alexandra flaa

Dette fascinerer meg 10.06.2017

God lørdag dere! Har dere noen spennende planer for helga? Jeg har tatt på meg noen ekstravakter på jobben, så jeg har enda en arbeidshelg. Nå som jeg har tatt en tidlig sommerferie står jeg friere til å både jobbe og å gjøre andre ting, som å reise til Oslo for å ha ett møte. Ja, jeg var altså i Oslo i går for ett møte, som gikk veldig bra! Det var angående ett samarbeid, men det er fremdeles litt finish igjen, så dere får høre mer når det braker løs til høsten av! Jeg kan bare si at dere bør virkelig glede dere!! 

Jeg valgte å hente fetteren og kusina mi på skola i går, siden det var så lenge siden jeg hadde sett dem. Når jeg da fortalte at jeg skulle til Oslo, ville jo selvfølgelig kusina mi være med. Så det ble både business og kosetur! Lillesøsteren min har også flytta til Oslo nå nylig, så da fikk jeg også muligheten til å være med henne noen timer. Kusina mi og meg gikk litt rundt i Oslo før jeg skulle på møte, av den enkle grunn at jeg ikke kan lese kart, og vi gikk i feil retning. For min del var det litt hell i uhell, mens kusina mi heller ble sliten. På denne lille turen vår fant vi nemlig flere gater dekket av grafitti. Ahh, jeg bare elsker grafitti! Det er en ting jeg bare kan stå og beundre lenge. Tenk og kunne være så flink til å tegne, eller hva man skal kalle det? 

Nå må jeg kaste i meg noen brødskiver og komme meg på arbeid! Nyt denne solfylte, late lørdagen ♥

Hva skal du i helga?
Liker du grafitti?

Lillesøsters konfirmasjon 18.05.2017

Hei på dere! Forrige helg var full av konfirmasjoner, og på søndag var det endelig lillesøster sin tur. Broren min og jeg kom akkurat for sent til kirka, så vi måtte gå inn en annen dør for å i det hele tatt komme inn.. De låste faktisk dørene presist.. Det gikk heldigvis fort i kirka, og vi kunne reise videre for fotografering. Jeg hadde ansvar for bilder, og tok nesten 800 bilder på bare noen timer.. Hvordan er det mulig!? Victoria var så vakker, og jeg var virkelig en stolt storesøster ♥Victoria fikk felles gave fra meg og Jahn Christian, nemlig en tur til London. Jeg tenkte det ville blitt kjedelig å bare skrive en lapp hvor hun får turen, derfor bestemte jeg meg for å lage en rebus. Den blå kofferten på gavebordet er fra oss, første hint! Videre måtte hun gjette på noen spørsmål, før hun faktisk skjønte at hun skulle på tur! ♥

Konfirmasjon inspirert av friluftsliv og fiske 15.05.2017

God mandag dere! Hele denne helga har vært full av konfirmasjoner, så jeg tenkte å dele noen bilder med dere. Jeg starter med konfirmasjonen som var på lørdag, for min kjære fetter ♥ Her var jeg ikke med i kirka, men det var utrolig koselig med middag, gaveåpning og kaker! Sander er veldig glad i både friluftsliv og fiske, derfor var dekoren også med hint av dette. Rett og slett vakkert! Høydepunktet var nok kakene (ups).De hadde også en sjokoladefontene, men jeg var for tidlig ute med å ta bilder, så den kom selvfølgelig ikke med! Det var uansett ingen tvil om at den virkelig slo an! Og dere, kakene var så gode som de ser ut som! Spesielt Super-Mario kaka som tanta til Sander lagde og pavlovaen. Jeg får nesten vann i munn!

Hva syns du om dekoren?
Var du i konfirmasjon i helga?

Hva har jeg gjort!? 12.05.2017

Nå sitter jeg og kjenner på en enorm frustrasjon.. Som dere kanskje vet så valgte jeg samfunnsfaglig engelsk. Dette skulle vise seg å være noe jeg skulle angre bittert på. Jeg valgte å ta engelsk av én grunn; jeg ville bli bedre. Jeg ville benytte med av den siste muligheten jeg hadde til å bli så god og trygg i engelsk som overhode mulig.. Men det har jeg absolutt ikke blitt. 

