alexandra flaa

Sommerens heiteste plagg! 30.06.2016

Her for en liten stund siden kjørte Kristin Gjelsvik 50% på nettbutikken hennes shop.styleconnection.no. Hun designer så utrolig mye fint, som jeg ofte sikler etter. Når hun først slo til med salg måtte jeg bare slå til på denne heite badedrakten/body. Det er liksom to i ett! Frakta tok litt tid, men det viste seg altså at den var feilsendt, så lykken var stor når den endelig ankom! Jeg tok den på meg for første gang i går, og jeg er solgt. Den er virkelig heeelt perfekt på alle måter. Nå er jeg på god vei til å bli litt mer fargerik enn jeg ar vært tidligere. Under her får dere se bilder med en shorts, men jeg tenker å matche den til både bukser, shortser og kjørt. Virkelig et kupp! Vær forberedt på å se mye av den i sommer♥Hva syns dere?

xoxo

Svar på spørsmålsrunden 30.06.2016

God morgen alle sammen! Jeg hadde helt glemt bort spørsmålsrunden.. Men siden jeg snart skal på jobb, tenkte jeg det var en fin anledning til å svare. Det kom ikke inn så mange spørsmål, enda jeg var forberedt på en del om psykiske lidelser. Mindre for meg å svare på, haha. Det er vel ikke så mye mer å si enn det, så da kjører jeg bare på!

Om du kunne spist middag med akkurat hvem du ville, hvem hadde det vært?
Kristin Gjelsvik, lett. 

Hva er planene dine etter VGS?
Jeg skal studere for å bli noe veldig stort noe, jeg er bare ikke helt sikker på hva enda. Det blir uansett med mennesker, gjerne barn og unge!

Hva gjør du når du virkelig skal slappe av?
Første trinn er å logge av mobilen. Jeg kan gjerne slappe av med en bok, serie eller godt selskap. 

Du skriver utrolig bra, når det er om ting du brenner for. Kommer det flere slike innlegg i vente? <3
Tja, jeg føler jeg skriver ofte om det jeg brenner for, som er psykisk helse. Jeg vil ikke proppe bloggen full av det, men det kommer litt nå og litt da. 

Hva bruker du mest penger på?
Klær, sminke og mat. 

På søndager gjør du helst?
Alt jeg ikke rakk og gjøre tidligere i uka. 

Hvilket innlegg har du hatt flest lesere på?
Overraskende nok "10 ting jenter elsker at gutter gjør" (link)

Hvilke type klær trives du best i?
Hjemme går jeg gjerne rundt i joggedressen, men når jeg skal ut blant folk kommer det veldig an på hva slags humør jeg er i. Stilen min er ganske variert. Men jeg kler meg etter det jeg føler meg komfortabel i der og da. 

Et sitat du liker?
Enten så går det bra, eller så går det over. 


Gammelt bilde. 

Noe mer du lurer på?

xoxo
 

 

I sommer skal jeg.... 29.06.2016

Nå som sommerferien er her, tenkte jeg å dele de planene jeg har fremover. Det er ikke så mange, og kanskje ikke så spennende, men det er nå i alle fall sommerferie uansett. Kanskje får jeg litt inspirasjon av dere til å gjøre noe spennende? Jeg har prøvd å sette det opp i den rekkefølgen det skjer, så får vi se da, hvordan sommeren blir. 

Hallingmarken♥  Vet ikke helt hva jeg skal kalle dette, men det er en helg med tivoli, boder, musikk og god stemning! Skal ta noen bilder, så får dere se. 

Jobbe♥  Jeg er jo så heldig at jeg har fått meg en jobb i Tønsberg. Det er litt usikkert når jeg begynner, men jeg ser i alle fall veldig frem til det! Enn så lenge jobber jeg i Hemsedal. 

Flytte♥  Dette er nok det største som skjer i løpet av sommeren! Jeg skal faktisk flytte, til Tønsberg. Det føles litt uvirkelig enda.. 

