykiske helse, trening og livet ellers. Rett og slett en livsstilsblogg, tror jeg. KONTAKT: alexandraflaa@hotmail.com

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no