alexandra flaa

Havet 30.07.2017Mens jeg tok disse bildene mimret jeg tilbake til natta før, og hvor store bølgene hadde vært. Det var vakkert. Bølgene slo inn mot sanden, sjøsprøyten sto i været. De som arbeidet på stranda måtte flytte på to rader med solsenger for at de ikke skulle forsvinne med bølgene. Det røde flagget var hevet, men allikevel var det noen som tok sjansen på å bade. Dumme, sa jeg. Dumme som i det hele tatt ville risikere noe så verdifullt som sitt eget liv, bare for å ha det litt gøy i noen store bølger, sammen med kraftige understrømmer. 

Vakkert. Lyden av bølger er avslappende. Skuldrene senker seg samtidig som hvilepulsen sakte men sikkert kommer frem. Nyt synet. De hvite, lyse og høye bølgene som slo hardt inn mot sanden under stjernene. Så fascinerende. Denne planeten er utrolig. Mens jeg sto her og tok disse bildene, tenkte jeg på hvor farlige de er. Dette synet som jeg syns er så vakkert, kan være andres dødsårsak. Der og da håpet jeg at det ikke var noen flyktninger på tur over Middelhavet. Jeg håpet uskyldige mennesker slapp å oppleve disse vakre, drapsmaskinene av noen bølger. 

Jeg kom inn på studiet jeg ville! 20.07.2017

I dag er jeg litt ekstra letta, og glad. Etter lang ventetid kan jeg endelig senke skuldrene helt! Det har vært så nervepirrende å vite at andre har fått svar på studiene, mens mailen min sto tom.. I går derimot, tikket det endelig inn en Mail fra høyskolen. Jeg kom inn på akkurat det studiet, og den skolen jeg ønsket! Herregud så letta jeg ble! Det er så deilig og endelig vite hva jeg skal til høsten, endelig har det blitt litt mer forutsigbart. Nå vet jeg hva jeg skal drive med de neste fem årene.. Jeg har endelig en plan.

Så fra 15. august er jeg offisielt lærerstudent ved Høyskolen i Vestfold ❤ Og det føles fantastisk!

Har du kommet på studie?

Hva skal du eventuelt studere?

Denne ukens.. 17.07.2017

God kveld! Står det bra til? Jeg har vært på farten i halve dag, og holdt på hjemme resten av dagen. Første feriedag ble med andre ord brukt til en del husarbeid som har blitt stående når jeg har jobba så mye.. Men det er jo så godt å få det unnagjort også! Det er altfor lenge siden jeg har hatt en ordentlig ukes oppsummering, så det syns jeg virkelig var på tide! Enig?

Ukens høydepunkt ♥
Definitivt den ene fridagen jeg hadde forrige uke, som også ble brukt på Slottsfjell festivalen. For en opplevelse! Den festivalstemninga er virkelig ubeskrivelig, du er nødt til å oppleve det selv! Vil du lese mer om Slottsfjell? Du kan lese mer HER (link). 

 

Ukens nedtur ♥
Lite tid hjemme.. Selv om jeg jobber mye, som på en måte er bra, så blir det lite tid hjemme. Det kjipeste med å jobbe så mye, er at det blir få kvelder tilbragt i armkroken ♥ Nå har jeg heldigvis to uker ferie, hvor jeg skal bruke tiden godt!

Ukens treningsøkt ♥
Denne uka hadde jeg faktisk to treningsøkter, hvor begge var ganske bra!! Men jeg må nok allikevel si at armer/overkropp var den beste, det er liksom der jeg er mest motivert for tiden.. Selv om jeg nå sitter med en "panikkfølelse" av at jeg skal på ferie snart.. 

Ukens nedtelling ♥
Det er bare fem dager igjen til Sondre og jeg reiser på en etterlengta ferie! Herregud som vi gleder oss.. og så utrolig deilig det skal bli! 

 

På denne dagen i fjor ♥
Var jeg på roadtrip til Ullared sammen med tante, onkel, søskenbarna mine og deres tante. Det var en lang, koselig og slitsom dag! Ullared er livet dere!! 

