alexandra flaa

Jeg trenger det 13.09.2016

God tirsdag dere! Har dere hatt en fin dag så langt? Jeg befinner meg snart på jobb, hvor jeg blir værende resten av kvelden. I den anledning skal jeg dele enda flere bilder fra mitt ferieparadis. Ahh, jeg har virkelig en enorm trang til å reise for tiden. Jeg føler meg nesten på gråten liksom, så mye vil jeg reise. Ikke fordi jeg ikke har det bra her, jeg vil bare oppleve nye ting, og nye steder! Skape minner. Forhåpentligvis får jeg reist innen 2017, det burde jo gå?? Om jeg så må reise alene altså! Neida. Joda. Det verste er vel at jeg føler meg så utrolig alene om å føle det sånn.. Er det noen som vil reise med meg?Ahh, fine fine Tyrkia! Du kan lese mer om de søte kattene og katteparken HER. Og en liten #tb til min første tatovering HER. Det bildet av solnedgangen her ble faktisk tatt etter jeg var ferdig hos tatovøren. Det var litt av ett syn å komme ut til! Det kommer ikke like bra frem på bildet, men når jeg sto der kunne jeg virkelig se sola tydelig, og den var stor!

Nå må jeg komme meg avgårde på jobb her, men vi snakkes senere! I mellomtiden får dere nyte disse bildene og drømme om varmere strøk, eller bare ferie. Ha en fantastisk tirsdag videre♥

Hva syns du om bildene?
Har du lyst til å reise?

xoxo

Summer vibes 10.09.2016

Har dere hatt en fin lørdag så langt? Høstmarkedet var ikke så veldig spennende, så vi tok heller turen på Fuglehaugen for å se på bilcross. Rakk å få med oss alle finalene, som er de mest spennende! Nå skal jeg endelig dele masse sommerbilder med dere. Og det passer vel helt perfekt nå som høsten melder sin ankomst, sakte men sikkert. Nyt bildene, og nyt resten av kvelden!

Jeg drømmer meg bort. Om ikke til Tyrkia, bare et sted. Jeg vil oppleve verden, og trangen vokser og vokser. Kanskje jeg bare blir nødt til å sette meg på ett fly i høstferien, om det så er alene? Eller er det noen av dere som vil være med på eventyr?

Hva syns du om bildene?
Har du lyst til å reise?

xoxo

Sånn er egentlig Tyrkia 11.08.2016

Torsdag og snart helg! Før jeg reiser på jobb i dag, tenkte jeg å skrive litt om hvordan det faktisk var å være i Tyrkia forrige uke. Det var flere som påpekte at de selv aldri hadde turt og reise nedover, og det merka vi også her nede. Det var veldig få turister i år, noe som førte til veldig desperate tyrkere som maste helt ekstremt på at vi skulle handle. 

Jeg var ikke redd en eneste gang der nede. Tyrkia er og forblir mitt ferieparadis. En frisør mamma var hos sa at tyrkerne venta på borgerkrig, og at neste sommer ville det altså være krig i landet. En annen tyrker vi har blitt kjent med der nede sa at det var helt rolig nå, og at han trodde ikke det ble noe mer fremover. Mange tyrkere samla seg ved en statue midt i byen om kveldene, og feira at militærkuppet ikke fungerte. Jeg tror faktisk de feira hver dag mens vi var der.

Media viser det de vil vi skal se. Så enkelt er det altså. Presidenten i Tyrkia er absolutt ikke som media i Europa fremstiller han.. Han er ikke ute etter makt, han vil bare endre styreformen i Tyrkia. Jeg skal være litt forsiktig med hvordan jeg uttaler meg, i tilfelle jeg misforsto noe. Uansett. nåværende president vil endre styreform slik at det bare er én som sitter på toppen, og det trenger ikke være han. Nå har de en tredeling av makta, som du kan lese mer om HER

Denne mannen som fortale oss litt om politikken i Tyrkia, ble også spurt om et intervju med en tysk TV-kanal, men han svarte så fint da at det gadd han ikke, fordi de tok ikke med det han sa. En dame som jobber i samme butikk snakker veldig bra tysk, og fortalte noe. De ventet i to dager på at det skulle sendes på TV, men ingen av de kom med. Den tyske TV-kanalen hadde kun tatt med det negative om Tyrkia og presidenten! Nå må jeg komme meg på jobb. Ha en fin dag!

xoxo

Min første tatovering 09.08.2016

Hei igjen fra kalde, regnfulle Norge! 