Karakterene har gått ned, og jeg har kjent på en enorm angst for å snakke engelsk. Det er ikke noe problem å snakke engelsk i utlandet, eller til engelsktalende som handler på jobben, men i timen, og til nordmenn generelt, går det bare ikke. Det låser seg. Skal jeg være ærlig, så syns jeg ikke at jeg er så ille når det kommer til muntlig tale på språket, men små kommentarer av kjente og bekjente, kan gjøre meg enda mer usikker. Det å ha muntlige fremføringer i smågrupper og foran læreren alene har for meg blitt et mareritt. Det går ikke. Jeg får det ikke til.. 

Selvfølgelig måtte jeg jo da komme opp i eksamen, skriftlig. Jeg har alltid vært svakere skriftlig, enn muntlig.. Men hvordan skal jeg vise dette for læreren når angsten tar overhånd hver jævla gang jeg skal si noe!? Stemmen skjelver, svikter. Tårene presser seg på, jeg stammer. Umulig. Jeg føler meg teit, for jeg klarer jo å snakke engelsk, selv om det absolutt ikke er flytende.. 


 

Jeg føler meg helt ærlig tom, lost, frustrert og forbanna. Forbanna på meg selv fordi jeg faen ikke klarer å hverken skrive eller prate godt nok (i forhold til mine krav til meg selv). Ordforrådet er for lite, og formelt kan jeg bare glemme å skrive.. For en håpløs oppgave. 

Snart russ 14.04.2017

God morgen dere! Halvveis ut i april betyr for noen at russetiden snart er her. For noen har den kanskje begynt allerede? Endelig er denne fantastiske tiden her med fyll og faenskap. En god unnskyldning for å drikke altfor mye, gjøre det dårlig på skolen og rett og slett ødelegge for seg selv. Neida, jeg er klar over at ikke alle er sånn, men det er dessverre tilfellet for mange. 

Skal jeg være helt ærlig med dere, så må jeg si jeg faktisk gruer meg litt. Hva har jeg begitt meg ut på? Hverken er jeg glad i store sammenkomster av mennesker, og mye alkohol. Jeg skal ikke på noen russetreff og er ei heller med på buss, van eller noen gruppe. I mine øyne har vel kanskje russefeiringa gått litt over stokk og stein? Stort sett alle russ blir sett ned på, og alle dømmes etter noens dumme handlinger. Nå skal jeg få på noen merker på denne buksa, så er vel kanskje jeg klar for russetiden snart også? Det blir jo spennende da! Selv om lillebror viste skuffende lite interesse når jeg først viste han russekortet mitt.. Når det kommer til russeknuter derimot gleder jeg meg! Jeg skal prøve å ta alle jeg regner som innafor. 

Hva er dine tanker rundt russen?
Tok du, eller skal du ta mange russeknuter?

Godt å være hjemme igjen 12.04.2017

God formiddag dere! Jeg våknet før klokka var passert halv åtte, men jeg klarte heldigvis å sove en time til. Fy søren så deilig det var å komme hjem i går, selv om jeg ikke gikk inn dørene før klokka var nærmere elleve. Vi har alle lengtet tilbake til en ordentlig god seng, med overmadrass, og å dusje i egen dusj. Det er helt supert å reise på ferie, men det er også deilig og komme hjem igjen. Det som kanskje er aller mest behagelig med å komme hjem igjen er nok rutiner. Vi var forsåvidt både tidlig i seng og tidlig oppe på Mallorca, men rutiner er noe jeg trenger. Rutinene kommer også så brått og automatisk. Også var det så klart deilig å komme hjem til norsk sjokolade!! Nå er to klesvasker hengt opp, leiligheten er støvsugd. Det eneste som gjenstår nå er å vente en times tid før jeg skal på jobb igjen. Sola skinner også, så det var ikke så kjipt å komme hjem. Er dere klare for mange bilder fra Mallorca fremover? Jeg skal gjøre mitt beste for å begrense meg!

