Jeg vil ikke få deg drept

Høsten er godt i gang, dere! Vi har allerede kommet oss inn i november, og mørketiden er her på ny. Den eneste forskjellen på denne høsten, og tidligere år er at nå er jeg en sjåfør. Jeg kjører bil til alle døgnets tider. Tidlig og sent. Det var først etter mørkekjøringen på det trafikale grunnkurset at jeg innså hvordan det var å være sjåfør når mørketiden er her. Og ikke minst hvor viktig det er med riktig bruk av lys! 

Jeg skal gjøre alt jeg kan, for at dere som fotgjengere eller syklister skal føle dere trygge i høstmørket. Riktig lys og fartstilpasning står øverst på min liste. Har du tenkt over hva du kan gjøre? Jeg kan sakke farten, men det er vel grenser for hvor sakte jeg kan kjøre så lenge vi har mørketid? Du kan bruke refleks. Ikke bare en, men du kan faktisk bruke en refleksvest. Jo flere reflekser du bruker, jo enklere er det for meg som sjåfør å se deg og dine nærmeste i høstmørket! 

Når jeg var liten (mindre), var ikke refleksene like kule som de er i dag. Du var liksom ikke kul hvis du brukte refleks.. Spesielt ikke hvis du måtte ha på deg refleksvest! Men nå angrer jeg.. Jeg angrer på at jeg ikke var flinkere til å bruke refleks. Heldigvis er det mer utvalg i design i dag enn for 10 år siden! Reflekser kan brukes som detaljer på en sekk. Det er viktig å ha refleksen/refleksene plassert slik at de syns fra alle retninger!


Bilde: her (link)


Se en video fra NRK om refleksbruk HER (link). Bilde: screenshoot av videoen (NRK). 

Fakta om refleks: (kilde: Trygg Trafikk)
♥ Bruker du refleks har bilisten 10 sekunder på å reagere, går du uten har hun kun to sekunder.
♥ Bruk refleks selv om det er gatelys. Flest fotgjengerulykker skjer i byene.
♥ Refleksen bør henge i knehøyde.
♥ Refleks er forbruksvare, slitasje gjør at den virker dårligere.

FOLKENS, BRUK REFLEKS. JEG VIL IKKE FÅ DEG DREPT. VI HAR INGEN Å MISTE.


Kjøp refleks HER i dag (link).

2 kommentarer

Vilde

04.11.2016 kl.17:45

Takk, jeg trenger så absolutt denne påminnelsen da jeg er helt ELENDIG med refleks... Usj, lover, skal skaffe meg en!

Alexandra Flaa

04.11.2016 kl.19:16

Vilde: Så bra!! :)

Skriv en ny kommentar

hits