Mammas havreflarn...

Onsdag, halvveis i uka, og enda en tentamen er overstått! Nå er vi enda lengre ut i desember måned, faktisk har vi allerede gått forbi andre søndag i advent. Det betyr at det bare er 17 dager igjen til jul dere! Denne tiden går dessverre altfor fort, syns jeg. Hvordan ligger dere an med julebaksten? Har dere i tradisjonen tro tenkt å bake sju ulike slag? Selv holder jeg meg nok bare til havreflarn og pepperkaker. Evig glad mamma har denne herlige oppskriften på havreflarn, som er ikke bare enkel, men superrask å lage. For å være ærlig tror jeg ikke det tar mer enn 15 minutter fra man begynner, til de er ute av ovnen! Dette er i alle fall mine favorittkjeks, og jeg er evig glad jeg lagde de i disse dager, slik at jeg har noe å kose meg med sammen med all lesing og øving hit og dit. Dere skal få oppskriften, så kan dere også kose dere med disse deilige havreflarna i denne ellers travle måneden!


Stekes på 175 grader til de har fått en gylden farge, omtrent 7-10 minutter♥ 


Det hele er så enkelt som at du blander alt det tørre sammen, tilsetter smør, egg og noen få mandeldråper. Jeg brukte mandelessens, og det utgjorde ingen forskjell. Dette er faktisk litt komisk, men jeg ringte mamma for å spørre hvor mye litt mandeldråper faktisk var. Da måtte vi le litt begge to, men konkluderte med at det bare var noen få dråper det var snakk om. Videre rører du sammen alt og bruker en liten skje til å fordele røra i små klumper på et bakebrett. Husk bakepapir og litt god avstand imellom! De flyter ut og blir flate av seg selv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er det bare å kose seg!

Liker du havreflarn?
Hvor mange slag baker du til jul?

2 kommentarer

Victoria Larsen

07.12.2016 kl.15:20

Ser gode ut! Har akkurat bakt slike selv :D

Alexandra Flaa

07.12.2016 kl.19:07

Victoria Larsen: Mmmm! Brukte du samme oppskrift? :D

Skriv en ny kommentar

hits