alexandra flaa

Hjemmetrening - armer 30.06.2017

God fredag dere! Har dere noen spennende planer på agendaen? Noen av dere er vel kanskje på Palmesus? Jeg startet denne fredagen med en tur på treningssenteret. Det ble en god og hard økt på de stakkars armene mine.. Noen flere som har planer om å bruke helga til å trene? Nå som sommeren er her, er det kanskje ikke like fristende for alle å reise på et treningssenter for å få kjørt kroppen litt, og det er sikkert ikke alle som har mulighet til å trene på senter heller.. Derfor tenkte jeg å dele noen øvelser med dere som dere enkelt kan gjøre hjemme- uten utstyr. Eller, du kan bruke noe utstyr for at det skal bli tyngre, men det kan være ting du allerede har i hus! Siden jeg trente armer i dag, har jeg bestemt meg for å starte med armer her også, så kommer mage/rygg og bein/rumpe i nær fremtid! Høres det bra ut? 


Dette kan du få bruk for under økta
stol, benk
noe tungt å holde i (flaske med vann, bøker) 


 

Noe av det vanskeligste med å starte og trene var å finne ut av hvor mange repetisjoner og set man skulle ta av hver øvelse. Jeg låste meg en periode på å bare kjøre 10 repetisjoner av hver øvelse, 3 ganger.. Nå stiller jeg meg mer fritt til det, og kjører heller til jeg er sliten. I utgangspunktet vil jeg ta minst 10x3, men klarer jeg mer, så kjører jeg på. Hvis det er en øvelse jeg har økt i vekter, kan jeg heller gå ned til 6 eller 8 repetisjoner, og gjøre øvelsen i 4 omganger. Du må altså kjenne litt på dette selv, og se hva du klarer- men husk, du skal bli sliten og pushe deg selv! Vi kjører videre til øvelsene, shall we?

Push up (kan også gjøres på knærne)


Dips på benk

 

Skulderpress
SKULDERPRESS

 

Biceps curl 
BICEP CURLS

 

Push up på benk 
Bilderesultat for push up på benk

 

Triceps 
Bilderesultat for triceps øvelser med manualer

Da er det bare å prøve seg frem! Der det er brukt manualer på bildene, kan du fint utføre øvelsen uten manualer eller med andre ting for at øvelsen skal bli litt tyngre. Hvis du er usikker på hvordan øvelsen gjøres, er det bare å google øvelsen, så finner du mange gode forklaringer, videoer og bilder på hvordan du skal gjøre det, og hvordan du ikke skal gjøre det! Ingen grunn til å ligge på latsiden selv om det er ferie. Jeg skal i alle fall gjøre mitt for å holde formen igjennom sommeren! 

Hva syns du om innlegget? Vil du ha flere lignende?
Skal du trene i sommer?


#trening #hjemmetrening #armer #workout #sommerkroppen 

Instalately 26.06.2017

God mandag dere ♥ Har dere det bra? 

Jeg nyter en lat mandag, uten noen planer på agendaen. Det blir nok jobb og farting i sommer, så det er bare å benytte sjansen til å slappe av når man kan.. Hadde det vært mer sol ute og litt mindre vind, hadde jeg ligget ute, men det er dessverre ikke vær nok til det i dag. Derfor bruker jeg dagen på å slappe av inne med ansiktsmaske, lakke negler, blogge, se på tatoveringer og lese mer i boka mi. En rolig og deilig start på uka, med andre ord. Senere i kveld skal jeg tvinge meg selv på trening. Ingen grunn til å ligge på latsiden selv om det er skolefri! 

Siden jeg har vært sjeldent innom her de siste månedene, tenkte jeg å ha et ordentlig "instalately-innlegg". Jeg er jo fremdeles veldig aktiv på instagram, selv om bloggen har blitt noe nedprioritert. Du kan følge meg på instagram ved å klikke HER. La oss bare nyte disse bildene, shall we?

Nå skal jeg fortsette med planene mine, nemlig gjøre ingenting. Neida, jeg skal faktisk sette meg ned for å skrive noen blogginnlegg. Jeg savner det å skrive så altfor mye.. så jeg må finne en balanse jeg klarer å leve med. Nå krysser jeg bare fingra for at dere henger med meg enda! Legg igjen brukernavnet ditt på instagram i kommentarfeltet, så skal jeg sjekke ut!

Hvilket bilde likte du best? 
Er du aktiv på instagram?


#instagram #instalately #insta #inspo #foto

Skinner i sola 24.06.2017

Hola fra Hemsedal! Jeg har tatt en tur til Hemsedal i helga for å nyte noen late dager før det tar seg opp med jobb. Overraskende nok har sola vært fremme i hele dag. Her for litt siden fikk jeg igjen nye negler av tante (tusen takk!), og de skinner i sola- for å si det sånn. Som vanlig klarer jeg ikke bestemme meg, så tante må improvisere. Det kommer kanskje ikke som et sjokk at jeg ble like fornøyd med resultatet som alltid? Jeg må dog innrømme at jeg var noe nervøs når jeg så navnet på fargene henne skulle bruke, men det hadde jeg ingen grunn til!