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om min første tatovering, hvor jeg tok den og hva jeg syns. Noen kan ikke fatte og begripe hvordan jeg tørr å ta tatovering i Tyrkia, men jeg tenker som så at man kan være uheldig i Norge også. Det er aldri noen garanti for at tatoveringen blir perfekt, dessuten sparte jeg nok noen kroner med å ta den der nede. 

Planen var egentlig å stikke innom to tatoveringstudio der nede, men mamma og stefaren min hadde snakket med noen andre nordmenn der nede, og de hadde bare positive ting å si om Medussa Tattoo. De kjente flere som reiste ned igjen til Tyrkia bare for å fylle på tatoveringen hos dem. Da ble valget lett! Jeg var også innom for at de skulle se på tegningen jeg hadde med, og de var utrolige hjelpsomme med å endre størrelse og fikse på den slik at den skulle passe skulderen min. 

Selve tatoveringen tok 1 time og 20 min. Om det var vondt? Joa, men det er en utrolig merkelig smerte.. Det er vanskelig å forklare hvordan det kjennes ut. Det ble ingen banning, skriking eller tårer. Jeg prata med venninna mi som ble med, men der det gjorde vondest ble jeg fort stille gitt. Jeg klarte ikke slappe av i armen, eller puste normalt, så da ble det noen ganger litt for mye å prate også. 

Selve tatovøren var veldig nøye, og prøvde to ulike plasseringer av tatoveringen, for at jeg skulle bli fornøyd! Det var god informasjon i ettertid også, så nå må jeg fortsette å vaske/smøre inn tatoveringen. Prisen kom på 450 Tyrkiske Lire, som er under 1300 KR. Positivt overraska! 

Rosa er til minne for bestefaren min, som jeg har bursdag samme dag med. Alle tatoveringene jeg skal ta, skal ha en eller annen form for betydning. Andre trenger gjerne ikke skjønne betydningen, men for min del er det alltid en mening bak. 

Har du tatovering?

xoxo

Hjemreise 08.08.2016

God mandagsmorgen!

Nå er det siste innspurt i Tyrkia, før vi blir henta og kjørt til flyplassen om en liten halvtime. Denne gangen reiser vi hjem fra Antalya, som da innebærer en to timers busstur før vi ankommer flyplassen.. Det er en slitsom og kjedelig tur, men jeg kommer til å sovne fort. Håper jeg! Kjenner det skal bli deilig å komme hjem, og rett på jobb i morgen tidlig.

Og foresten, tatoveringen ble tatt i går, og jeg kan ikke si meg mer fornøyd!! Tenkte jeg skulle skrive ett eget innlegg om tatoveringen, studioet og hva jeg syns, hvis det er noen interesse for det?

Hva skal du i dag?

xoxo

Kattepark i Alanya 06.08.2016

Lørdag og dessverre en dag nærmere hjemreise.. Kjenner at jeg ikke er helt klar for å reise hjem igjen enda, så kvelden og morgendagen skal utnyttes til det maksimale! Nå har vi akkurat kommet oss hjem fra en deilig dag på stranda. Igjen klarte jeg å bli solbrent, ikke like ille som første dagen vel og merke, og jeg smurte meg ofte.. 

I kveld skal vi tilbake til en kattepark som ligger inne i byen. Vi var der i går også for å mate de stakkars små kattungene, og de større kattene så klart. Det er kommunen som har ordnet denne parken, men jeg er usikker på hvor vidt de gir kattene mat eller ikke. Det er flere turister som er innom med mat, noe som er helt supert! Altså en park for hjemløse katter, som ligger litt gjemt, med mindre man har hørt om den. Enda så mange år jeg har vært i Tyrkia, og Alanya, var jeg faktisk ikke klar over denne parken før nå.. Dessverre. Jeg hadde planlagt og kjøpe inn store mengder kattemat, men det trengs faktisk ikke så mye. Litt er bedre enn ingenting? I og med at det er en del kattunger der, foretrekker de også våtfór. 