Ukens antrekk ♥
For detaljer om antrekket klikk HER (link). Nå tror jeg rett og slett at jeg bare skal pakke meg under ett pledd med boka mi, eller begynne å pakke... Hmm, vi får hva jeg gjør! Det blir i alle fall en rolig kveld her huset. 

Hvordan var uka de?
Skal du noe spennende i kveld?

En dag på Slottsfjell 16.07.2017

God morgen dere! Har dere det fint i dag? Regnet plasker ned ute, men det gjør ingenting for min del siden jeg snart skal tilbringe noen timer på jobb. Dette blir nok en heavy vakt, men jeg skal kjøre på til siste minutt, i morgen har jeg tross alt ferie! I mens jeg løper rundt på jobb og steker rundstykker og serverer andre småvarer til fyllesyke ungdommer, skal dere få se noen bilder fra fredagen på Slottsfjell. Mitt aller største høydepunkt på dagen var å se Astri S, som jeg virkelig syns er utrolig talentfull! Men jeg fikk også med meg andre flinke artister som Kaja Gunnufsen og Gabrielle. Hele kvelden ble avslutta med en heidrundranes opptreden fra Paramore! Altså, wow. Det var så sinnssykt bra live at jeg ble nesten satt ut. Hele dagen ble tilbrakt med godt selskap og godt humør! Sola strålte nesten hele dagen!

Jeg fikk også sukkerspinn og en fancy VG-hatt, helt til den blåste av.. Da følte jeg ikke for å løpe etter den, for å si det sånn.. Slottsfjell var for min del en fin opplevelse og absolutt noe jeg vil oppleve igjen!

Var du på Slottsfjell?

Hvilken konsert syns du var best?

Festivalantrekk 14.07.2017

Hola! Har dere det fint? Sola skinner og jeg er klar for Slottsfjell festivalen! Endelig er det min tur til å oppleve galskapen. Jeg har vel ikke hørt om halvparten av artistene som spiller i dag, men jeg gleder meg virkelig til å se på Astri S. Hun er så fantastisk flink! Ellers håper jeg på god stemning og bra folk. Jeg tenkte egentlig bare å vise dere antrekket før jeg stikker avgårde, selv om bildene ikke akkurat ble så bra.. men det går for denne gangen!  


Body - Carlings
Skjørt - Zara 
Sandaler - H&M


Nyt dagen ♥ 

Ses vi på Slottsfjell?
Hva skal du i dag?

Hva syns du om antrekket?

Inspirasjon - tatoveringer 13.07.2017

Hola! I dag tenkte jeg å kjøre på med et bildedryss av hva jeg anser som fine tatoveringer. Det er vel ikke akkurat en hemmelighet at jeg er en sucker for blekk? Jeg har faktisk flere tatoveringer enn nevnt på bloggen tidligere, og det kommer flere i nær fremtid. Helt fra jeg var liten har jeg visst at jeg vil ha tatoveringer, men jeg har også vært klar på at alle tatoveringene jeg tar, skal ha en betydning for meg. Så langt har jeg i alle fall klart dette, men det er jo så himla mange tatoveringer som bare er fine. Kanskje like greit at tatoveringer koster såpass som de gjør? Under her får dere i alle fall et lite utdrag av tatoveringene jeg har lagret i "tatovering" mappa mi på Pinterest. 
Kanskje ikke vanskelig å se at jeg også er en sucker for blomster og svart/hvit tatoveringer? Blomster er så vakkert, det kan være mye eller lite. I mine øyne er tatoveringer vakkert, og noe man kan bruke for å fortelle sin historie- eller deler av den. Jeg krysser bare fingrene for at tatoveringer blir enda mer akseptert i tiden som kommer. 

Hva syns du om tatoveringer?
Har du noen tatoveringer selv?


