Endelig sa noen ifra

God lørdagsmorgen♥ For ett par dager siden hadde ei venninne delt ett innlegg av Ida Wulff på Facebook: "Kanskje du ikke er syk". Du har kanskje lest det du også? Innlegget handler enkelt og greit om alle som selvdiagnoserer seg selv med ulike psykiske lidelser, eller som misbruker diagnosene. Hvor mange ganger har du hørt noen si at de blir så deprimerte av været? Eller at noen får skikkelig angst for ett møte de skal ha? Ida tar opp flere eksempler hvor det nærmest har blitt vanlig  å bruke en psykisk lidelse for en følelse. Dere er bare nødt til å lese innlegget for å forstå. 

Nå vet jeg ikke med dere, men jeg er i alle fall lei av å høre alle som klager over ting, også bruker de psykiske lidelser de ikke har for å forklare hvordan de føler seg. Det er ikke tvil om at været påvirker humøret, eller at man kan grue seg ekstremt til ett møte eller lignende, men det betyr ikke at du plutselig er deprimert eller har angst. Jeg er ærlig redd for at angst og depresjon blir så normalisert at det til slutt mister sin egentlige betydning. Plutselig går alle rundt med angst og er deprimerte, og  de som sliter med dette, som har fått diagnosen av en psykolog eller lege, ikke lenger vil bruke disse begrepene, for da er det ikke så ille. Angst og depresjon kan jo ikke være så ille hvis alle har det? Jeg vet at jeg har misbrukt disse ordene før jeg faktisk fikk angst selv. En fordel, slik jeg ser det i alle fall, er at jeg klarer å sile ut hvem som ikke vet hva de egentlig snakker om når det kommer til for eksempel angst og depresjoner. De som sier de vet, men egentlig ikke gjør det. Eller de som bruker ordet angst isteden for ordet "grue". Å grue seg til noe er ikke det samme som angst, selv om det også kan føles litt likt. 

Nyt sola og ta vare på hverandre ♥

Hva tenker du rundt temaet?
Føler du at selvdiagnosering, normalisering og misbruk av psykiske diagnoser er en stor del av hverdagen?

9 kommentarer

Susanne Moen Øy

11.03.2017 kl.10:49

Synest innlegget var veldig bra, og at det er sjukt dumt at dette er blitt så normalisert..

Ønsker deg ein fin laurdag vidare <3

Alexandra Flaa

11.03.2017 kl.11:01

Susanne Moen Øy: Takk det samme! <3

Elevele

11.03.2017 kl.12:00

Måtte inn å lese det etter jeg leste ditt- enig med dere begge!

Alexandra Flaa

11.03.2017 kl.13:29

Elevele: God lørdag!

Victoria Larsen

11.03.2017 kl.12:48

Flott skrevet innlegg! :)

Alexandra Flaa

11.03.2017 kl.13:29

Victoria Larsen: Tusen takk!

Buroyfoto

11.03.2017 kl.16:46

Det virker som veldig mange ikke helt skjønner hva angst og deprisjon er. Selv har jeg diagnosen sosial angst og deprisjon lidelser, men jeg blogger ikke om det for jeg syntes det er noe som er veldig personlig, men angst og deprisjon er det veldig mange i dag som får. Det er mye mer normalt i dag enn det var før, men i forskjellige grad. Flott skrevet!

Alexandra Flaa

11.03.2017 kl.19:10

Buroyfoto: Det er veldig sant! :)

TMM

12.03.2017 kl.15:10

De menneskene som slenger rundt seg med sånne ting, trenger å stikke fingeren i jorda. De er respektløse og ignorante, og om de virkelig skulle slite senere i livet, hvorfor skal noen tro de da? Det blir som å rope ulv. Og som gutten i fortellingen, ender det med at sånne idioter får som fortjent til syvende og sist.

Skriv en ny kommentar

hits