Har du besøkt parken før, eller kommer du til å gjøre det hvis du skal til Alanya?

xoxo

Helt avslappa 05.08.2016

Hei fra Tyrkia og late sommerdager! Ahh, det er så fantastisk deilig å være her nede, selv om én uke går så alt for fort.. Nå er det bare helga igjen, og den skal nytes til det maksimale! Vi har nå hatt scootere i hele går, og de skal leveres i dag, så vi skal nok cruise litt rundt her før den tid. Det er så behagelig å kjøre opp i fjellene, se nye steder som ikke er proppa av mennesker. Føle vinden i håret mens vi kjører strandpromenaden, og bare nyte utsikten. Jeg nyter tiden med familien før vi skiller veier når vi kommer oss til Norge igjen. 

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Skal prøve å få tatt noen flere bilder til dere! Det er dessverre ikke det som blir prioritert på ferien, men noen minner er greit å ha uansett. Nå kan jeg også stryke av "farge etterveksten" på to-do lista mi, så nå teller jeg bare ned dager til min første tatovering!! 

Vi snakkes senere! Nyt helga alle sammen♥

Har du noen planer i helga?

xoxo

4 ting jeg skal i Tyrkia 03.08.2016

Hei og hopp alle sammen! Har dere hatt en fin dag så langt? Her har vi hatt en rolig dag ved bassenget, før vi nå har leid oss scootere. Dagene kan bli lange, og ganske ensformige for de som har vært her flere uker allerede. Denne ferien her blir allikevel innholdsrik for min del, så jeg tenkte å dele de tingene som allerede er planlagt!

◊ Kjøre scooter, ganske logisk når vi akkurat har leid? Haha. Selv om trafikken her nede er helt sinnssykt, går det overraskende greit med scooter! Det er vel 2. eller 3. gangen jeg kjører her nede. Deilig å kjenne håret blafre i vinden. 

◊ Farge ettervekst, altså, tro meg, det er på tide. Det burde vært gjort for flere uker siden, men det er ikke alltid økonomien strekker til dessverre. Her betaler under 250 kr for ettervekst. Tror jeg skal kjøre scooter alene til frisøren i morgen! 

◊ Dette er ikke 100% planlagt enda, men jeg har såååå lyst til å kjøre vannscooter igjen! Prøvde det en tur i fjor sommer, og fy så gøy! Jeg krysser fingrene.

◊ Den aller siste tingen, er kanskje det jeg gleder meg aller mest til... Jeg skal nemlig ta min første tatovering!!!! Var innom et studio i går jeg har hørt mye bra om, og fikk pris, time og fiksa litt på tegningen jeg hadde slik at den passet til meg. Skal oppdatere dere mer senere!

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Følg meg gjerne på Instagram for flere bildder @alexandraflaa (link)

Har du tatt tatovering eller kjørt vannscooter før?

xoxo

Ett år siden sykehusoppholdet i Tyrkia 02.08.2016

Første dag i Tyrkia ble tilbragt på stranda jeg for ett år siden ble sendt videre til sykehuset. Jeg var dehydrert, og var nære å besvime. I dag har jeg derfor vært veldig nøye på å få i meg nok drikke, noe som gikk utover resten av kroppen. I tillegg til å få i meg nok drikke, skulle jeg også smøre meg ofte.. Det ble en gang med solkrem. Nå er jeg rød som jeg aldri før har vært. Håper jeg slipper unna mye smerter!

