alexandra flaa

Flaut å gå til psykolog? 31.08.2016

Er det flaut å si at man går til psykolog i 2016? Eller blir det mer og mer akseptert og mindre tabu? Personlig syns jeg ikke det er flaut, men jeg roper det ikke ut midt på gata heller. For min del er det ikke en "big deal", men det er meg. For andre kan det være helt forferdelig å si at man går til psykolog. Jeg håper at en dag er ikke dette tema så tabu som det er, og spesielt har vært. Jeg ønsker så inderlig at kanskje bare én i dette landet nå syns det er litt mindre flaut å gå til psykolog, for du er ikke alene. Jeg går til psykolog. 

Du har kanskje gjetta at jeg var der seinest i stad? Vel, da har du rett. Jeg var der etter skola, og det fikk meg til å tenke litt over hvordan andre ser på det å gå til psykolog. Det er så utallige mange grunner til at man går til psykolog. Det blir bare vanligere og vanligere, tror jeg. Noen kan gå dit for behandling, andre for å prate om alt mellom himmel og jord. En ting er uansett sikkert.. Det er dyrt. Det koster meg 345 kr hver gang jeg skal til psykologen, som for tiden er annenhver uke helt til jeg når frikortgrensa.. Så da vet dere det også!Hva mener du? Er det flaut å gå til psykolog?

xoxo

Edru russetid? 30.08.2016

God tirsdag dere!

Jeg ble litt overrasket i dag over hvor fort vi faktisk nærmer oss russetida. Dette året er jeg russ, endelig? Nei, altså, jeg føler ikke så stort på det. Jeg så flere hadde mottatt klær i dag, og tenkte at "shit, kanskje det er på tide å registrere seg på russ.no? For mange er russetida virkelig høydepunktet etter 13 lange skoleår, men for min del betyr det ikke så mye. Jeg ser ikke poenget med å drikke seg drita hver eneste dag, skulke skola eller ødelegge mye av alt du har jobba deg opp til. Det er sikkert ikke sånn for mange, men en del vil jeg tro. 

Selv har jeg nevnt at jeg vurderer å være edruss, altså edru russ. Det er så mange ulike grunner til dette, men den største grunnen er at jeg vil være et godt forbilde for de som faktisk ser opp til meg. Samtidig vil jeg ikke forplikte meg 100% til det, jeg vil drikke hvis jeg føler for det, men jeg vil ikke drikke meg sørpedrita, eller i nærheten av flere dager i uka. Jeg har lyst til å kunne glede små barn med russekort når de spør etter det. Og dette er noe jeg absolutt vil huske på. Dessuten ønsker jeg ikke å skremme bort barna med å bare så vidt kunne stå oppreist alene. Det er ikke glede eller morsomt i mine øyne. 

Nå har jeg uansett kikket litt på både russedress og russeservice og jeg tror jeg har funnet det meste jeg ønsker å kjøpe. Jeg har ingen billetter til russetreff, og heller ikke spart opp så veldig mye til selve russefeiringen. For min del handler det mer om samholdet man får med klassen sin, medrussen og eventuelt de man er på buss/van sammen med. Jeg er vandreruss. HER // HER // HER

Hva er dine tanker rundt russetida?

xoxo

Mine nye negler 29.08.2016

Gooood mandag! Har dere hatt en fin start på uka? For min del var det litt vanskelig å komme seg opp i dag tidlig, for så å reise på skola. Man kjenner at nå er vi kommet ordentlig i gang, og at det ikke er vits å ligge på latsiden!

Over til noe annet. Jeg var jo som nevnt hos tante og onkel i helga, og innimellom oppussing og promotering på sosiale medier var tante så super snill som la nye negler på meg. Det er så deilig nå som jeg bor her nede og få fiksa neglene oftere enn når jeg bodde i Hemsedal. Nå er de fine til enhver tid! Jeg starter rett og slett uka med nye negler, og da føler jeg meg så bra! Kanskje du har en venninne eller kjæreste som fortjener fine negler? Da kan du bare kontakte tante!

Lik Facebooksiden til tante HER (link)  og følg henne på Instagram HER (link). 