Se så fine!? Eneste ulempen nå er at neglene vokser enda raskere om sommeren, og at neglene må ordnes oftere. Da får man jo også mer variasjon i design da!

Følg gjerne @Mariasnegldesign på Instagram og Facebook!

Hva syns du om neglene?

Hva gjør du i helga?

Hver gang du forlater meg 21.06.2017

Happy lillelørdag! Sola har steika i Tønsberg i hele dag, som har ført til noen deilige timer i sola. Det er jo aldri godt å si hvor mange slike dager vi får, så det er bare å benytte seg av de når man kan! Med sol, varme og sommer kommer også mer tid til å lese. Endelig. Jeg orker aldri å sette meg ned med en bok om vinteren når det er mørkt ute, men nå har jeg mer enn nok av overskudd til å lese. Leselysten kom heldigvis tilbake etter at jeg leste Engletreet, så nå er jeg i full gang med en annen bok.

Her for noen uker siden fikk jeg en bok, som ei venninne har skrevet i et prosjekt på skola. Den ble fort lest ferdig, og nå er jeg snart halvveis i den nyeste boka til Linnéa Myhre; Hver gang du forlater meg. Dere har virkelig gått glipp av noe dersom dere ikke har lest noen av bøkene hennes. De er vakre, tøffe og ærlige. De handler om spiseforstyrrelsen hennes, psykisk helse, terapi og kjærlighet. En god dose av alt, egentlig. Bøkene hennes er lette å lese, og før du vet ordet av det, er du ferdig. 

Processed with VSCO with a5 preset

Nå skal jeg nyte sola enda litt til, sammen med boka mi. Håper dere har en fantastisk fin kveld, og at sola skinner like mye hos dere! 

Har du lest noen av bøkene hennes?

Antrekk i Oslo 13.06.2017

Happy tirsdag dere! Sola skinner og livet smiler ♥

Dagene flyr avgårde når sola skinner og det endelig er sommerferie. Jeg skal ikke overraskende snart på jobb, hvor jeg dessverre blir resten av kvelden. Det er så utrolig kjipt når det først er sol og varmt.. Jeg fikk noen timer i sola i dag, når vi samlet en gjeng i parken. Jeg kunne ikke bli så lenge siden jeg skulle på jobb, men det var utrolig koselig uansett! Tenkte å dele noen antrekksbilder fra jeg var i Oslo på fredag, så enjoy! 


Jakke - Bik Bok
Mesh sweater - StyleConnection
Jeans - Gina Tricot
Sko - Converse
Veske - Wish


Midt i en gata på Grünerløkka med lillesøster som fotograf og kusina mi som lagde grimaser. Det er første gang jeg stiller meg opp slik for å ta antrekksbilder, og det var overraskende lite kleint. Altså, de fleste lever jo i sin egen verden eller er begravd ned i telefonen.. Null stress. 

Hva skal du i dag?
Hva syns du om antrekket?

Dette fascinerer meg 10.06.2017

God lørdag dere! Har dere noen spennende planer for helga? Jeg har tatt på meg noen ekstravakter på jobben, så jeg har enda en arbeidshelg. Nå som jeg har tatt en tidlig sommerferie står jeg friere til å både jobbe og å gjøre andre ting, som å reise til Oslo for å ha ett møte. Ja, jeg var altså i Oslo i går for ett møte, som gikk veldig bra! Det var angående ett samarbeid, men det er fremdeles litt finish igjen, så dere får høre mer når det braker løs til høsten av! Jeg kan bare si at dere bør virkelig glede dere!! 

Jeg valgte å hente fetteren og kusina mi på skola i går, siden det var så lenge siden jeg hadde sett dem. Når jeg da fortalte at jeg skulle til Oslo, ville jo selvfølgelig kusina mi være med. Så det ble både business og kosetur! Lillesøsteren min har også flytta til Oslo nå nylig, så da fikk jeg også muligheten til å være med henne noen timer. Kusina mi og meg gikk litt rundt i Oslo før jeg skulle på møte, av den enkle grunn at jeg ikke kan lese kart, og vi gikk i feil retning. For min del var det litt hell i uhell, mens kusina mi heller ble sliten. På denne lille turen vår fant vi nemlig flere gater dekket av grafitti. Ahh, jeg bare elsker grafitti! Det er en ting jeg bare kan stå og beundre lenge. Tenk og kunne være så flink til å tegne, eller hva man skal kalle det? 

Nå må jeg kaste i meg noen brødskiver og komme meg på arbeid! Nyt denne solfylte, late lørdagen ♥

Hva skal du i helga?
Liker du grafitti?

