alexandra flaa

Denim skirt 30.07.2016

Hei og god lørdag! Har dere fått en fin start på dagen? Jeg har tatt det helt med ro her hjemme. Det er litt som må ordnes før jeg reiser til Tyrkia, så jeg prøver å gjøre mest mulig før jeg skal på jobb i dag. Mye koseligere å komme hjem igjen når det er ryddig hjemme! 

Innimellom klessvask, støvsuging, vasking og pakkin, tenkte jeg å vise dere ett av mine nye kjøp som jeg absolutt elsker! Jeg har sett mange har lignende skjørt denne sommeren, men ingen har vært perfekte, i mine øyne. Da jeg omsider kom over dette på H&M måtte jeg bare ha det.. Men størrelsen derimot var ikke enig.. Jeg var innom tre forskjellige butikker, men alle var utsolgt for den størrelsen jeg trengte. Hvor typisk er ikke det? Heldigvis hadde de størrelsen min på nettet, og den hadde kommet på salg! Det var virkelig et fantastisk øyeblikk. Dette skjørtet blir selvfølgelig med til Tyrkia.Nei, nå må jeg fortsette litt her hjemme, så snakkes vi plutselig igjen! (Ps, jeg skal farge etterveksten i Tyrkia altså!!) 
Ønsker dere en herlig lørdag♥

Hva syns du om skjørtet?

xoxo

Akkurat det jeg trengte 29.07.2016

Ahh for et fantastisk døgn dette har vært! Jeg slutta tidlig på jobb i går, og benyttet anledningen til å bruke ettermiddagen og kvelden på en god venn fra Hemsedal, nemlig Hanne. Vi møttes i byen for å spise litt mat, shoppe litt og cruise rundt på Verdens Ende og Hvasser. Det var akkurat det jeg trengte nå, litt venninnetid igjen! Begge bestilte vegetarsalat på Esmeralda, som i grunn var god, men det ble litt for mye blader i forhold til tilbehøret.. Høydepunktet med salaten var absolutt jordbær og eple. Nam! Dette skal jeg virkelig prøve ut i en salat hjemme, bare med isbergsalat.. Denne venninnekvelden endte i overnatting. Gossip Girl og nachos, say no more? Det var så koselig! Nå er jeg virkelig full av ny, positiv energi. Klar for å gjøre en virkelig innsats her hjemme, før jeg skal på jobb om en snau time. Og tro meg, dere skal få se de fantastiske bildene fra Verdens Ende når de er klare! Gleder meg masse til å vise dere.

Hva skal dere i dag?

xoxo

DIY- Nytt stuebord 27.07.2016

God kveld alle sammen! Det ble dessverre et litt senere innlegg enn hva jeg hadde tenkt, da denne DIY'en tok litt lengre tid enn planlagt.. Jeg brukte nemlig denne fridagen på å reise en tur inn til byen for å kikke litt, men også gjøre meg litt bedre kjent rundt om kring. Da benyttet jeg også anledningen til å stikke innom Panduro Hobby for å kjøpe selvklebende folie, for å fikse opp på stuebordet her hjemme. Det var egentlig et glassbord, men for min del er glassbord bare en påminnelse jeg helst vil unngå. Og nå er jeg kvitt det problemet for kun 94 kr! 

Det var både lettere, og vanskeligere enn jeg hadde sett for meg. Det ble en del luftbobler og sånn, men de verste ble dekker over med lysfatet. Jeg la også folien litt for langt oppå hverandre, slik at skillene syns, men sånn får det bare være! Alt kan ikke bli like perfekt, men jeg er uansett kvitt glassbordet.

Hva syns dere?

xoxo

Når jeg løper 26.07.2016

God tiiiirsdag alle sammen! Nå tenkte jeg å skrive et litt annerledes innlegg, før jeg skal kle meg opp og ta noen bilder. Da får dere muligheten til å bli enda bedre kjent med meg, på en litt annen måte! Jeg regner med at vi alle har ulike ting vi tenker på når vi trener, enten om det er alene ute, eller på ett treningssenter. I det siste har jeg blitt flinkere til å løpe ut, istedenfor å sitte inne hele dagen. Og når jeg løper, er det visse ting jeg tenker over og som er litt typisk meg. 