Hva syns du om neglene?

xoxo

I postkassa 28.08.2016

Søndag. Regn. Fins det noe verre? Søndag er jo så kjedelig fra før av.. Jeg er fremdeles hos tante og onkel i Sande, og tenker som så at jeg skal lese resten av ettermiddagen. Endelig skal jeg sette av tid til det, og bli ferdig med Grey boka jeg begynte med i Tyrkia. Før jeg går i gang med det tenkte jeg å vise dere noe småtteri som dukka opp i postkassa før helga. Dette er ting jeg har tenkt å prøve ut lenge, og når det kommer på salg er det vanskelig å utsette det. 

Dipbrowen kjøpte jeg for å se om denne var litt lysere enn den jeg har fra Anastasia, noe jeg også tror den er. Men den virker også tørrere i konsistensen og litt vanskeligere å jobbe med.. Det er muligens bare en vanesak! Pudderkosten ble med hjem ettersom den jeg har begynner å bli oppbrukt. Kan man si det om sminkekoster? Og solbrillene har jeg hatt lyst på helt siden de forrige ble ødelagt.. 

Har du testa ut dipbrowen før?

xoxo 

Her får du fine negler! 27.08.2016

Løøørdag! Har dere hatt en fin lørdag så langt? Jeg har brukt mye av formiddagen på å hjelpe tante litt. Nå er endelig neglfirmaet hennes oppe og går, så nå kan jeg endelig dele med dere hvor jeg får så fine negler, samt utføre en del av pr-arbeidet for tante. Jeg syns jo det er utrolig gøy med både instagram og facebook, så nå skal jeg dele masse bilder med alle som vil se! Så her har dere endelig svaret på hvor jeg får fine negler, til en god pris! 

Lik siden på Facebook HER (link), og følg på Instagram HER (link). Kanskje dukker det opp konkurranser i fremtiden, hvem vet?♥

Har du hatt gelenegler før?

xoxo

DIY- strykemerker 26.08.2016

Fredag og endelig helg igjen!!! Jeg befinner meg i Sande i helga siden jeg hadde fri fra jobb. Nå har jeg endelig fått muligheten til å vise dere en liten DIY jeg gjorde for ett par dager siden. For tiden har det blitt veldig populært med slike strykemerker på både jakker, bukser og shorts. Jeg kom tilfeldigvis over noen sånne strykemerker på H&M, og da klarte jeg ikke dy meg lenger. De ville bli perfekt på olajakka jeg ikke bruker lenger. De var ikke så dyre heller, 79 kr for 6 stk, hvis jeg ikke husker helt feil! Det tok ikke lang tid å fikse heller.
 

Det eneste du trenger er ønsket styrkemerke, styrkejern og strykebrett eller et annet sted å stryke, bare husk å ha noe under så du ikke ødelegger belegget. Finn en fuktig klut og legg på merkene i ca. 1 min. Så er det bare å finne den perfekte plassen, og stryke på! Husk også og ha noe mellom strykejernet og merkene (f.eks. mellomleggspapir eller håndkle). Stryk i sirkelbevegelser i ca. 1 min. La strykemerket kjøle seg ned før du bruker plagget. Og ferdig!!

Jeg ble så fornøyd at jeg fikk min første handel på Ebay! Det ble enda flere strykemerker, så nå er det bare å vente til de kommer om en liten stund håper jeg!

Hva syns dere om strykemerker, eller patches som det også blir kalt?

xoxo

Early morning 26.08.2016

Happy freeeeedag! God morgen♥ Har dere sovet godt? Jeg har vært oppe en times tid allerede, enda jeg ikke må reise på skola før om en times tid. Som ikke fredag er en bra dag i seg selv, så ble den ikke akkurat mindre bra av å starte to timer senere! Morgenkaffen er inntatt sammen med en god frokost, så nå gjenstår alle andre gjøremål før jeg reiser. Vil rydde så mye som mulig før jeg må på skola, det blir så mye bedre når jeg kommer hjem igjen på søndag. Har fri fra jobben også, så da går turen til tante og onkel. Ønsker dere en super fredag, og helg! Husk å senke skuldrene og slappe av litt også♥ Stikk innom igjen i ettermiddag, da kommer det en DIY.