#tatoveringer #tatovering #tattoo #tattoos #ink #blekk

Fulle ungdommer, latter og glede 12.07.2017

God morgen dere! Her blir frokosten inntatt i skrivende stund, før det bærer rett på jobb. Jeg lå lenge i senga før jeg til slutt kom meg opp. Det er sjeldent jeg er så trøtt om morgenen, men det var mye å gjøre på jobb i går, så da var jeg hjemme mye senere enn vanlig også. Vi merker godt at festivaluka er i gang, og det er veldig gøy, selv om det er slitsomt. Det er alltid noe som skulle vært gjort, eller burde vært gjort, men det er ikke alt man rekker. Vi gjør i alle fall så godt vi kan, også får vi bare si oss fornøyde med det. Nærmere stengetid var det en del berusa ungdom innom, men de var i veldig godt humør og lattermilde, for å si det sånn. 


Bildet er lånt HER

Nå skal jeg telle ned dager til jeg selv får oppleve denne berømte festivalen jeg har hørt så mye om. Det gjenstår bare at sola skinner og at gradestokken går litt høyere enn den viser i dag! Det blir nok uansett veldig gøy!

Hvilken er din favoritt festival?
Skal du på Slottsfjell?

Hjemmetrening - bein 11.07.2017

Hola! Jeg lovte jo å komme med flere "hjemmetrening"-innlegg, men dagene flyr rett og slett forbi når jeg jobber.. Derfor sparer jeg på det lille jeg har av overskudd, også kommer jeg plutselig tilbake, som nå. For nå er jeg tilbake med enda ett innlegg om hjemmetrening! Som jeg har sagt utallige ganger, det hjelper ikke bare trene om vinteren.. Eller, joda, alt hjelper.. Men er det ikke bedre å fordele treningen jevnt utover året, istedenfor å ta skippertak i ny og ne? Forrige gang skrev jeg om øvelser du kan gjøre for armer- hvis du ikke har lest det kan du klikke HER. Denne gangen er det duket for bein, som er noe jeg virkelig elsker å trene. 

Som jeg også nevnte forrige gang, må man nesten bare prøve seg frem når det gjelder repetisjoner og sett. Ikke lås deg til ett hvis tall, og prøve å variere. Hvis du tar 10x3 i en øvelse, betyr ikke det at du ikke kan ta 8x4 i en annen øvelse. Push deg selv- du klarer mer enn du tror!! Jeg har funnet flere øvelser til bein enn hva jeg gjorde til armer, så her kan du plukke ut noen av øvelsene du vil gjøre, også kan du prøve noen andre øvelser neste gang du trener bein. 

 


Dette kan du få bruk for under økta
stol, benk
noe tungt å holde i (flaske med vann, bøker) 


 

Eselspark
Bilderesultat for donkey kick exercise

 

Glute bridge 
Bilderesultat for glute bridge exercise

 

Utfall
Bilderesultat for utfall

 

Bulgarsk utfall
Bilderesultat for bulgarian squat

 

Knebøy
Bilderesultat for knebøy uten vekter

 

Wall sit
Bilderesultat for wallsit

 

 

Jeg hadde en beinøkt tidligere i dag, hvor jeg brukte en del av disse øvelsene. Det er også veldig mange andre øvelser man kan gjøre, så det er egentlig bare å finne frem google hvis dette ikke var nok. Fremover vil jeg fokusere mer på kondisjonstrening også, og prøve å jogge minst én gang i uka, så lenge det er bra vær. Jeg klarer kun å løpe ute i regn hvis jeg er i et spesielt humør.. Hvem løper vel frivillig i regnet?

Har du trent i dag?
Hva syns du om øvelsene?


#trening #fitness #workout #hjemmetrening #rumpe

Nå begynner helvete 10.07.2017

God mandag dere! Har dere det bra? Nå er det mandag igjen, og jeg vet jo at man skal prøve å starte uka med en positiv tanke, men det er ikke så lett denne uka. Det er duket for Slottsfjell festivalen i Tønsberg, som betyr sabla mye å gjøre på jobb. Her snakker vi fullt kjør dagen lang! Vi er så heldige å ha den ene campen rett ved butikken, noe som forsåvid er veldig bra, men fy søren så mye det er å gjøre. Det blir lange køer i kassa, og det tar enda lengre tid når man er nødt til å sjekke legitimasjon, sånn for sikkerhetsskyld. Jeg nekter å gjøre feil der! 