Lese♥  Nå som jeg har kjøpt noen (ups) nye bøker, må jeg virkelig få satt av tid til å lese også. Det er vel egentlig bare om sommeren jeg setter av tid til det, selv om jeg syns det er veldig koselig å lese dagen lang. 


 

Oslo♥  Akkurat nå fikk jeg veldig lyst til å ta en tur til Oslo, bare sånn why not? Har ikke akkurat vært så mye i Oslo, selv om det bare blir mer og mer! Ser at en del ikke liker Karl Johan, vel det er det eneste stedet jeg er "kjent", så jeg holder meg her! 

Tyrkia♥  Til tross for at jeg har fått en ny jobb, var jeg så heldig at jeg fikk én uke ferie! Det vil si at jeg får én uke i Tyrkia sammen med familien min, før jeg begynner på skola og ikke ser dem like mye. Jeg tror det blir en bra uke. Det må jo bare det? Hva skal du gjøre i sommer?

xoxo

Bestilt ferie til terroren 29.06.2016

Enda et terrorangrep. Igjen i Tyrkia.. I går bestilte jeg billetter nedover. Jeg får én uke i solfylte, vakre Tyrkia. Mitt ferieparadis uansett. Folk skriver over alt hvor redde de er for å reise. Tenk om noe skal skje dem? Er vi så mye tryggere i Norge? Terror finner sted når som helst, og ikke minst hvor som helst. Plutselig er det Norge. Det er helt greit å være bekymra, men blir det bedre av å poste side opp og side ned om hvor redd du er? Er det ikke nettopp det som er poenget med terrorisme? At vi skal bli redde? Frykt? 

Joda, jeg kan forstå at folk er redd terror, men hva hjelper det å legge ut om det på facebook, eller andre sosiale medier? All respekt til de som mister noen til terror. 


 

Så lenge terroren holder seg unna dit jeg skal, så reiser jeg pokker med god samvittighet. Jeg unner meg selv denne ene uka jeg får der nede, og da gidder jeg ikke å kaste den bort på frykt. Skjer det så skjer det uansett. 

Den råeste kofferten noensinne! 28.06.2016

Altså... Når jeg var på Gol på i går, så fant jeg altså den rååååååeste kofferten noensinne. Jeg fatter ikke at det går an å lage noe så kult! Noen av dere har vel kanskje merket at jeg er over gjennomsnittet glad i ananaser? Jeg har en ananas i vinduet, ananas nøkkelring, og nå har jeg en ananas koffert!!! Haha, det høres sikkert veldig rart ut, men den er rå. Folk kommer til å misunne meg når jeg er ute på reiser fremover, sånn garantert. Ler. Jeg digger den i alle fall, og jeg kommer aldri til å ta feil koffert for å si det sånn. Søt og liten, med ananaser på. Love it!Hva syns du om kofferten?
Liker du ananas?

xoxo

Endelig! 28.06.2016

Endelig ble bilen ferdig på verksted i denne omgang! I går tok det bare to timer, i forhold til fem første gangen. Prisen ble også noe helt annet enn jeg hadde sett for meg, så det er bare bra! Nå er jeg klar for mange flere eventyr i min kjære Mini♥ Sammen har vi kjørte utrolig mange mil, og det vil bli enda flere. 

Denne morgenen har jeg brukt til noe ikke så veldig kult.. Jeg har ført opp alt jeg har "glemt bort" i budsjettet. Det vil si at jeg har vært litt lat, og ikke ført opp etter hver handel. Jeg gikk ganske så greit over budsjettet denne gangen også, men jeg har virkelig troa på neste måned. Det hjelper meg liksom mentalt å ha budsjettet uansett. Det er ikke kult å se hvor mye man faktisk går over, så da blir det innstramming til neste måned. Heldigvis vet jeg at jeg har gått såpass over pga hybelen. Jeg har handla inn og prøver virkelig å gjøre det så hjemmekoselig som mulig, og da må jeg jo handle. Nå er jeg snart ferdig med innredning, så da blir nok økonomien mer stabil igjen. Dessuten skal jeg forhåpentligvis jobbe en del i juli, så det blir ikke like mye tid til å bruke penger, haha! Hva skal du i dag?