Hva skal du i dag?
Skal du reise bort i påsken?

Årets første 01.04.2017

God kveld kjære dere! Det er neimen ikke ofte jeg skriver til dere så sent, men jeg ville jo så klart prioritere å være mest mulig tilstede med kusina mi. Vi slo an noen timer på Farmandstredet og på torget, mens vi kikket og spiste årets første softis. Det syntes vi begge passet perfekt siden sola først var fremme! Årets første softis er alltid ett høydepunkt. Den legger lista for sommeren kan man vel si, haha. 

Jeg fikk kjøpt inn litt stæsj til soverommet, så fort jeg bare blir ferdig med å male.. Det skulle liksom ikke ta så lang tid det... Men så kan jeg ikke prioritere maling foran særemne og prøver.. Sånn det ser ut nå, så rekker jeg faktisk ikke bli ferdig der inne før jeg kommer hjem igjen fra Mallorca og det er faktisk ikke greit kjenner jeg!! Mandagen er i utgangspunktet satt av til historieprøve, men det kan jo hende jeg trenger en liten pause før jeg begynner, og onsdag står ledig.. Så det kan gå. Det skal gå! 

Processed with VSCO with a5 preset

Emma har vært i seng en stund, så nå skal jeg faktisk kose meg med de siste sidene i særemne, før jeg også tar kvelden. I morgen tar vi turen til hovedstaden. Jeg gråter hvis det er meldt regn!!! 

Hva har du gjort i dag?
Har du hatt årets første softis?

Siste innspurt, igjen 29.03.2017

Lillelørdag. Vi er halvveis i uka, igjen.Det er siste innspurt på særemne, igjen. Påsken nærmer seg, så det er egentlig siste innspurt på resten av året. Det er bare å holde hodet kaldt så lenge man klarer. Eksamensperioden er ikke bare tøff for påbygg, men det kan føles sånn når man ikke har hatt like mye fellesfag de to første årene på videregående. Jeg har også bare hatt én eksamen på videregående, og i år skal jeg plutselig ha tre.. Hvorfor ikke fordele litt bedre!?

Sola skinner ikke i dag, men Tirill og jeg skal feire bursdagen vår på fredag, så jeg har i alle fall noe å se frem til! Vi har også en annen stor ting å se frem til, som jeg lover å fortelle dere om senere, men nå tar vi for oss særemne og bursdagsfeiring først og fremst! 

Har du mye å gjøre om dagen?
Har du noe å se frem til?

Kunsten av å finne roen 22.03.2017

Denne onsdagen har gått som følger: en nærmest full skoledag, reise direkte til Sande for å ordne negler, for så å reise tilbake til Tønsberg for å delta på personalmøtet som tok tre timer. Nå har jeg omsider kommet meg hjem, satt på en klesvask, vasket sminkekoster og fjerna sminka mi. Nå sitter jeg omsider her og skriver. Dette var vel én av de muligens to dagene i løpet av denne uka jeg trodde jeg skulle komme noen lunde tidlig hjem for å finne roen. Slappe av litt. Dagene siden torsdagen som var har egentlig bare flydd avgårde, og jeg har nesten ikke vært hjemme siden. 

En liten pause for å lage en kopp te. 

Jeg kjenner jeg beundrer de som virkelig klarer å finne roen i hverdagen. Det eneste som står i hodet mitt nå er engelsk særemnet som forsåvidt er ferdig utskrevet og klart til å leveres i morgen, norsk særemne som jeg endelig har ny motivasjon til å lese mer på, skriveøkt om særemne, historieprøve, presentasjon om særemne, eksamener og påske. Hvordan skal jeg få tid til å bare leve litt? Det virker som jeg må holde pusten frem til det endelig blir ferie. Jeg har store planer for ferien, som jeg faktisk ikke har hatt tid til å fortelle om... Men nå skal jeg bruke tiden frem til klesvasken er ferdig på å gjøre mest mulig for at jeg kan slappe av mest mulig igjen i morgen. Vi snakkes i morgen, men litt mer overskudd. Forhåpentligvis. 

