Barn, alkohol, sommer

Jeg scrollet nedover facebook i stad, som jeg gjør hver eneste morgen, og la merke til videoen om han gutten på 6 år som blir vitne til en kveld med litt for mye alkohol. Noen av dere har kanskje sett videosnutten allerede, mens andre kanskje ikke vet hva jeg prater om? Vi som ser videoen, ser handlingen igjennom barnets øyne. Her ser vi foreldre og vennepar som tar noen glass for mye med vin, storesøster som blir provosert og forlater bordet, en mann som er lei krangling og går. Også har vi denne gutten på 6 år, som har fått noen tegneark og fargepenner. Her sitter han igjennom hele kvelden og følger med på hvordan foreldrene, som egentlig skal være trygge og omsorgsfulle, bare blir mer og mer beruset. Foreldrene tror han ikke forstår hva som skjer, han er jo bare et barn, sant?

Denne videoen traff meg, hardt. Jeg har selv vært dette barnet, og det har gjort noe med meg. Kanskje blir ikke gutten påvirket av foreldrenes valg i senere liv, eller så vil han kunne få problemer med alkohol og tillit til andre personer. Alkohol og barn har vært temaer på bloggen tidligere, og dette er nok heller ikke siste gang, for det er så forbanna viktig. Alkohol og barn hører ikke sammen. Personlig syns jeg barn skal ha et sunt forhold til alkohol fra oppveksten med at foreldre kan ta ett glass vin til maten, eller én øl, men der stopper det. Som forelder skal man absolutt ikke være beruset foran barna sine.. 

Det å være barn i et slik scenario som i videoen, har ført til at jeg har et anstrengt forhold til alkohol i dag. For mange er det peace of cake og reise på fest eller ut på byen når som helst og hvor som helst.. Jeg klarer ikke reise på byen. Jeg kan ikke drikke med hvem som helst, ei heller når og hvor som helst. Mange syns kanskje fulle folk er morsomme, søte og hyggelige? Jeg takler dårlig fulle mennesker dersom jeg ikke har drukket selv.. Og det kan by på utfordringer nå i sommervarmen.. Alkohol står så langt oppe på mange "lister". Samles man i en eller annen setting, ja da kan man drikke. Og joda, man kan det, bare det ikke er barn til stede. 

Du kan lese mer om Lukas på avogtil.no (link).


#alkohol #alkoholisme #barn #barnogalkohol #tabu 

9 kommentarer

Torunn

02.07.2017 kl.13:05

TAKK til deg.

Nei, barn og alkohol hører ABSOLUTT IKKE sammen!

Ha en fortsatt super søndag :)

Alexandra Flaa

02.07.2017 kl.13:49

Torunn: <3

Victoria

02.07.2017 kl.14:13

Huff, helt forferdelig.. bra innlegg om et tema som er kjempe viktig!

Alexandra Flaa

02.07.2017 kl.14:17

Victoria: <3

Chewing Pearls

02.07.2017 kl.16:38

Får helt vondt inni meg av den videosnutten. Håper på at så mange som mulig slipper å oppleve dette <'3

Alexandra Flaa

02.07.2017 kl.17:50

Chewing Pearls: <3

Maria Iselin

02.07.2017 kl.23:08

Denne videoen er så trist å se på, får så vondt inni meg... :(

Alexandra Flaa

03.07.2017 kl.00:10

Maria Iselin: <3

Jannicke Elnæs

03.07.2017 kl.10:09

Jeg er helt enig med deg! Når jeg vokste opp har jeg fått den dårlige siden av alkohol på den ene siden av familien og den fine biten på den andre siden .. Heldigvis klarer jeg å skille de fra hverandre nå i senere tid :)

Skriv en ny kommentar

hits