♦ Når jeg er ute å løper og blir veldig sliten, så jeg trenger å gå litt, da må jeg alltid sjekke om det er noen biler i nærheten som kan se meg. Jeg hater virkelig å måtte gå litt, for jeg er redd hva andre tenker. Men hva så? Andre vet ikke hvor langt jeg har løpt eller om det er intervaller. Dette skal jeg slutte med!

♦ Jeg har selvfølgelig på musikk når jeg løper, og den må enten være lav eller veldig høy sånn at jeg ikke hører det hvis det f.eks. kommer biler. Hvis jeg hører at det kommer en bil eller noe sånt, så skvetter jeg og spenner kroppen i det de passerer. Derfor er nok musikken litt for høy i forhold til det som er bra for hørselen min.. 

♦ Altså, jeg skal ikke legge skjul på at jeg tenker over hva andre tenker om meg, selv om det ble en veldig rar setning.. Derfor tenker jeg over hvordan jeg løper. Hvordan ser det ut? Ser folkene som kjører forbi på meg, eller oppfatter de bare at det er noen som løper? 

♦ Det absolutt beste med å løpe ute, er at du får tenkt igjennom alt som er i hodet ditt. Eller du kan velge å stenge alt ute. Det er uansett deilig å løpe. Husk at du kan følge @alexandratrener på instagram for treningsupdate!

Har du noen ting som er typisk deg når du løper?

xoxo 

Autopilot 25.07.2016

For tiden går livet veldig på autopilot, hvis man kan si det sånn. Dagene er omtrent identiske, eneste som skiller de er om jeg er på jobb eller ei. Jeg står opp, spiser, ser litt serie før jobb hvis jeg rekker, og hvis jeg ikke skal på jobb sitter jeg inne og ser serie hele dagen, med mindre det er fint vær. Da sitter jeg ute i sola  og leser. For tiden ser jeg på Gossip Girl, og har endelig kommet inn i det igjen. Det er så mye drama og styr. Livet går i autopilot, og jeg teller ned dager til avreise. 

Hva har du gjort?

xoxo

Mislykka is-mocca (vegansk) 24.07.2016

God søndag alle sammen! 

Her for en god stund siden så jeg en oppskrift på is-mocca på bloggen til "RockstarCharlie", hvor hun brukte mandelmelk istedenfor vanlig melk, så jeg bestemte meg for å prøve den ut. Siden jeg allerede hadde soyamelk hjemme, brukte jeg det. Visste dere forresten at sjokoladesausen (dessertsaus) til Freia, både med melkesjokolade og den originale inneholder palmeolje? Jeg fant ingen alternativ uten palmeolje, så da ble det sjokade, som er vegansk. 

Så, da brukte jeg altså soyamelk, sjokade, isbiter og kaffe. Jeg hadde laget kaffe-isbiter på forhånd, for at den ikke skal bli vannet ut. Også kan det være en fordel med en blender, eller noe som kan knuse isbitene. Og bruk mye isbiter, jeg brukte alt for lite.. Og den sjokaden, den ble litt for tjukk, så til neste gang tror jeg at jeg skal smelte den sammen kaffen før jeg blander alt i blenderen. Jeg brukte 2 dl soyamelk. 

Sånn bortsett fra det, så var det god! Jeg skal ta med erfaringene videre, og prøve igjen når jeg finner en saus uten palmeolje!Vet du om en sjokoladesaus uten palmeolje?

xoxo

Ufyselige mennesker 23.07.2016

Først og fremst må jeg bare takke for alle støttende og inspirerende kommentarer angående det forrige innlegget mitt! Bare sånn at jeg har avklart det med en gang: nei, jeg er ikke vegetarianer eller veganer, og jeg har ei heller planer om å bli det. Det er det jeg sier nå, men om noen måneder kan det hende jeg er all in. Du vet ikke, jeg vet ikke. Jeg må også bare si at jeg enda mangler mye informasjon. Jeg har ikke lest meg opp på noe enda, bare bestemt meg for å ta et valg. 