Har du noen planer for helga?

xoxo

En tur i byen 25.08.2016

Nok frustrasjon på bloggen for i dag! Det kom nemlig noe positivt ut av all venting og dødtid tidligere i dag. Jeg fikk kjøpt noen kule kladdebøker jeg skal bruke i engelsk. Når jeg første valgte det frivillig skal jeg klare det også! Det gjør jo ingenting at bøkene er litt inspirerende heller. Jeg skal virkelig jobbe med dette faget. Spesielt når det er det eneste faget jeg har på torsdager.. Også fant jeg mini marshmallow til lillebror, så nå vet jeg en som blir veldig glad neste gang storesøster kommer hjem en tur! Det ble også med en grønnplante til badet, og en potte. Har fått litt sansen for slike planter, men ikke alle. Denne her var veldig fin! Så nå skal jeg se om jeg har plass til mer grønt. 

Nå skal jeg bare slappe av og gjøre lekser resten av kvelden. Nyt resten av kvelden♥ I morgen kommer det ut en DIY, så følg med!

Har dere lyst på nye bilder av hybelen?

xoxo

Om og men, og hit og dit 25.08.2016

God torsdag dere! Beklager at jeg ble borte i går, også.. Nå er jeg tilbake, og nå er det ingenting som stopper meg lenger. Jeg hadde kun to timer på skola i dag, så jeg skal sette av mye tid til å jobb med bloggen. Motivasjonen og inspirasjonen er på topp! Det er allerede flere innlegg som er skrevet i hodet, så dette blir bra! 

Over til noe helt annet.. Jeg er nødt til å få ut litt frustrasjon her.. Dere har jo sett at skjermen på mobilen min har vært ødelagt ganske så lenge nå. Siden jeg ikke er veldig kjent her måtte jeg google hvor dette kunne fikses her. Da kom Japan Photo opp, noe som var et billigere alternativ enn de andre. Jeg reiste innom for å høre når de kunne få jobben gjort. Første gangen fikk jeg til svar at de ikke rakk det den dagen, og jeg spurte vennlig hvilken dag det var minst å gjøre, eller størst sjanse for å få igjen mobilen samme dag, da jeg ikke har en ekstra mobil. Svaret ble enkelt tirsdag, onsdag og torsdag. Jeg gikk og kom tilbake på en av nevnte dager, men da fikk de heller ikke gjort noe.. Neste sjanse de da hadde mulighet ble han som skulle fikse mobilen syk. Det var en vennlig dame som jobbet denne dagen, og som sjekka vaktlista for å se når de var flest folk på jobb for å få jobben gjort samme dag. 

Jeg måtte vente over en uke. I dag fikk jeg endelig levert den.. Men det var først usikkert på når den ble ferdig. Det var ingen vits å levere den før kl, 12, så jeg venta. Gikk rundt i byen i to timer før jeg fikk levert den. De satt opp at de skulle prøve å ha den klar til kl. 15, men det tok ikke mer enn én time. Altså, hvorfor har det da vært så vanskelig alle andre dager når det kun tok én time?? Ikke var de ansatte særlig blide der heller, bortsett fra hun i dag som faktisk sa at joda, det skulle de klare.. Bye bye knust skjerm!

Hva har du gjort så langt i dag?

xoxo

At the gym 23.08.2016

God kveld! Nå er det ikke så alt for lenge siden jeg kom fra en liten treningsøkt på Fresh, men jeg har alt rukket å sette på en klesvask og skifte på senga. Flere som liker å legge seg i nytt sengetøy etter en treningsøkt og nydusja? Det ble ingen lang økt, men det er bedre enn ingenting. Jeg har allerede trent 3 ganger på senteret siden jeg meldte meg inn, noe jeg er positivt overrasket over. Nå får jeg mest sannsynlig en treningspartner, så da blir det nok mer fast trening, som jeg ser veldig frem til. 