Men tilbake til sykehusoppholdet i fjor.. Vi var som nevnt på samme strand i dag, og de ansatte var veldig flinke til å hjelpe til, men det var lite å gjøre. De helte iskaldt vann over meg og smurte noe med sitruslukt i ansiktet mitt, mest sannsynlig for å åpne luftveiene mine. De andre rundt meg ble lenger og lenger borte, og stemmen til mamma forsvant nesten, enda hun prata rett inn i øret mitt. Jeg var på vei opp til restauranten for å hente drikke, men måtte sette meg ned på første bort. Alt snurra. 

Vi måtte til slutt ringe sykebil, som frakta meg videre. Jeg ble sent avgårde alene, noe som var skummelt. Når vi var fremme ved sykehuset, var jeg mer tilstede og så at jeg var helt alene. Ingen jeg kjente. De måtte vente på taxi... Hele den kvelden ble tilbragt på sykehuset med saltvannsdrypp før jeg kunne reise hjem igjen. Jeg måtte dessverre lære den harde veien der, og det så ut til at det samme gjaldt ved bruk av solkrem, enda jeg trodde jeg var flink nok. 

Processed with VSCO with a5 preset

Husk solkrem og nok drikke!

Har du vært på sykehus i utlandet før?

xoxo

At the airport 01.08.2016

Happy mandag alle sammen! 

Nå befinner jeg meg endelig på flyplassen sammen med lillebror, og vi er klare for å vende snuten mot varmere strøk! Det blir veldig koselig å være samla hele gjengen igjen. Det er fullt fokus på avslapning som gjelder. Vi var ute i veldig god tid, noe som er greit når man aldri har kjørt inn til Gardermoen. Jeg klarte å ta feil avkjøring og hele pakka, så det ble litt omkjøring.. Men vi rakk allikevel første bussen med 1 minutt til gode, fjo. Da slapp vi 20 minutter venting ute.. Nå er det to timer venting i gaten, med Gossip Girl eller en bok før avreise. Dette skal bli så deilig!!! Processed with VSCO with hb1 preset

Haha, jeg klarte faktisk å la være og kjøpe noe som helst. Jeg kikka litt på leppestifter, men fant ut at jeg har. Også ville jeg ikke investere i ett Urban Decay Basic palette, bare fordi det er litt billigere, og helt spontant! Jeg kjenner ett lite snev av anger, men jeg får muligheten igjen senere når jeg er sikker på at jeg vil ha det, og faktisk kommer til å bruke det. 

Jeg tenkte forresten å lage ett lite innlegg om tre ting jeg skal i Tyrkia, høres det spennende ut? Jeg skal litt av hvert skjønner dere, som jeg i alle fall gleder meg til!! Nei, nå skal vi forflytte oss til riktig gate, også snakkes vi i Tyrkia dere! 

Ønsker dere en super start på uka♥

Hva skal du i dag?

xoxo

Møtt med geværer på flyplassen 06.03.2016

Etter en kjøretur fra leiligheten på mellom 30-45 min, ankom vi endelig flyplassen. Vi var tidlig ute, så vi var forberedt på veldig mye dødtid på den lille flyplassen i Gazipasa. På vei inn til flyplassen ble minibussen vår stoppet, som alle andre minibusser. Vi fikk absolutt ingen beskjeder av noen og satt i setene våre og fulgte med. Det var flere fra militæret (eller politiet) som sto med geværer. En kom inn i bussen å så på oss, etterfulgt av at han sjekket i bagasjerommet der vi hadde all bagasjen vår. Det var fem andre i minibussen inkludert sjåfør, så vi var ikke alene. Det var kun sjåføren som snakket tyrkisk, mens resten av oss var turister. Mamma observerte en annen mann som sjekket under bussen vår og kontrollerte noe. Jeg er ikke helt sikker på hva de så etter, men jeg mistenker flyktninger og eventuell menneskesmugling. 

Det var utrolig ubehagelig å bli møtt av menn med geværer. Jeg satt og leste i boka mi og ante fred og ingen fare, og når jeg ser opp ser jeg flere geværer.. Jeg vet ikke hvordan de andre reagerte, men jeg tenkte i alle fall det værste med en gang. Hva skjer nå? Hvorfor sier de ingenting? Hvorfor sa ikke sjåføren noe når vi kunne kjøre videre? Det syns jeg virkelig var det minste han kunne gjøre. Han er muligens vant til å se militæret med våpen, men det er absolutt ingen hverdagssak for oss.