På den andre siden blir jeg sjokkert over enkelte mennesker som bare må bry seg alt for mye om andre, og legge seg litt for mye i andres valg. Jeg er 18 år og bor alene. Nå har jeg tatt et valg om å kutte ut i alle fall melk og palmeolje, og kutte ned på all kjøtt. Tror dere virkelig mamma og stefaren min hadde latt meg flytte ut hvis de ikke mente jeg var i stand til å ta egne valg, som er bra for meg, og fremdeles vite at jeg klarer meg helt fint? Her igjen er det forskjell på å kommentere at jeg må passe på å få i meg f.eks. nok kalsium, kontra å skrive en halv bibel om at jeg er tynn nok som jeg er, og at jeg må ha et normalt kosthold, og har ingen grunn til å legge om kostholdet før jeg får beskjed av lege. Ja, dette er satt på spissen, men dere skjønner greia? 

Jeg er 18 år og tar mine egne valg. Det er 110% mitt valg hva jeg putter i meg, enten om det er fast food annen hver dag, eller vegetarmat to dager i uka. Det er fremdeles ingen grunn til å kommentere kroppen min. Om jeg er tynn eller feit, endrer ikke mitt valg! En annen ting jeg reagerer veldig på er at noen, godt voksne mennesker gjør narr av noen på min egen alder, fordi de muligens skrev noe feil(?). Hensikten med den kommentaren var uansett å få frem at en gjennomsnittlig nordmann spiser 1000 kuer i løpet av ett år. Samma faen om skinka kommer fra ku, gris, hest eller sau. Jeg skjønner uansett ikke greia med å gjøre noen til latter. Det minner meg bare om en gang jeg svarte feil på noe i klassen, alle lo av meg og jeg rakk ikke opp hånda på lenge.. Ufyselige mennesker. 


 

Til dere som bare ønsker å komme med råd og tips- ja takk! 

Et valg for meg, og miljøet 21.07.2016

God morgen alle sammen! Eller, nå er det vel formiddag, sånn egentlig. 

Uansett.. I dag tenkte jeg å skrive litt om et valg jeg har gjort for meg selv, men også miljøet. Når det faktisk ble aktuelt at jeg skulle flytte for meg selv, begynte jeg også tanken om å endre kostholdet litt. Da snakker jeg ikke om noen diett eller ikke spise noe godteri.. Men valget om å kutte ned på kjøtt og meieriprodukter, og kutte ut all mat som inneholder palmeolje. Fisk blir absolutt ikke noe problem for min del, da jeg faktisk ikke spiser sjømat. 

Hvorfor tar jeg dette valget nå, og ikke tidligere? Når man bor sammen med foreldre og søsken er det ikke alltid like lett og gå sånne veier. Spesielt ikke når din flinke mamma står og lager middag hver eneste dag. Da spiser du det du får servert. Det er nok av tid til å eksperimentere med vegetarianske måltider og veganske ingredienser. 

Når det kommer til den biten hvor jeg skal kutte ned litt på kjøtt, så har jeg egentlig ett dilemma. 400g kjøttdeig er 400g kjøttdeig, sant? Men jeg som bor alene deler denne pakken opp i alle fall to ganger før jeg fryser den ned, mens en familie på 4 gjerne må ha to pakker kjøttdeig til en middag. Det er her dilemmaet mitt ligger.. For én pakke kjøttdeig varer lenger for meg enn hos en større familie, men én pakke kjøttdeig er liksom én pakke kjøttdeig uansett. Skjønner dere? 

