alexandra flaa

DIY- strykemerker 26.08.2016

Fredag og endelig helg igjen!!! Jeg befinner meg i Sande i helga siden jeg hadde fri fra jobb. Nå har jeg endelig fått muligheten til å vise dere en liten DIY jeg gjorde for ett par dager siden. For tiden har det blitt veldig populært med slike strykemerker på både jakker, bukser og shorts. Jeg kom tilfeldigvis over noen sånne strykemerker på H&M, og da klarte jeg ikke dy meg lenger. De ville bli perfekt på olajakka jeg ikke bruker lenger. De var ikke så dyre heller, 79 kr for 6 stk, hvis jeg ikke husker helt feil! Det tok ikke lang tid å fikse heller.
 

Det eneste du trenger er ønsket styrkemerke, styrkejern og strykebrett eller et annet sted å stryke, bare husk å ha noe under så du ikke ødelegger belegget. Finn en fuktig klut og legg på merkene i ca. 1 min. Så er det bare å finne den perfekte plassen, og stryke på! Husk også og ha noe mellom strykejernet og merkene (f.eks. mellomleggspapir eller håndkle). Stryk i sirkelbevegelser i ca. 1 min. La strykemerket kjøle seg ned før du bruker plagget. Og ferdig!!

Jeg ble så fornøyd at jeg fikk min første handel på Ebay! Det ble enda flere strykemerker, så nå er det bare å vente til de kommer om en liten stund håper jeg!

Hva syns dere om strykemerker, eller patches som det også blir kalt?

xoxo

DIY- Nytt stuebord 27.07.2016

God kveld alle sammen! Det ble dessverre et litt senere innlegg enn hva jeg hadde tenkt, da denne DIY'en tok litt lengre tid enn planlagt.. Jeg brukte nemlig denne fridagen på å reise en tur inn til byen for å kikke litt, men også gjøre meg litt bedre kjent rundt om kring. Da benyttet jeg også anledningen til å stikke innom Panduro Hobby for å kjøpe selvklebende folie, for å fikse opp på stuebordet her hjemme. Det var egentlig et glassbord, men for min del er glassbord bare en påminnelse jeg helst vil unngå. Og nå er jeg kvitt det problemet for kun 94 kr! 

Det var både lettere, og vanskeligere enn jeg hadde sett for meg. Det ble en del luftbobler og sånn, men de verste ble dekker over med lysfatet. Jeg la også folien litt for langt oppå hverandre, slik at skillene syns, men sånn får det bare være! Alt kan ikke bli like perfekt, men jeg er uansett kvitt glassbordet.

Hva syns dere?

xoxo

Hjemmelaget leppeskrubb 21.04.2016

Torsdag folkens! Bare en dag igjen til fredag og helg!! Det er vi klare for eller? 

Jeg må takke for noen veldig bra tips jeg fikk i går angående tørre lepper.. Spesielt med leppestift. Det kom inn litt forskjellig om både leppomader og leppeskrubb som fungerte bra. Istedenfor å kjøpe en dyr leppeskrubb på nett, lagde jeg en selv. Jeg søkte litt rundt på nettet for å se hva folk hadde brukt og det var litt forskjellig. Noen hadde castor oil i, noen hadde hvitt sukker, andre brukte olivenolje. Jeg hadde ikke olivenolje, så jeg fikk prøvd meg på rapsolje. 

Jeg skrubbet leppene i går før jeg la meg, etterfulgt av leppomade. Jeg skrubbet også leppene i dag tidlig, etterfulgt av lip primer og matt leppestift. Jeg er egentlig veldig overrasket over resultatet. Hadde ikke trodd det skulle fungere så bra som det gjorde! Men det er jo bare positivt. Når det kommer til mengden av de ulike ingrediensene var jeg veldig usikker. Men jeg brukte 4 ts brunt sukker og 1 ts olje. Jeg tok litt for mye, så jeg tror 1 ts er mer passende. Dette varierer også på hvilken konsistens du ønsker. 

Har du prøvd å lage leppeskrubb før? 

xoxo


MINNER OM KONKURRANSEN DER DU KAN VINNE GAVEKORT PÅ NELLY
 VERDI PÅ 1000 KR

Les mer her (link) 

Nytt strikkeprosjekt 05.01.2016

God kveld alle sammen♥ 

Det ser ut til at min kjære migrene nekter å slippe taket, men jeg har forberedt meg en del til i morgen uansett. Den praktiske delen er nesten ferdig planlagt, men jeg har ikke begynt på teorien.. Og nå har jeg funnet ut at jeg ikke kan lese mens de andre på min "gruppe" har den praktiske gjennomføringen.. Altså, hvordan skal denne prøva gå!? Har nesten lyst til å gi opp hele greia og la det gå som det går, men det kommer jeg til å angre sterkt på når jeg får karakteren. Det vil med andre ord si at jeg bare får bite tenna sammen og håpe jeg er frisk igjen i morgen! Nå kan vi snakke om det jeg egentlig skulle skrive om.. Måtte bare få ut litt frustrasjon først! Men ja.. 