                      
Bildet er henta HERDette var det mest realistiske bildet jeg fant på nettet. Den største forskjellen er nok klærne. De på flyplassen hadde i alle fall røde overdeler. 

Vi merka ikke så mye mer enn dette, og resten av turen gikk fint. I alle fall til vi landa og mangla en koffert... men det er en annen historie. 

Har du opplevd noe lignende før? 

Beach day 05.03.2016

Nå befinner jeg meg nok mest sannsynlig i lufta ett sted mellom Tyrkia og Norge. Det blir dessverre litt vanskelig å blogge fra lufta, men til min flaks kan jeg skrive til dere på forhånd! Jeg tenkte å vise dere noen bilder min fine mamma tok av meg på stranda en av dagene det var fint vær. Da får dere også se en av mine absolutte favorittopper som jeg kjøpte i Oslo, men selvfølgelig glemte å ta med i innkjøpsinnlegget.. Det er bare så typisk meg og alltid glemme noe i sånne innlegg! *oppgitt* 

Vi blogges fra Norge!

xoxo

Ikke klar 05.03.2016

God morgen alle sammen♥ Har dere sovet godt? Jeg har i grunn ikke det, men sånn er det bare noen ganger. Jeg måtte opp litt tidligere i dag, siden vi dessverre skal hjem igjen.. Jeg er godt i gang med pakkinga, og håper jeg rekker å få litt sol på kroppen før vi reiser hjem igjen til snøen. Det ser lovende ut i alle fall! Rommet mitt ser ut som et evig kaos akkurat nå.. Det tar litt tid å pakke ned alt sammen, og fordele det på to kofferter. Desssuten vil jeg ha minst mulig i håndbagasjen og veska. Jeg skal skrive ett innlegg til, sånn at dere har noe mer å lese på underveis :) Husk å stikk innom senere i dag!

Ett av mine absolutt favorittskjørt! Jeg prøver å utfordre meg selv med litt farger, i og med at klesskapet mitt består av 90% svart, hvit og grå.. Men det går som en drøm så lenge klærne er fra StyleConnection♥

Hva skal dere i dag?

xoxo

Frokost på senga 02.03.2016

Hei og god morgen alle sammen♥ Her skinner sola og jeg var så heldig å ble servert frokost på senga av lillebror! Her snakker vi pannekaker med nuttela♥♥ Det smakte virkelig godt, samtidig som det var utrolig koselig. Vi lå sammen i senga og piste før vi lekte at jeg hadde bursdag og alle bamsene var invitert. Noen ganger trenger man litt sånn kvalitetstid! Det er veldig viktig for meg å kunne være en god storesøster og et bra forbilde for søskena mine, så jeg prøver å sette av litt tid med han hver eneste dag- uten mobilen så klart! Nå er det vel ikke lenge før vi skal på stranda tenker jeg. Vi må benyte oss av godværet mens det enda er her! Plutselig snur det om.. Hva skal dere i dag?

xoxo

A day at the beach 29.02.2016

Har dere fått en fin start på uka? Det er trossalt skuddårsdagen! Det blir litt merkelig blogging denne uka, men sånn får det bare bli. Når jeg våkner om morgenen er det rett ut i sola for å få litt farge på kroppen. I dag ble det ett par timer med sol her hjemme før vi tok en tur på stranda. Det var en tyrker som sa at denne vinteren ikke var så kald- helddigvis for oss! Etter stranda ble det en drop-in time hos friøren, men det får dere høre mer om litt senere. Nyt bildene!Hva har dere gjort i dag?

xoxo

Om meg

Alexandra Flaa

Jeg er ei 19 år gammel jente fra Hallingdal, som nå er ute på nye eventyr i Tønsberg. Jeg blogger om min psykiske helse, trening og livet ellers. Rett og slett en livsstilsblogg, tror jeg. KONTAKT: alexandraflaa@hotmail.com

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no