Økta i dag besto av
Mølla 5 min 8.8 km
Leg Extension 12x3 (15 kg)
Beinpress 12x3 (25 kg)
Tåhev 12x3 (6 kg)
Knebøy med stang 12x3 (30 kg)
Biceps curl 12x3 (5 kg)

Processed with VSCO with hb1 preset
 

Nå skal jeg kikke litt på Ebay og gjøre litt lekser før jeg skal legge meg. Viktig med nok søvn med tanke på trening, men også at jeg skal være opplagt til en ny skoledag i morgen. 

Har du trent i dag?

xoxo

Kyllingsalat- oppskrift 23.08.2016

Heihei! Har dere hatt en fin dag? Jeg var tidlig hjemme da vi hadde gym i siste time, og spilte volleyball på en sandvolleyballbane. Det var veldig gøy, selv om hvor godt spill det ble er en annen historie! Tror virkelig dette kommer til å bli et bra år, hvor man løfter medelevene sine opp.

Det har gått noen dager nå siden jeg lagde denne kyllingsalaten, men jeg velger å dele oppskriften for det! Den var rask, enkel og billig å lage. Jeg syns i alle fall det er greit at middagen ikke tar en halv evighet å få ferdig etter en lang skoledag. Velger å tro at det er flere som føler med meg der. Det var absolutt noen ting som kunne forbedres fra da jeg lagde den, så jeg velger å skrive det jeg ville gjort annerledes til neste gang!

Du trenger: 2-3 personer
♥ 2 kyllingfileter 
♥ 1-2 bokser mais
♥ 1 boks ananas
♥ 1 paprika
♥ 1 isbergsalat
♥ cherrytomater
♥ 1/2 agurk
♥ 2 grønne epler

 

Det er altså så enkelt at du deler opp kyllingen i strimler/terninger. I mens kyllingen stekes deler du opp isbergsalaten og eplene i terninger og skiver. Bland alt sammen i en bolle. Legg kyllingen på toppen når den er ferdig, og du er ferdig! Det er vel egentlig ingen begrensninger på hva du kan ha i en salat, så bruk alle dine favoritt grønnsaker eller annet tilbehør!Vil dere ha flere oppskrifter senere?

xoxo

Start uka med en god dose selvtillit 22.08.2016

Mandag igjen folkens! Har dere hatt en fin dag? En bra start på uka? Det har jeg virkelig hatt, selv om skoledagen var fryktelig lang og jeg nesten sovner her jeg sitter og skriver til dere. I går bestemte jeg meg for å ta på meg noe jeg virkelig føler meg komfortabel i, så det gjorde jeg altså. Dette skulle bare bli en bra dag samma hva. Blir nesten litt fascinert over hvor mye klær og i mitt tilfelle sminke har å si for hvordan jeg føler meg. Selv om dette er veldig rart, og nesten litt kleint å skrive, så føler jeg meg litt tøffere med caps. Jeg aner ikke hvorfor. Kanskje det bare har noe å gjøre med capsens betydning? 

Så antrekket mitt i dag er altså noe jeg føle meg veldig bra i, også hjelper det på med en leppestift! For mange er mandager bare forferdelig lange og stress, men det er det slutt på for min del. Jeg skal ærlig innrømme at det hjelper på at jeg starter litt senere på skola også. Bra jobba Færder! Poenget med hele dette innlegget er egentlig bare at du burde kle deg opp i det som gjør at du går rundt med litt ekstra selvtillit. At du virkelig har troa på deg selv, og tenker som så at i dag, i dag er dagen jeg skal klare alle utfordringer. Selv om det høres litt dumt ut, i alle fall i mine ører, så hjelper det mye å bare bestemme seg for noe! Overbevis deg selv om at du kan klare alt du går inn for å klare! 