Vell, jeg har som nevnt begynt på et nytt strikkeprosjekt. Jeg har allerede laget en Skappel-genser, men den ble litt mislykket. Det er vel sånn det blir de første gangene man skal lage et ordentlig produkt? Nå prøver jeg meg altså ut igjen, og denne gangen skal jeg ikke bruke like lang tid som på den første genseren. Ups.. Dette er egentlig en helt vanlig genser, med vrangbord nederst. Men den må alltid mamma hjelpe meg med- jeg klarer ikke den. Haha. Er det egentlig "normalt" å strikke lenger? Driver folk på min alder med sånt? Jeg lærte å strikke når jeg var ganske liten, og jeg syns det er veldig koselig å sitte og strikke med mamma. Da har vi en liten ting vi kan gjøre sammen innimellom. 

Se på denne nydelige fargen! Den ser nesten litt blå ut på bilde, men det er en lys grå. Hvis jeg blir fornøyd med denne genseren tror jeg at jeg vil lage en lik bare lenger så den kan brukes som kjole. Syns det er så utrolig fint med strikka kjole og strømpebukse! Nå må jeg nesten prøve å lese litt før det blir en tidlig kveld.. Forhåpentligvis.

Strikker du?

xoxo

DIY - snøkule 16.12.2015

Nå som julen nærmer seg med stormskritt tenkte jeg å komme med en liten diy. En snøkule er noe du kan gi bort i julegave eller ha selv som pynt. Denne jeg har laget er super billig og veldig fin. Jeg hadde egentlig tenkt å lage en i fjor, men da fant jeg ikke de tingene jeg trengte noe jeg heldigvis gjorde i år! Denne er super billig og veldig fin!

Dette trenger du:

 
Trærne er fra Søstrene Grene, "snøen" er fra nille tror jeg. 

Dette gjør du:


Jeg tegnet på lokket med en svart tusj, også limte jeg på treet midt i lokket. 


Så fylte jeg i ønsket mengde med snø i syltetøyglasset. 


Skru på lokket ooooog....


Voila! Din hjemmelagde snøkule er ferdig. 

Hva syns du?

xoxo

DIY - colours 16.11.2015

Jeg er ganske så sikker på at innleggene er kjempekjedelige mens jeg er i London. Jeg hater virkelig at det er sånn, fordi bloggen betyr mye for meg og jeg legger ned mye arbeid i den. Jeg krysser fingrene for at jeg får blogget fra London også, men jeg tørr virkelig love noe. Når dere leser dette har dere nok merket det uansett. 

Det er ikke så veldig spennende DIY prosjekt egentlig. Jeg har bare blitt utrolig smitta av Kristin Gjelsvik når det kommer til farger! De som kjenner meg vet hvor lite fan jeg er av farger uansett om det er klær eller på rommet mitt, men nå kler jeg meg i mer farger (takket være klærne hennes) og jeg prøver og dekorere rommet mitt i litt mer farger. Det er ikke store forandringene, men litt. 

Du trenger♥
Bokstaver- usikker på hvor mine er i fra, men du finner lignende på panduro hobby
Maling- disse er kjøpt på Søstrene Grene, men du finner også på panduro hobby og Europris
Pensel- dette finner du også på hobbybutikker

Dette gjør du♥
Når du har bestemt deg for fargen du ønsker, tar du frem penselen og tar ut en klæsj maling. Nå begynner moroa- nemlig malingen! Jeg har brukt to strøk på de rosa og ett strøk på den blå. 


Det er ikke alltid så veldig mye som skal til for å gjøre en stor forandring. Selv er jeg veldig fornøyd, det lagde litt mer liv i rommet. 

Hva syns du? Kreativ, sant?

xoxo

DIY smykkehenger 25.10.2015

Det regner. Jeg vil heller ha snø enn regn. Snøen gjør det litt lysere i den mørke tiden. Uansett, humøret er som det er. Dessverre. Jeg har rydda i klesskapet mitt i dag. Klassen min skal ha loppemarked i Desember til inntekt til skoletur. Jeg har lagt ut noe for salg i grupper på facebook, og det som ikke blir solgt innen loppemarked tar jeg med meg dit. Jeg må ha plass til min nye garderobe jeg tar med meg hjem fra London. 

Jeg har vært veldig kreativ i dag. Lenge har jeg tenkt på og lage en smykkehenger. Alt utstyr har vært klart, så det har bare stått på meg. Hva annet skal man bruke søndager til? Denne er utrolig enkel og lage og super billig. Jeg har brukt en liten kleshenger, det får du kjøpt på blant annet Clas Ohlson. Også har jeg kjøpt 5. meg skruekroker på biltema. Du får nok kjøpt dette på andre butikker også. Jeg har brukt ni skruekroker, med 4 cm mellomrom fra den i midten. Jeg brukte en tang til og skru dem inn for det ble litt tungt. 

Utrolig lett og lage, men ikke forvent at skruene blir i lik vinkel. Jeg tenkte ikke over det, så mine ble ikke det. 

#StinabloggDIY

xoxo

Om meg

Alexandra Flaa

Jeg er ei 19 år gammel jente fra Hallingdal, som nå er ute på nye eventyr i Tønsberg. Jeg blogger om min psykiske helse, trening og livet ellers. Rett og slett en livsstilsblogg, tror jeg. KONTAKT: alexandraflaa@hotmail.com

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no