Hvordan har dagen din vært?

Wanted; wine 18.03.2017

Helga ble startet på den mest perfekt måten! Først noen rolige timer hjemme med deilig vegetarraco, før turen gikk videre til Linnea med enda bedre Wanted is og en flaske vin. Vi satt på en av Twilightfilmene, men hvor mye vi faktisk fikk med oss er en annen sak. Det er så altfor mye å prate om når det går så lang tid mellom hver gang vi møtes! Skravla gikk og latter var det mye av. Jeg håper virkelig ikke det går like lang tid til neste gang vi møtes..

Nå skal lørdagskvelden nytes med familien❤ Håper dere har hatt en super fin dag! Kafébesøket tidligere i dag var superkoselig, selv om lillebror var litt vel utålmodig. Man kan vel ikke forvente så mye annet når man har gått rundt på senteret så lenge?

Hvordan startet helga di?

Hva skal du i kveld?

Morning with a view 18.03.2017

God lørdagsmorgen! Så fantastisk deilig det er å være tilbake i Hemsedal når solen skinner som i dag! Jeg nyter både den blå himmelen, fjellene, sola og snøen. For ja, her er det heldigvis snø enda! I dag skal jeg tilbringe dagen sammen med lillebror, som forøvrig er ute og leker i snøen, før turen går til Gol for ett lite kafébesøk med ei venninne. Jeg prøver å møte flest mulig når jeg er her oppe, men det er ikke alltid tiden strekker til, for jeg vil jo også være litt med familien min. Hvorfor er det ikke flere timer i døgnet!?

Nå får jeg gjøre meg klar før vi plutselig setter kursen mot Gol. Ha en fantastisk fin lørdag alle sammen! Husk og nyte helga litt også, ikke bare stresse rundt hele tiden, litt sånn som jeg gjør.. Ups. 

Hva skal du i dag?

Hjem til Hemsedal 17.03.2017

God fredag! Er dere klare for helg!? Det er i alle fall jeg, og i dag går turen hjem til Hemsedal. Jeg slutter tidligere på skola i dag, så da blir det heller ikke så sent før jeg er fremme i ettermiddag. Helga har fort fylt seg opp med planer, noe jeg ser veldig frem til. Det skal bli så deilig å møte igjen noen av jentene der oppe! Jeg har jo ikke vært der siden jul, så det er kanskje på tide? Morgentimene har blitt brukt på noen kopper kaffe, pakking og se gjennom særemnet til en medelev. Herregud dere, det skal leveres på søndag!!! Sola skinner og himmelen er blå! Nå går turen til skola før det blir noen timers kjøring til Hemsedal. Nyt fredagen, vakre mennesker!

Hva skal du i dag?

Våkn opp! 14.03.2017

God tirsdagsmorgen dere. I dag er jeg så grusomt trøtt at jeg vet snart ikke hva jeg skal gjøre av meg. Har dere kjent på den følelsen at du liksom ikke våkner helt uansett hva du gjør? Ikke en gang den sterkeste kaffen i verden duger.. Hvor slitsomt er ikke det!? Spesielt når du starter dagen med norsk. Når du er nødt til å konsentrere og i tillegg skal du klare å huske, samt skrive en kortsvarsoppgave.. Den hadde jeg ikke sett komme. Det eneste positive som har kommet ut av dette er at vi har pause fra kl. 10 til kl. 12:30. Det skal bli deilig! Da får jeg slappet av litt og pakket med meg arbeidstøyet. Jepp, i kveld venter en ny arbeidsvakt. 

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg våkner ikke helt opp selv om jeg skriker til meg selv, og nærmest slår meg i ansiktet. Alt føles tåkete og alt er tungt. Kroppen verker og hodet dunker. Hva kan hjelpe når ikke en gang kaffe gjør nytta si? Koppen er fra Primark hvis noen skulle lure. 

Har du noen tips til hvordan jeg kan "våkne opp"?
Går du på skole?