Jeg skal jobbe seks dager denne uka, og den ene dagen jeg har fri, skal jeg selv på Slottsfjell.. Det kommer til å bli utrolig tøft, men jeg kan trøste meg med at jeg starter ferie neste mandag! Da er det bare å lade opp batteriene og gjøre de siste forberedelsene før det blir en etterlengta tur til Tyrkia. Herregud som jeg gleder meg! 


 

Ellers var jo Sondre og jeg i Hemsedal i helga, hvor vi tok turen innom Hallingmarken på fredag, istedenfor lørdagen. Jeg må ærlig innrømme at jeg ble ganske skuffa.. Hallingmarken er liksom ikke som det var, føler jeg. Eller kanskje det bare er litt kjipt fordi det virker som at det kun handler om å drikke når man er der? Jeg fikk uansett kjøpt lakris, så da var jeg fornøyd! Bildene under er fra Hallingmarken i fjor, og kanskje var det mer stas da siden lillebror hadde så stor glede av det? 


 

Skal du på Slottsfjell?
Var du på Hallingmarken?

Barn, alkohol, sommer 02.07.2017

Jeg scrollet nedover facebook i stad, som jeg gjør hver eneste morgen, og la merke til videoen om han gutten på 6 år som blir vitne til en kveld med litt for mye alkohol. Noen av dere har kanskje sett videosnutten allerede, mens andre kanskje ikke vet hva jeg prater om? Vi som ser videoen, ser handlingen igjennom barnets øyne. Her ser vi foreldre og vennepar som tar noen glass for mye med vin, storesøster som blir provosert og forlater bordet, en mann som er lei krangling og går. Også har vi denne gutten på 6 år, som har fått noen tegneark og fargepenner. Her sitter han igjennom hele kvelden og følger med på hvordan foreldrene, som egentlig skal være trygge og omsorgsfulle, bare blir mer og mer beruset. Foreldrene tror han ikke forstår hva som skjer, han er jo bare et barn, sant?

Denne videoen traff meg, hardt. Jeg har selv vært dette barnet, og det har gjort noe med meg. Kanskje blir ikke gutten påvirket av foreldrenes valg i senere liv, eller så vil han kunne få problemer med alkohol og tillit til andre personer. Alkohol og barn har vært temaer på bloggen tidligere, og dette er nok heller ikke siste gang, for det er så forbanna viktig. Alkohol og barn hører ikke sammen. Personlig syns jeg barn skal ha et sunt forhold til alkohol fra oppveksten med at foreldre kan ta ett glass vin til maten, eller én øl, men der stopper det. Som forelder skal man absolutt ikke være beruset foran barna sine.. 

Det å være barn i et slik scenario som i videoen, har ført til at jeg har et anstrengt forhold til alkohol i dag. For mange er det peace of cake og reise på fest eller ut på byen når som helst og hvor som helst.. Jeg klarer ikke reise på byen. Jeg kan ikke drikke med hvem som helst, ei heller når og hvor som helst. Mange syns kanskje fulle folk er morsomme, søte og hyggelige? Jeg takler dårlig fulle mennesker dersom jeg ikke har drukket selv.. Og det kan by på utfordringer nå i sommervarmen.. Alkohol står så langt oppe på mange "lister". Samles man i en eller annen setting, ja da kan man drikke. Og joda, man kan det, bare det ikke er barn til stede. 

Du kan lese mer om Lukas på avogtil.no (link).


#alkohol #alkoholisme #barn #barnogalkohol #tabu 

I sommer skal jeg 01.07.2017

God lørdag ♥ Har dere det fint? Nyter dere late og solfylte dager? I dag er jeg på jobb, så det passer jo perfekt å dele mine sommerplaner. Jeg har tenkt litt på å skrive ett innlegg om ting man kan finne på i ferien, med tanke på at ikke alle har muligheten til å reise jorda rundt. Hadde det vært noe? Kom gjerne med tips i kommentarfeltet! Her får dere uansett mine sommerplaner, i mest mulig riktig rekkefølge. 

Hawai-bursdag
Camilla, en kollega og venninne skal faktisk feire bursdagen sin i dag. Det er hawai for alle pengene, og jeg krysser fingrene for at det jeg har kjøpt på wish duger! Det blir utrolig hyggelig uansett!