Jeg klarte det!! 08.06.2017

Siste eksamen er gjennomført!! Muntlig eksamen, den jeg grua meg mest til. Dette med å prate har aldri vært ett problem før angsten tok overhånd. Jeg kjente at stemmen sprakk, at jeg skal mer og mer. Ikke faen om den angsten skulle få ødelegge eksamenskarakteren min. Angsten min får faen ikke ødelegge fremtiden min. Jeg pratet så fort under presentasjonen at jeg til slutt måtte hale ut tiden.. Det er ikke lett med en stemme som brister og bein om gelé. Jeg skrek til meg selv, at nå, nå skulle jeg faen meg klare det.. og det gjorde jeg. 

Det året her har bydd på så mye, både positivt og negativt. Jeg har lært så mye. Det er en enorm mestringsfølelse jeg kjenner på nå. Jeg har bodd alene i ett år, jeg har gått til psykolog, jobbet som pokkern på skole og jobb, tatt vare på meg selv og hjemmet mitt, kommet meg videre, møtt mange mennesker som virkelig har satt sine spor! Mest av alt har jeg kanskje lært mest om meg selv. Jeg kan klare hva enn jeg bestemmer meg for! 

Nå tar jeg offisielt sommerferie, og skal endelig prioritere mer trening. De siste ukene har vært så hektiske at det føles ikke ut som jeg har trent på et halvt år.. Jeg skal gjøre noe med det allerede i dag, og komme meg på treningssenteret så fort Red Bullen er tom og klesvasken er hengt opp. Jeg er så letta, så stolt. I dag følte jeg endelig at jeg kan puste ut og senke skuldrene igjen. 

Er du ferdig med eksamen?
Har du sommerferie? 

Getaway 07.06.2017

Hei og god formiddag dere!

Jeg sitter egentlig og jobber med eksamen, som jeg skal ha i morgen.. men motivasjonen er som vanlig ikke på topp. Denne gangen tok det 40 minutter før jeg begynte å se på flyreiser, istedenfor å jobbe. Det er så mye mer fristende å bestille en ferietur langt bort, enn å sitte med nesa ned i boka. Jeg vet at det hele er over på denne tiden i morgen, men det hjelper liksom ikke. Jeg kom opp i naturfag muntlig, og det er egentlig helt ok. Det eneste som var nedtur med dette er at jeg ikke forstår læreren min helt, og hun forventer mer av meg enn hva jeg klarer å gi. Noen ganger kan det selvfølgelig være motiverende når en lærer mener du kan mer enn du selv tror, men nå er det eksamen det er snakk om. Jeg er ikke villig til å ta noen som helst sjanser, jeg vil safe. 

Regnet spruter ned, og det er grått og trist ute. Da er det kanskje ikke så rart at jeg jobber i mot meg selv og går inn på alle flyselskaper jeg kjenner til, bare for å se om det er noen billige turer. Jeg er i utgangspunktet ferdig på skolen i morgen, etter eksamen. Det eneste som gjenstår er å levere inn bøkene.. og det gjør det ikke akkurat mindre fristende å bare hoppe på et fly!

Altså dere, bare se på disse bildene jeg fant på pintereset.. Er det rart jeg vil reise og se så mye av verden som mulig!? Det er så mange fine og skjulte skatter!

Hva er dine beste tips for å jobbe med eksamen?
Skal du reise i nærmeste fremtid?

Livet smiler, nyt det 01.06.2017

Juni. Sol og sommer. Jeg har begynt å forberede meg mentalt til sommerferie. Jeg trenger ferie, helst i går. To av tre eksamener er gjennomført på kort tid. Hvordan det gikk, vet jeg ikke, men jeg stryker nok ikke. Sola skinner. Jeg har det veldig bra for tiden. Vet ikke om det skyldes det faktum at det kun gjenstår én eksamen, at det snart er sommerferie, mange fridager fra skolen, lønning, at jeg har stått opp for meg selv, eller den positive energien fra de rundt meg. Det gjør uansett ingenting, det viktigste er faktisk at jeg har det bra. 

Helt ærlig har jeg kjent på en enorm mestringsfølelse i det siste. Jeg har klart ting jeg ikke har klart tidligere, selv om jeg har prøvd flere ganger. Nå må jeg bare holde meg på jorda ut neste uke, da er nemlig alle eksamenene fullført, og forhåpentligvis bestått. Da har jeg faktisk fullført 13 år med skole. Det er nesten så jeg må klype meg selv i armen. Hvordan har jeg kommet meg igjennom dette året? Jeg har gått til psykolog, og jeg har sluttet hos psykolog. Jeg har jobbet hardt med skolearbeid, og jeg har aldri jobbet mer utenom skolen enn det jeg har gjort i år. Helvete året, hva da? Neida, det har vært tøft, men det har gått. 


 

Livet smiler, nyt det. 

Om meg

Alexandra Flaa

Jeg er ei 19 år gammel jente fra Hallingdal, som nå er ute på nye eventyr i Tønsberg. Jeg blogger om min psykiske helse, trening og livet ellers. Rett og slett en livsstilsblogg, tror jeg. KONTAKT: alexandraflaa@hotmail.com

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no