Vi må snakke om det

♥ Verdensdagen for psykisk helse ♥

I dag er dagen hvor psykisk helse står klart i sentrum hos veldig mange. Det burde vært i fokus hver eneste dag, spør dere meg, men dessverre er det ikke slik. I dag er dagen vi skal være litt ekstra stolte over den jobben vi gjør, stolte ovenfor den kampen vi kjemper hver enste dag. Jeg skriver "vi" fordi jeg selv har slitt veldig psykisk, men jeg valgte å skrive om det på en offentlig blogg. Du kan lese mer om dette HER. Dette hjalp meg mer enn psykolog. Det er nemlig ikke alltid man trenger en psykolog for å prate, eller fortelle. Noen ganger kan en venn være nok. En forelder, en fremmed. Hvem som helst. For noen må bare få si det de har på hjertet. De trenger å bli sett. De trenger å bli hørt.

Dessverre er altfor mange psykiske lidelser skjult bak pene smil og vakre øyne. Mange psykiske lidelser blir skjult bak en maske, en fasade. Selv om mange psykiske lidelser er mer i lyset i dag, enn for bare noen år siden, så må vi fremdeles snakke om det. Vi må fjerne fordommene om psykiske lidelser. Vi må faktisk forstå og akseptere at for noen er det en jævla kamp bare å komme seg ut av senga om morgenen. Vi må slutte å si at en bare er lat, eller ikke gidder, for hva vet vel du? Hva vet vel du om dette mennesket sliter hver enste dag? Jobber med seg selv hvert eneste sekund? Du vet ikke. Jeg vet ikke. Vi vet ikke. Aksepter at andre ikke er som deg selv, og skaff deg informasjon om psykiske lidelser. Det fins alltid en grunn til at vi reagerer som vi gjør, eller ikke gjør.
 


Bildene er lånt her.

Årets tema er Noe å glede seg over. Og det tror jeg vi alle burde bli flinkere til uansett- å se de små tingene i hverdagen. Sette pris på sol, blå himmel, at fargene på bladene forandrer seg. På de vanskligste og tøffeste dagene er det ikke så lett og finne noe og glede seg over, men det er også da vi trenger det mest. Du kan lese mer om verdensdagen for psykisk helse ved å trykke her. Personlig helse er, og forblir min hjertesak ♥


#verdensdagen #psykiskhelse #minglede

5 kommentarer

Sandra Marie

10.10.2017 kl.23:21

fint innlegg <3

Even

11.10.2017 kl.10:46

Spennede innlegg, bra positivitet. Viktig tema!

Alexandra Flaa

11.10.2017 kl.13:12

Even: Takk for kommentaren, Even! Det setter jeg pris på:)

Charlene N. Nedrum

11.10.2017 kl.11:02

Så sant!!! kjempeviktig å snakke om og stå på! :D <3

Alexandra Flaa

11.10.2017 kl.13:12

Charlene N. Nedrum: <3 <3

Skriv en ny kommentar

hits