Uansett da, så er melk det første jeg skal kutte ut og bytte om. Jeg har smakt soyamelk med sjokoladesmak, og den smakte veldig godt! Ingen forskjell annet enn ettersmaken, men det var ikke mye. Det er mange erstattere for ku melk, nemlig soyamelk, mandelmelk og rismelk er i alle fall de jeg er kjent med, enda. Jeg er den typen som alltid drakk ett glass melk til frokost hver eneste dag, men etter at det blussa sånn opp om all snakk om hvordan kuene har det og hvor mye forurensning i kjøttindustrien, ble jeg dårlig ved tanken på melk. Det tok lang tid før jeg drakk melk igjen etter det, og det har redusert seg kraftig i forhold til hvor mye melk jeg drakk før. Nå skal jeg derfor bruke opp den literen jeg har igjen i kjøleskapet før jeg går til innkjøp av soyamelk, mandelmelk eller rismelk. Og muligens en pakke med oboy, bare sånn i tilfelle! Har du smakt soyamelk, rismelk eller mandelmelk? Hvilken var best?
Hva er dine tanker rundt temaet?

xoxo

Student sommer 20.07.2016

Hvordan er det egentlig å gå på skole i Norge? Tja, selv bruker jeg så mye av sommeren jeg kan til å jobbe, som man ser igjen når dette er den eneste fridagen denne uka. En vakt ekstra er mer lønn, noe som alltid kommer godt med. Jeg vet også at mange andre som går både VGS og høyere utdannelse benytter feriene sine til å jobbe. Vi skal jo ha noe å leve for vi også, sant?

Jeg kjenner godt på utgiftene nå uten noen form for støtte, men heldigvis er det bare en måned igjen til jeg kan senke skuldrene litt. Da får jeg borteboerstipend, så jeg slipper å betale husleie med sparekonto. Ikke alle trives med å jobbe, men det gjør jeg. Jeg har absolutt ingenting i mot å jobbe noen dager i uka, og kommer til å kombinere dette sammen med påbygg fra høsten av. Resten av uka begynner jeg sent på jobb, så jeg får heldigvis nyte finværet litt fra morgenen!Nå tenkte jeg å bruke litt tid på å trene. Litt usikker om jeg vil løpe en tur eller ta litt styrke.. Noe skal det i alle fall bli! Føler seriøst at kiloene bare renner på meg om dagen.. 

Kom forresten med forslag til hva dere vil lese om på bloggen fremover, okei?

Hva har du gjort i dag?

xoxo

Det er aldri for sent å bli fornøyd med seg selv! 19.07.2016

Hei og hopp alle sammen! Jeg begynner sent på jobb i dag, så jeg tenkte å skrive litt fornuftig til dere før den tid. Det har seg nemlig sånn at frem til hver eneste sommer så er det prat om denne sommerkroppen, sant? Mange legger seg i hardtrening for å oppnå det de alltid har ønsket seg, mens andre tenker som så at jeg tar det bare neste år. Jeg derimot tenker som så at det aldri er for sent til å bli fornøyd, hverken sommer eller vinter. 

Noen av dere vet jo at jeg til tider er veldig "flink" til å trene, mens i andre perioder trener jeg absolutt ingenting. Nå har jeg bodd for meg selv i litt over en uke, og jeg føler meg ikke lenger bra. Jeg reiser på jobb, reiser hjem igjen og ser serie mens jeg spiser et eller annet. Det er ikke sånn jeg vil ha livet mitt, så i går gjorde jeg noe med det. Jeg tok på meg joggeskoa og løp en tur. Det ble i overkant av 3.5 km, men det var allikevel en fin start! Nå er jeg i gang. Jeg har bestemt meg for å begynne og trene så smått igjen. Jeg skal jogge meg en tur når jeg føler for deg, og jeg skal begynne så vidt med styrkeøvelsene hjemme. Kostholdet skal ikke forandres så mye, for jeg liker å kunne spise det jeg ønsker, akkurat når jeg føler for det. Det er ikke så mye som skal til, men litt er bedre enn ingenting, sant? 