Hvordan har mandagen din vært?

xoxo

Let's work out 21.08.2016

Søndag. Snart ny uke igjen. Hvordan har uka deres vært? Mange som er tilbake på skolebenken, eller jobb etter ferien? For min del har denne uka vært full av bra ting. Jeg begynte på ny skole, som har gått veldig bra! Fikk unnagjort første timen hos psykologen, jobba litt, ordna her hjemme, og ikke minst så avslutter jeg uka på samme måte som jeg starta den. Selv om jeg jobba på formiddagen i dag, hindra ikke det meg fra å ta en liten treningsøkt på kvelden. Jeg har fått satt opp ett program til bein og rumpe, som jeg skal prøve å gjennomføre minst én gang i uka, så det ble testa ut i dag. Det tok ikke mer enn 45 min, noe som er en passende tid. Syns det blir stress når det tar for lang tid, bedre å være litt spontan med treninga da! Og litt trening er bedre enn ingen trening!

 Processed with VSCO with hb1 preset

Tenkte forresten å dele oppskrift på en digg kyllingsalat jeg lagde i går, er det interesse for det? Hvor mye treningsprat vil dere lese om? Er det noen som er interessert i hva slags øvelser jeg gjør eller noen tips og triks? Rop ut!

Hva har du gjort i dag?

xoxo

Movie night 21.08.2016

God søndagsmorgen alle sammen!

Jeg må først og fremst bare beklage fraværet mitt i går også.. Dagene er litt hektiske akkurat nå. Det betyr uansett ikke at jeg ønsker å være borte fra dere. Nå sitter jeg her med kaffekoppen og tenker over hvordan jeg må jobbe fremover for å få kabalene til å gå opp. Jeg syns det er skikkelig kjipt, og ikke minst slitsomt at jeg nå må jobbe meg opp igjen til alle leserne jeg mista i går. Det er ikke det jeg ønsker å bruke energien min på, men noen dager går blogginga bort. Uansett hvor kjipt jeg syns det er..

Gårsdagen ble brukt på koselig besøk, før vi reiste en tur på kino på kvelden. Da så vi War Dogs, som jeg aldri før hadde hørt om. Det sto mellom denne og Suicide Squad, og det var virkelig ikke filmen for meg. Filmen var basert på en sann historie, om noen som solgte falsk ammunisjon til Pentagon under krigen i Afghanistan i 2008 (?), tror jeg. Det var noe rundt der! Det ble ikke en ny favoritt film, men den var absolutt bra. Det er litt greit å  ha litt interesse for sånt, før man skal se en sånn film. 

Processed with VSCO with a5 preset

Nå skal jeg bare slappe av og nyte søndagsmorgenen, før jeg reiser på jobb om et par timer. Etter jobb blir dett nok en tur på treningssenteret igjen. Fy så deilig det er å være ordentlig igang igjen!

Hva skal du i dag?
Har du sett War Dogs?

xoxo

Take a break 19.08.2016

Ahh, endelig er det fredag og helg igjen! Jeg starter litt senere i dag siden vi ikke har starta opp med valgfag enda. Og jeg tror faktisk jeg er så heldig at jeg slutter litt tidligere også. Det passer bra siden jeg skal jobbe kveld i dag. Da kan jeg slappe litt av, og reise hjem for å skifte istedenfor å ha ett flyttelass i bilen.. Nå surrer morgenshowet fra NRJ på radioen mens jeg drikker litt kaffe. Nå må jeg snart ta fatt på dagens gjøremål, slik at jeg kommer meg tidsnok til skola. Jeg nekter å komme for sent! Noe som er litt av en utfordring når man ikke er kjent med rushtrafikk, og heller ikke aner når den er, hvor lenge den varer og hvilken veier det er mest rush.. Det kommer seg etterhvert!

Også skal jeg prøve å få fiksa skjermen min for endte gang.. Jeg har ingen reservemobil, så jeg er avhengig av å få igjen mobilen samme dag, men det høres virkelig ikke lett ut... Krysser fingrene for at det ordner seg i dag!

Hva skal du i dag?

xoxo

 

Om meg

Alexandra Flaa

Jeg er ei 19 år gammel jente fra Hallingdal, som nå er ute på nye eventyr i Tønsberg. Jeg blogger om min psykiske helse, trening og livet ellers. Rett og slett en livsstilsblogg, tror jeg. KONTAKT: alexandraflaa@hotmail.com

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no