Et lite sammenbrudd

Endelig. Jeg kom meg til slutt gjennom historieprøva. Det gikk overraskende bra. Faktisk mye bedre enn jeg noen gang kunne forestille meg. Uansett hvor mye jeg leste, så var det ingenting som festa seg. Jeg kunne lese et avsnitt, to avsnitt, en side, uten at jeg visste hva jeg hadde lest. Hver eneste gang jeg åpnet boka skjedde det samme. Side opp, side ned. Hva har jeg egentlig lest? I går var dagen før dagen, og det gikk ikke særlig bra. I alle fall ikke i starten.. 

Dere vet den følelsen når du har så lyst til noe, faktisk så lyst at hele kroppen din skriker, du må bre gjøre dette, hvis ikke kommer du til å angre. Alt du kan tenke på er denne ene tingen du vil, og nå vil du den mer enn alt annet. I går hadde jeg en sånn ting, en ting jeg ville så mye. Det hjalp kanskje på at jeg ville alt annet enn å lese historie.. Uansett da, denne tingen jeg ville, som jeg så inderlig ville reise på, var et foredrag med Marius Løken. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal omtale han, men han er opprinnelig fra Hemsedal, og er han som overlevde "halloween-drapet" for noen år tilbake. Jeg liker virkelig ikke det ordet.. Men noen vet kanskje hvem han er nå? Jeg har fulgt med han en stund. Lest bloggen, følger med på instagram, har et enda større ønske om å få boka hans til jul. Og nå var han altså i Tønsberg, for å holde foredrag. Den ene kvelden, eller den siste kvelde jeg måtte lese historie. Prøve å lese historie. 

Jeg ville være der. Men hvem kunne bli med? Ingen som kunne hatt interesse av det, tenkte jeg. Nå tenker du sikkert at jeg bare kunne reist alene? Joda, men på en fremmed skole jeg ikke aner hvor ligger, og helt alene.. Jeg kjente angsten kom krypende bare ved tanken. Hva faen skulle jeg gjøre nå? Jeg måtte lese utallige mange sider historie, men Marius skulle holde foredrag om noen timer. Hvordan skulle jeg rekke alt? Få med meg begge deler? Ende opp med en karakter jeg kan si meg fornøyd med? 


 

Det ble ikke noe foredrag, men jeg håper sjansen kommer en annen gang. Kanskje et annet sted i nærheten? Når jeg ikke må lese historie? Det hele endte med noen tårer. Frustrasjon. Et virvar av tanker og følelser. Jeg klatret opp i senga, under dyna, fikk litt trøst, omsorg og kjærlighet. Litt påfyll før jeg måtte lese mer historie. Akkurat nå hater jeg historie. Og jeg vil fremdeles på det foredraget, som var i går. En dag skal jeg på det foredraget! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits