#dusåmeg

Den gode læreren er først og fremst et medmenneske.

 

Denne skolestarten har NRK publisert fem episoder i en serie de har kalt "du så meg". Episodene handler om et møte mellom en elev og en lærer som så dem. Allerede i oppstartsfasen i lærerstudiene har jeg sett to episoder, i to ulike fag. Vi har allerede pratet masse om hvordan man skal se alle elevene i et klasserom, eller hvordan vi i alle fall skal prøve å se så mange som mulig. Dette er noen episoder som rører veldig med meg, og kanskje den har lik effekt på deg? Det er nok mange som kan kjenne seg igjen med elevene, og det er nok også mange lærere som er som beskrevet i episodene. Dessverre er det en ganske så stor utfordring å få dokumentert alle elev-lærer relasjonene som omhandler nettopp det å se, og å bli sett, derfor har NRK oppfordret flere til å fortelle om en lærer som har gjort noe spesielt. En lærer blir kanskje ofte tatt litt for gitt(?), men for noen kan én enkelt lærer utgjøre en enorm forskjell. Du kan se alle episodene HER. Dette er korte episoder som jeg håper mange velger å se.

Istedenfor å sende inn en tekst om læreren som så meg, så tenkte jeg rett og slett å hedre vedkommende her. Kan det bli mer personlig, egentlig? Sånn uten å faktisk si det til personen selv?

For det har seg nemlig sånn at jeg møtte en fantastisk lærer det året jeg begynte på Ål Videregåande skule. Lite visste jeg da at denne dama skulle bety så mye for meg de to årene jeg var elev ved skolen. Først og fremst var det jo morsomt at hun også hadde hatt mamma på skolen, men det var ikke det som gjorde henne så spesiell for meg. Denne læreren var i utgangspunktet ikke kontaktlæreren min, eller en lærer jeg skulle se så mye til, men etter en del om og men fikk jeg heldigvis bytta klasse, og fikk ny kontaktlærer.

Det er ingen hemmelighet at jeg slet mye psykisk igjennom videregående. Til tross for bagasjen min med psykisk helse, jobbet jeg hardt med skole. Skole har alltid betydd mye for meg, og jeg har alltid satt strenge krav til meg selv. Denne læreren så dette, og hjalp meg mye- faktisk både på den psykiske biten, men også faglige. Denne læreren så rett og slett hva jeg kunne, bedre enn meg selv. Hun visste hvordan hun skulle utfordre meg, og motivere meg. Hun merket det dersom jeg hadde en forferdelig dag, men så det også når smilet virkelig var et smil.

Det å ha en lærer som vet når hun skal pushe deg, når du har fått nok, og når du egentlig bare burde være alene, var nok veldig avgjørende for min del. Jeg hadde mye fravær, men jeg er ganske sikker på at det hadde vært enda mer foruten denne læreren.. Jeg er evig takknemlig for at fraværsgrensa ikke var satt i gang.. Denne fantastiske læreren kunne jeg prate med om alt, for en lærer er først og fremst et medmenneske. Denne dama er altså så empatisk og forståelsesfull, at det nesten er vanskelig å forstå. Tusen takk for at du så når jeg klarte mer, og når det var nok.

Tusen takk, Ida Marie, for at du så meg og hadde troa på meg ♥

13 kommentarer

Birgitte Østby

31.08.2017 kl.20:16

Delte min på blogg selv, men også facebook. To av lærerene jeg hadde likte det og jeg fikk en fin melding tilbake fra han :)

Alexandra Flaa

31.08.2017 kl.20:17

Birgitte Østby: Så utrolig koselig!

monica bj

31.08.2017 kl.20:20

Så flott! Veldig flott serie, og fin å se for alle, enten de er soon-to-be-lærere eller ei =)

Alexandra Flaa

31.08.2017 kl.20:40

monica bj: Helt enig!

Birgitte Østby

31.08.2017 kl.20:25

ja :)

TS

01.09.2017 kl.22:03

Ida Marie er en fantastisk lærer! Hun hjalp meg også når jeg sleit og hadde det ikke så bra siste året på vgs. Men den dama er så flink og forståelsesfull!

Gikk på ål fra 2012-2015 :)

Alexandra Flaa

01.09.2017 kl.23:15

TS: <3

Guro

01.09.2017 kl.23:21

Ida Mari er helt spesiell ❤ Veldig glad for at hun var en stor del av vgs årene ❤

Alexandra Flaa

04.09.2017 kl.06:57

Guro: <3 <3 <3

Vilde

02.09.2017 kl.00:19

Utrolig tøft å dele, bra skrevet og flott at vi har slike lærere som tar tak! <3

Alexandra Flaa

04.09.2017 kl.06:57

Vilde: <3

Iselin Renée

04.09.2017 kl.12:00

Så koselig :)

Nina Maria

04.09.2017 kl.16:13

Så fint å lese at du fant deg en sånn lærer. Det er så ekstremt viktig å ha en slik lærer (eller andre) som ser en enkelt person!

Skriv en ny kommentar

hits