xoxo

One more try 27.06.2016

Mandag! Ny uke og nye muligheter. Jeg har en god følelse på at denne dagen blir bra, til tross for at bilen skal på verksted igjen.. Men det må vel bare bety at den endelig blir ferdig, sant? Denne morgenen har jeg absolutt ikke stressa. Tatt livet med ro, og kost meg. Endelig har jeg fått rensa kaffemaskina, så det ble deilig latte på meg! Nå må jeg få i meg noe mat, før jeg blir hengende rundt på Gol en stund. Boka og kameraet er selvfølgelig med! Skal kjøpe en bok til i dag, sånn at jeg er sikra ut sommeren. Må benytte sjansen til å lese mens jeg har mulighet til det. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Frokost og leppestift- and I am ready to go! 

Hva skal du i dag?

xoxo

Hvordan skal dette gå? 26.06.2016

God morgen alle sammen!

Fraværet i går skyldes arbeidshelg, hvor tiden ikke strekker til. Når jeg kom hjem fra jobb i går, valgte jeg heller å prioritere litt film med lillebror før han skulle legge seg.

Nå derimot, sitter jeg på kjøkkenet trøtt som noe annet og spiser frokost før arbeidsdagen begynner. Søndager er den lengste dagen, og derfor også den mest slitsomme, men jeg må bare være kreativ og finne noe å rydde!

Siden det nå er sommer, og jeg skal jobbe en del, lurer jeg litt på hvordan jeg skal få denne bloggen til å gå rundt.. Det blir kjedelig for dere i lengden også, dersom jeg bare skriver at jeg skal på jobb hver gang det er tilfellet. Har du noen forslag til hva jeg kan blogge om i sommer?

Hva skal du i dag?

xoxo

"Du gjør det for oppmerksomheten" 24.06.2016

Nå kjenner jeg meg ganske så lei av påstanden om at jeg skriver åpent om både behandlingen jeg hadde på BUP, men også de gangene jeg skriver om min psykiske helse, hvordan jeg egentlig har det, kun for oppmerksomheten. Hvilken oppmerksomhet? Det jeg blir mest møtt med av tilbakemeldinger er rett og slett dritt. Folk som sammenligner psykiske lidelser med kreft blir for min del helt på trynet. Kreft og psykiske lidelser er jævlige på helt forskjellige måter. Og hvorfor skal jeg ønske oppmerksomhet for å skrive om det jeg gjør?

Mitt største ønske, og hovedgrunnen til at jeg valgte å skrive om dette var først og fremst for å hjelpe andre. Ikke fordi jeg er en oppmerksomhetssyk 18 åring som ønsker sympati. Tro meg, jeg vil absolutt ikke ha sympati, jeg foretrekker empati (forståelse). Dersom det blir snakket mer om psykiske lidelser, så det kanskje ikke blir så tabu-belagt, vil det kanskje bli mer forståelig også. De som kjenner meg godt nok, vet at jeg aldri ville dikta opp ting, overdrevet eller skrevet om dette for "gøy". Det fins ikke noe gøy med psykiske lidelser. 

Jeg har flere ganger fått bekreftelse på at det hjelper for andre som sliter å lese bloggen min. Lese om mine erfaringer, og dele sine opplevelser med meg. Noen har tatt kontakt på mail, andre på facebook og andre igjen i kommentarfeltet. Det er de menneske som takker meg og som tar kontakt med meg, som gjør at jeg fortsetter med det! Jeg lar meg ikke knekke av drittkommentarer. Jeg søker bare opp IP-adressa og finner ut hvor dere bor. Det er ikke så vanskelig. Jeg kommer til å fortsette å skrive  om psykisk helse så lenge jeg kan, uavhengig av negative kommentarer fra folk som kanskje sliter litt selv? Hva vet vel jeg..? 


En diagnose kan være veldig ulik fra person til person. Behandlingen kan ha ulik effekt fra person til person. Det kan hende det trengs ulik behandling, til samme diagnose. Det er mye som spiller inn. Det er ikke alt jeg skriver på bloggen heller, men jeg deler mye. 