Poenget er at man ikke trenger å stresse med en sommerkropp eller for andre sin skyld. Den fysiske aktiviteten du har i løpet av en dag, eller uke, er kun for deg selv! Det er du som skal føle deg bra, og det er aldri for sent å bli fornøyd. Det er kun deg det står på! For min egen motivasjon har jeg en treningsbruker på Instagram. Der legger jeg ut noe når jeg har trent litt, eller forslag til sunt snacks. Jeg tenkte at jeg skulle legge ut en rumpe-challenge i løpet av uka, så hvis du vil ha noen øvelser du virkelig merker- følg meg! (GIRLS ONLY)

Trener du regelmessig?

xoxo
 

Kjære mamma 18.07.2016

Kjære mamma. Min heltinne. Mitt forbilde. Mitt store idol. 

Kjære mamma. Jeg er så glad jeg har en så fantastisk person som deg i livet mitt! Jeg kan virkelig ikke si meg annet enn fornøyd med den mammaen jeg har fått. Selv om vi ikke alltid var like gode venner, har jeg forstått hvorfor du har gjort som du har gjort. Jeg er noe av det kjæreste du har, og du har i alle år prøvd å skjerme meg fra alt og alle som vil meg vondt, eller som ikke klarer å gjøre meg godt. 

I alle år har du kjempa med nebb og klør for at jeg skal se noe jeg absolutt ikke så. Du kjempa alt du makta for å vise meg det, og jeg kjempa tilbake. Til slutt ble siste mulighet for meg å åpne øya nemlig og se alt selv. Det var først da jeg forsto hvor mye du har gjort for meg i løpet av mitt 18 år gamle liv. Alle fighter du har tatt, kun for meg. Og for brødrene mine. Når du først bestemmer deg for å kjempe om en sak, da gir du deg ikke før du får det rettferdig. 

Kjære mamma, unnskyld for alt jeg ikke så tidligere. Men i bunn og grunn er det vel bedre sent enn aldri? Jeg kommer aldri noen sinne igjen til å tvile på deg og dine hensikter med det du gjør. Jeg forstår så mye mer nå. All fornuft du har lært meg. Forskjell på rett og galt. Du har lært meg så mye i livet, og takket være deg klarer jeg nå å stå på egne bein, på ett helt nytt og fremmed sted. Jeg lever med min største frykt hver enste dag, men jeg klarer det. Tusen takk for at du aldri gir opp, uansett hvor tøft ting er for deg. 


 

Kjære mamma, gratulerer så mye med dagen♥

Jeg er uendelig glad i deg!

 

Roadtrip til Ullared 17.07.2016

Hello people! Ahh, en sliten Alexandra som skriver til dere i dag.. Jeg hadde egentlig tenkt til å stikke innom dere en tur i går før turen gikk til Ullared, men det rakk jeg dessverre ikke. Heldigvis fikk jeg bare positiv respons på lipliner step-by-step innlegget i går! Sånt liker jeg!! Men som sagt, så ble det en dagstur til Ullared, og vi var ikke hjemme før nærmere midnatt. Det ble litt mer shopping enn forventet, men jeg holdt meg fint til det mest nødvendige! Vi stoppet også så vidt innom Nordby på vei hjem, hvor jeg fikk kjøpt litt mat som jeg kan fryse med og ha til senere. I dag blir en rolig dag, for å si det sånn!

Hva skal dere i dag?

Har dere vært på Ullared før?

xoxo

Lipliner step-by-step 16.07.2016

// Sponsede produkter fra Frøya Cosmetics

Nå har jeg endelig fått surra sammen nok tid til å både legge ordentlig lipliner, men også få brukbare bilder av resultatet! To ganger måtte det gjøres før bildene ble innafor. Det blir ikke fullt så step-by-step som jeg hadde tenkt, grunnet ett av mine største kompleks, nemlig leppene.. De er veldig skjeve, men jeg håper det går seg til så fort reguleringen forsvinner! Dere får uansett et godt innblikk i hvordan jeg i alle fall gjør det. 

Først og fremst produktene jeg bruker: Lip primer fra NYX, som jeg påfører etter at jeg enten har skrubba leppene, eller tørket bort døde hudceller med papir. Liplineren er "Stay lipliner" i fargen 1, og brukes sammen med Tinted Lipstick i fargen 7. Utrolig fine farger som går godt sammen!Når jeg påfører lipliner, starter jeg alltid med amorbuen. Der følger jeg min naturlige form på buen, men legger det som ett kryss. Jeg vet ikke helt hvorfor, og jeg har heller ingen bedre måte å forklare det på, dessverre. 


