Kvinnedag og feminisme

Happy international women's day ♥ 

Så var kvinnedagen her igjen! Dagen vi skal hedre våre forkjempere, minnes hvor langt vi har kommet, være takknemlige og jobbe som bare pokkern videre. Om det er full likestilling i Norge? Nei. Jeg tror personlig veien dit er lang. Ikke bare i Norge, men i resten av verden. Vi er dog heldige som har kommet så langt som vi har, men vi har enda en stund igjen før vi kan si oss fornøyde.  

Jeg lurer på om vi noen gang kommer til å ikke feire kvinnedagen. Er det mulig at vi faktisk kommer så langt at alle mål er nådd? Eller vil vi fortsatt hedre kvinner som har kjempet for at vi skal nå målene? Det er fint at vi har en slik dag. En dag vi kan være stolte og kry! Hvor det florerer av tekster og bilder som omhandler dagen, syns jeg rett og slett er fantastisk! Jeg blir så inspirert, og vil gjøre så mye mer for å bidra mot likestilling, men hva kan jeg gjøre? 

Forrige fredag ble jeg som nevnt intervjuet av ByAvisa sammen med to andre jenter fra skola. Avisen kom ut i dag, så jeg løp ut i postkassa før jeg reiste på skola. Ett lite bilde på forsiden, og nesten en side med tekst. Det var gøy å være en del av dette, men jeg vet nå ikke om jeg var helt fornøyd med resultatet. Noen ting ble dessverre utelatt, men slik vil det alltid være. 

Det er ingen tvil om at vi trenger kvinnedagen enda! Fremover føler jeg vi burde jobbe med seksualiseringen av kvinnekroppen, samt hvordan feminist har fått en helt annen betydning. Hvor mange av dere vet egentlig hva ordet feminist betyr, eller hva en feminist står for? Det betyr nemlig ikke at kvinner hater menn, eller at kvinner er verdt mer, selv om det selvfølgelig finnes ekstremister her også! De fins hvor enn du er! Det å være feminist betyr i bunn og grunn at du er for likestilling mellom kvinner og menn, sånn helt basic forklart. Og kvinnekroppen? Den er vakker. Vakker som faen, men det er ikke et sex symbol. Kvinner ber ikke om å bli voldtatt på måten de kler seg. Dette er ikke greit! Vi er nødt til å jobbe videre... Jobbe til seksualiseringen er borte for godt! Jobbe til en nippel bare er en nippel.

Nå skal jeg kline på med litt knallrød leppestift også går turen til en 8. mars arrangement! Vi snakkes senere babes ♥

Hvordan skal du feire kvinnedagen?


 

Les gjerne innlegget mitt på Hønehjørnet.no om kvinnedagen. Du finner det HER

Én kommentar

Victoria Larsen

08.03.2017 kl.18:41

Flott skrevet!

Skriv en ny kommentar

hits