Tusen takk til alle som er støttende, og som deler sine erfaringer med meg! Det er for dere at jeg fortsetter♥

Jeg har fått jobb! 24.06.2016

Endelig klarte jeg det! Etter utallige søknader som er sendt avgårde. Jeg har sikkert søkt på over 30 jobber, og fått svar fra kanskje 5? Slitsomt? Gjett om! Men nå er det endelig over og jeg kan puste ut. Nå har jeg endelig muligheten til å planlegge litt mer av sommeren. Forhåpentligvis får jeg vaktliste ganske snart sånn at jeg kan sette opp planer i almanakken min. Frem til det skal jeg være i Hemsedal, og jobbe her oppe så mye jeg kan. Hvor har jeg fått jobb lurer du kanskje nå? Vel, jeg fortsetter på enda en Extra butikk! Det var dette jeg aller helst ønsket meg, da jeg er 100% trygg på at jeg gjør en god jobb her og vet hva jeg prater om hvis kunder spør (for det meste). Jeg trives så godt å jobbe i butikk, både arbeidet men også møtet med kundene. Jeg gleder meg til å starte opp i ny butikk! som sagt så er det litt uvisst når, men jeg holder dere oppdatert! 


Bilde: Extra Hemsedal (link)

Nå stikker jeg avgårde for en arbeidsdag på denne flotte butikken, mens jeg teller ned vakter til en ny butikk (for meg i alle fall)!

Hvor jobber du?

xoxo

Jeg kjører alene 23.06.2016

Endelig hjemme igjen, eller tilbake til Hemsedal. Kjenner jeg blir litt forvirra av ordet "hjemme" for tiden. Skjønner dere når jeg er hvor? Det har blitt en del farting frem og tilbake mellom Hemsedal og Tønsberg i det siste, og slik kommer det til å fortsette ut sommeren regner jeg med. Heldigvis har jeg fått mer og mer sansen for å kjøre bil alene. I starten syns jeg det bare var veldig rart, og kjente hele tiden på følelsen av at jeg gjorde noe ulovlig. Selv om jeg absolutt ikke gjorde det! 

Jeg syns fremdeles det er rart å sitte der helt alene og synge for meg selv, så det gjør jeg kun på favorittsangene for tiden. Jeg er også den typen som sjekker hvor fort de andre bilistene har vindusviskerne sine på når det regner, fordi jeg føler meg litt passe dum når jeg har den på hakket fortere enn de andre. Da må jeg klype meg litt i armen og tenke som så at vindusviskerne mine må byttes ut, da de fungerer for dårlig, men også at jeg vil ha ruta mi fri for vann så mye som mulig! Please si det er flere som tenker over ting som dette?? Nå skal jeg pakke ned litt mer av tingene på rommet, slik at det er klart til neste gang jeg reiser nedover. Også skal jeg se på litt flere møbler, bare sånn siste finpuss.. Før jeg bare skal slappe av resten av kvelden. Jeg skal prøve å sette av litt tid til å lese, har jo en del nye bøker!

Liker du å kjøre alene? 
Tenker du over sånne rare småting når du kjører?

xoxo

Det er noe som mangler... 22.06.2016

Home is where the heart is... 

Nå har jeg vært her alene både natten og hele dagen. Det har gått fint. Jeg merka det i går når jeg skulle legge meg, men det var ikke så voldsomt som det har pleid å være. Allikevel våknet jeg av mareritt, og våknet ikke uthvilt opp i dag tidlig. Heldigvis var jeg ganske så trøtt når jeg la meg litt før ett, så jeg slapp å ligge der så lenge å stirre i taket. 