Så fullfører jeg overleppen, som jeg har gjort på bildet over. Deretter starter jeg på underleppa. Det er her skjevheten er, så jeg tegner godt utenom min egen leppe på den ene siden.. Når man gjør det, er det viktig at det ikke blir noe hull mellom leppa og liplineren, så fyll inn frem til leppa di. 


Her har jeg "rammet" inn leppene mine, og de er snart klare for tinted lipstick. Nå som alt er fylt inn, begynner jeg på fin justeringene. Er sidene så like som mulig? Ser det naturlig ut? Ett lite tips: Det kan være lurt å legge litt ekstra lipliner i munnviken. Det er der leppestiften som oftest forsvinner fortest.. Hos meg i alle fall! 
Når du er fornøyd, er det bare å fylle inn med tinted lipstick, og du er ready to go!

Hva syns dere?
Bruker dere lipliner?
Forslag til flere lignende innlegg?

xoxo

Netflix all day 15.07.2016

God morgen dere! Klokka er nå ti, og jeg har allerede rukket å gjøre mye her hjemme. Det er fordelen med å begynne på jobb kl. 12, syns jeg. Jeg har tid til å ordne ting før jobb, og jeg er ikke hjemme igjen sånn alt for sent. Disse tre dagene har jeg sett en episode av serien jeg er helt inn i for tiden, nemlig Løgner. Den er utrolig spennende! Det er virkelig behagelig å slappe av med en episode før arbeidsdagen starter. 

Jeg har også satt på en klesvask i dag, som jeg håper snart er ferdig. Jeg må få hengt den opp før jeg reiser på jobb siden jeg ikke skal hjem igjen i dag. I morgen har jeg nemlig fri, og da blir det en liten roadtrip til Ullared for å møte tante, onkel og søskenbarna mine. Det er jo bare i underkant av 4,5 timer dit, altså nesten like langt som til Hemsedal, så det går jo fint! Derfor har jeg planlagt at det kommer ut et innlegg i løpet av morgendagen om hvordan jeg legger lipliner, så følg med hvis du er interessert!Nå må jeg få i meg litt frokost og ordne meg før nok en arbeidsdag står for tur! Vi blogges♥

Har du sett Løgner?
Hvilken er din favorittserie?

xoxo

Hjertebank hele veien til drømmeland 14.07.2016

Klokka er over ti, og det nærmer seg sengetid. Jeg har selv ansvar for å få den søvnen jeg trenger for og komme meg på jobb, men også for å være uthvilt når jeg våkner dagen etter. De siste dagene har det vært veldig vanskelig.. Selvfølgelig har jeg vært veldig sliten når kvelden har kommet, i og med at jeg har begynt å jobbe igjen.. Men det er også fordi jeg ikke har våknet opp og vært uthvilt. 

De siste nettene har jeg lagt meg med hjertebank, jeg vrir meg utallige ganger rundt før jeg endelig sovner.. Men så begynner det. Jeg våkner flere ganger om natta. Og da føler jeg meg helt våken.. Helt til jeg klarer å skjønne hva klokka er, og sovner like fort som jeg våkna. Det har ikke vært noen tydelige angstanfall enda mens jeg har bodd her, men så godt som jeg til nå har lært og kjenne kroppens signaler, føler jeg at det bygger seg opp. Hjertebank. Hyperventilering. Tårer. Tanker. Kaldsvette. Innbilninger. Søvn. God natt, 
Hilsen hjertebank

Om meg

Alexandra Flaa

Jeg er ei 19 år gammel jente fra Hallingdal, som nå er ute på nye eventyr i Tønsberg. Jeg blogger om min psykiske helse, trening og livet ellers. Rett og slett en livsstilsblogg, tror jeg. KONTAKT: alexandraflaa@hotmail.com

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no