Hallingmarken 
Oh yes, jeg tar turen til Hemsedal for å få med meg Hallingmarken. Det ser dessverre dårlig ut til at jeg rekker å få med meg konserten på fredag, men det blir i alle fall en tur på lørdagen. For de som ikke vet det, så er Hallingmarken fult av karuseller, jalla-boder, konserter, god stemning og konserter! Én av de store tingene som skjer i Hallingdal i løpet av sommeren. Bildet er lånt fra Hallingmarken sin facebookside. 

Hallingmarken sitt bilde.

Slottsfjell festivalen
Så heldig som jeg er, så fikk jeg hele én dag fri fra jobb den uka det er mest å gjøre på jobb. Fredagen er det endelig min tur til å oppleve galskapen og Astri S. I fjor var det ikke et tema en gang å reise på Slottsfjell, siden jeg akkurat hadde fått jobb i Tønsberg, men i år er jeg altså så heldig! Skal noen av dere på Slottsfjell? Bildet er lånt fra wikipedia. 

Bilderesultat for slottsfjellet festival

Jobbe
Det er kanskje ikke en overraskelse at jeg skal jobbe masse i sommer? Jeg har allikevel fått to uker ferie, som skal brukes godt! 

Oslotur 
Jeg må en tur inn til Oslo også, for å utføre vippeløft før jeg skal på ferie. Det er noe jeg har vurdert og tenkt på lenge, men jeg har vært redd for at det ødelegger vippene mine.. Når det kom på 50% hos Beauty House, så jeg ikke noen grunn til å ikke prøve! Kanskje skal jeg slå det sammen med å besøke litt familie? 

Studietilbud
Bare to dager før jeg reiser på ferie får jeg tilbud om studieplass.. Det er nervepirrende, men spennende! Jeg har karakterene til å komme inn, men man kan jo aldri være sikker?? 

Tyrkia
Åjadda! For en uke siden bestilte Sondre og jeg tur til Tyrkia. Vi skal tilbringe en hel uke på et digg hotell, som bokstavligtalt ligger på stranda, med all-inclusive. Her snakker vi en liten suite med balkong og havutsikt. Det skal bli så utrolig deilig! Og ja, han er ikke nevnt på bloggen tidligere, men han er helt fantastisk ♥ Alle bildene er hentet her

Sunprime Alanya Beach - Adults Only, Alanya

Sunprime Alanya Beach - Adults Only, Alanya, Kjøkken i rom

Sunprime Alanya Beach - Adults Only, Alanya, Strand

Sunprime Alanya Beach - Adults Only, Alanya, Strand 

Ny tatovering?
Jeg er helt fast bestemt på å fortsette på det som skal bli en halv sleeve, når jeg først skal tilbake til Tyrkia. Planen er jo i utgangspunktet og ha totalt tre roser på armen, i minne for tre familiemedlemmer, men så har jeg blitt så usikker på om jeg skal ha forskjellige blomster.. Det skal jo være der for alltid, så det må bli perfekt! Tro meg, jeg har sett side opp og ned på tatoveringer på pinterest.... 


 

Late dager på stranda
Utenom disse ferieplanene håper jeg på å nyte noen late dager på stranda, eller i hagen, for å få så mye sol på kroppen som mulig! Tonje stikker på ferie neste uke, og der blir hun borte i nesten en måned.. Så da må jeg nyte tiden med andre venner, eller bare være hjemme og slappe av. Jeg håper i alle fall på mange kvelder med grilling og kubbespill! 

Utenom dette har jeg lovet en venninne at vi skal til Ullared, så da får vi bare se når vi får til det! Nå er jeg spent på å høre dine ferieplaner! Skal du noe spesielt, eller bare være hjemme?

Hva skal du i sommer?

Om meg

Alexandra Flaa

Jeg er ei 19 år gammel jente fra Hallingdal, som nå er ute på nye eventyr i Tønsberg. Jeg blogger om min psykiske helse, trening og livet ellers. Rett og slett en livsstilsblogg, tror jeg. KONTAKT: alexandraflaa@hotmail.com

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no