Så langt har jeg rydda og vaska hele hybelen, og det begynner å bli ganske så fint her.. Men, det er noe som mangler. Soverommet kjennes ikke ut som mitt soverom, så der er jeg nødt til å gjøre noe. Få det litt mer personlig, og få inn litt mer av tingene fra jenterommet i Hemsedal. Nå skal jeg en tur ut for å ordne noe småtteri, før jeg skal hente kusina mi som ville komme på besøk♥

Hva skal dere bruke onsdagen på?

xoxo

 

Første natt alene 21.06.2016

Nå sitter jeg for første gang helt alene i hybelen. Jeg har vært her litt over en time. Pakket ut, styra på, ordna smått som egentlig kunne vente til i morgen. Så langt har dett gått veldig bra, og det er deilig. Jeg har holdt meg selv opptatt. Nå er jeg utslitt etter en lang dag. Først vitnemålsutdeling på skola, tre og en halv times biltur til tante og onkel hvor jeg inviterte meg selv på middagsbesøk. Var der da en stund før jeg reiste hjem. Det er litt rart å tenke på, men her skal jeg altså bo fremover. Nå skal jeg se litt mer av "ex on the beach" som står på tven før jeg tar kvelden. I morgen er en ny dag, med nye muligheter. Men før den tid må dere bare se hvor sinnssykt fint det er her! 

Er det ikke fint?

xoxo

Når vennskap går tapt 20.06.2016

Er det en ting jeg har lært gjennom mitt 18 år lange liv, er det nettopp det at vennskap kommer, og vennskap går. Det er en naturlig del av livet, og jeg tror det spesielt er vanlig å gå gjennom på videregående. Noen vennskap er lettere å avslutte enn andre. Noen går dessverre tapt naturlig, mens andre er det en større grunn til at tar slutt. 

Jeg har skiftet vennegjenger ofte, føler jeg. Hele tiden har jeg prøvd å tilpasse meg andre gjenger, og grupper, uten hell. Hele tiden har jeg prøv å passe inn, men det viser seg at det bare ikke fungerer. Noen ganger har jeg skifta gjeng fordi det ikke har vært bra miljø, eller fordi jeg bare følte at noe ikke passa. Jeg bytta gjeng i 9. klassa, og holdt på den til jeg flytta til Svelvik i 10. klasse. Her fant jeg ei som i enda er min bestevenn. Hun jeg alltid vet stiller opp for meg, og forteller meg sannheten samma hvor tøft det kan være. Jeg flytta tilbake til Hemsedal til VGS. Her bytta jeg fra A, til B klassen etter høstferien. Allerede da byttet jeg såkalt gjeng og miljø. Jeg trodde endelig jeg hadde funnet noen jeg kunne være meg selv rundt hele tiden, men jeg tok feil. Nå mot slutten av 2. klasse har jeg igjen skiftet miljø. Det føles rett og slett befriende.


 

Nå er jeg flytteklar, og forbereder meg på enda et miljøskifte, som naturligvis skjer av naturlige grunner. Hvorfor jeg har skiftet vennegjenger før har ulike grunner. Noen var naturlige og smertefrie, mens andre merkes mer. De tar en større del av tankene, men det tar allikevel slutt. Jeg tror videregående handler mye om å finne ut hvem man selv er, vil være og finne venner som kan være der livet ut- forhåpentligvis.  

Lace up - new in 19.06.2016

// Annonselenker

Happy søndag dere! Nå har jeg nok forhåpentligvis kommet frem til Tønsberg for en natt i denne omgang! Som jeg nevnte i går har jeg handlet litt på Nelly i det siste, og brukt opp noen gavekort som har hopet seg opp. For tiden har jeg fått helt dilla på lace up klær. Altså med knyting foran. I starten likte jeg ikke dette, men det var nok kun fordi jeg enda ikke hadde funnet den perfekte toppen til meg. Nå har jeg vel tre plagg som jeg virkelig elsker! 
Svart genser // Deksel- utsolgt // Maxi kjole 

Hva syns du om lace up klær?

xoxo

Om meg

Alexandra Flaa

Jeg er ei 19 år gammel jente fra Hallingdal, som nå er ute på nye eventyr i Tønsberg. Jeg blogger om min psykiske helse, trening og livet ellers. Rett og slett en livsstilsblogg, tror jeg. KONTAKT: alexandraflaa@hotmail.com

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no