Skuffende arrangement 10.03.2017

God fredag dere! Hadde dere en fin kvinnedag? Var det noen som faktisk markerte eller feira kvinnedagen? Jeg nevnte jo så vidt i på onsdag at jeg skulle være med Tirill og en venninne av henne på ett 8. mars arrangement. Lite visste jeg om det faktiske opplegget, annet enn at det skulle være noen appeller, musikk og debatt. For det første var det veldig lite lokale, men som det også ble sagt hadde dem ikke regna med så mange unge. Det er helt fantastisk at vi engasjerer oss! Det er jo vi som er fremtiden! 

Hele arrangementet startet med mat og litt "småsnakk tid", før det var tre appeller. Jeg ble ikke overbevist, og det er ikke de beste appellene jeg har hørt, men det er nok fordi de i Hallingdal har vært så sabla bra! Den siste om jenter som sparte konfirmasjonspengene sine på operasjoner, var den jeg både likte best og syntes hadde ett tydelig og bra poeng! Etter disse appellene var det en god del sang og musikk. Det var et band booket for anledningen, som spilte spesiell men også fin musikk med sterke tekster. De to jeg var med ble henta litt før kl: 20, og siden det hele også var forsinket rakk vi kun startfasen av debatten. Utrolig synd, for det var høydepunktet for oss alle! Det vi rakk og få med oss var jo ikke veldig imponerende heller. Hah, jeg vet ikke hvor lurt det er av meg å si dette, men jeg står i mellom Høyre og Frp, og Frp representanten svarte utrolig dårlig for seg! Jeg håper det ble bedre underveis, eller kan jeg tenke meg at hun ble grilla ganske greit. Vel, det var ikke det beste arrangementet, men kroppspress kom enda mer frem i søkelyset, og det er så forbanna viktig. Vi må ikke gi oss på det punktet! Vi må jobbe til barn ikke lenger bryr som om vekt og BMI, hvor tenåringer sparer til silikon, lip fillers og buttlift, og hvor media ikke skaper et falsk ideal som er umulig å oppnå! 

Hvordan markerte du kvinnedagen?
Har du noen tanker eller formeninger om kroppspress?


#kvinnedag #8mars #kroppspress 

Hvordan er det mulig!? 09.03.2017

Egentlig skulle jeg starte innlegget med at jeg har vært på skola, skrevet enda mer på særemnet mitt, trent og vært på plantasjen.. Men, jeg glemte armbåndet mitt til Fresh.. Som egentlig ikke burde være noe problem, siden man bare kan ringe inn også åpner de opp for deg. Det høres jo egentlig ganske lett ut, men det er det tydeligvis ikke. Alle gangene jeg har ringt inn har det tatt langt over ti minutter før jeg får svar.. Uavhengig om jeg er nummer 3 eller 7 i køen. Fins ikke kundesenteret for å hjelpe kundene, også låse dem inn på senteret hvis det gikk litt fort for seg om morgenen. Burde man kanskje vurdere å ha et fast antall som alltid sitter og kan låse inn? 

Det ble derfor ingen treningsøkt på meg i dag, siden jeg ikke gadd å vente i en halv evighet. Derfor tok jeg heller turen på Plantasjen for å kjøpe enda flere blomster! I dag har de nattåpent og det er 30% på alle grønne planter, som passet perfekt! Jeg skal lage en liten og søt hylle til å ha på soverommet, og der ville jeg altså ha noen små, grønne planter, samt enda en stor i stua! Jeg er nok bitt av grønn-plante-basillen.. Nå skal jeg reise til Drammen for å møte mamma en tur ♥ Vil dere ha ett DIY innlegg om hylla jeg skal lage? Den er ikke som alle andre hyller nemlig, haha. 

Er du glad i planter?
Hva skal du i dag?

Om meg

Alexandra Flaa

Jeg er ei 19 år gammel jente fra Hallingdal, som nå er ute på nye eventyr i Tønsberg. Jeg blogger om min psykiske helse, trening og livet ellers. Rett og slett en livsstilsblogg, tror jeg. KONTAKT: alexandraflaa@hotmail.com

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no