Jeg slår opp med deg

// Advarer mot sterke bilder og videoer 

Nå er det altså offisielt. Jeg orker ikke mer av deg. Det er slutt. Vet ikke helt om det er meg eller deg, men jeg orker ikke mer. Vi er så ulike. Det du er, det står bare ikke til min holdninger og verdier lenger. Vi har vokst fra hverandre, eller, jeg har vokst fra deg. Jeg syns rett og slett skikkelig synd på deg, og det gjør noe med meg. Det ødelegger meg faktisk både psykisk og fysisk. Kvalmen som vokser seg større enn som så. Men det er ikke direkte deg heller, for det er mange som deg. Også er det den psykiske delen som skriker: "Hva er det du holder på med!? Ser du ikke hvor galt dette er!?". Og joda, nå ser jeg hvor himla galt det er. Du er ikke skapt for meg, og jeg er ei skapt for deg. Vi er faen ikke skapt for hverandre. Du skal ikke måtte dø for meg på den måten. Det er ikke rettferdig! Du har det bedre uten meg. 

Kjære kylling. Jeg lover deg.. I dag var siste gang jeg spiste av deg. Siste dag du måtte dø for meg. Kvalmen er så enorm at jeg faktisk bare vil kaste opp. Nok er nok. Nå er jeg ett steg nærmere vegetarianer! Jeg skal aldri mer spise kylling. Ei heller besøke en gård med kyllinger.. For visste du at når de tar ut en eller flere kyllinger for å vise deg, så er den dødsdømt? De kan ikke plassere den tilbake med de andre kyllingene. Hvordan den dør, det vet jeg ikke, men kyllingen dør for at du skal få SE på den, kanskje kose litt og holde den? 

I løpet av livet spiser hver av oss i gjennomsnitt:
1 309 kyllinger og fjørfe
28 griser
23,5 sauer og lam

6,5 okser/kuer
2,8 rein og hjortedyr
4 småvilt

Legger vi til litt hest og geit, blir det tilsammen 1 375 dyr per person. 
Kilde: Framtiden.no (link)

 

Jeg har funnet to videoer på facebook om kyllinger. Dessverre får jeg ikke lagt ut videoene her, men du finner link HER og HER. Den siste er fra Norge, så det er liten vits å si at "det er bedre i Norge". Hanene blir uansett drept fordi de er ubrukelige, uavhengig av hvor i verden de er! 

 

PjPJbCx4gko
 

Denne er på engelsk, men du ser allikevel hvordan det foregår dersom du ikke forstår innholdet! Vær så snill og bruk 5 minutter av livet ditt til å se denne videoen! 

 

NLKpZEulcSM
 

En video om norsk kyllingproduksjon! Denne er litt lengre, men viser hvordan det er i Norge. Under her får dere først en om eggproduksjon i Norge, og en engelsk video. 

p5TijilRBTQ


v8yb1-Sqvw4

 

Hva er dine tanker om kylling- og eggproduksjon? 
 


LIK OG DEL HVIS DU SYNS PRODUKSJONEN ER GRUSOM. 

5 kommentarer

maren

07.10.2016 kl.15:25

Gratulerer med valget! Du vil ikke angre! :) Det gjør virkelig noe med deg når man spiser etter verdiene sine. Når du vet at du gjør det rette. Den følelsen kan ingen ta fra deg.

Jeg kom til det punktet hvor du er nå for 3 år siden. Det begynte med at jo mer jeg visste jo verre var det å spise kylling. Jeg klarte ikke mer, og ble vegetarianer. Jeg spiste masse egg videre, helt til jeg innså hvordan produksjonspraksisen foregikk, og slutta på dagen.

Her snakker du med ei som spiste 2 kyllingfileer hver dag (pga fitness vettu), og minst 4 egg om dagen (!). Jeg fråstet kylling. Nå er jeg bare kvalm og lei meg for at jeg gjorde dette. Til tross for at jeg er blitt veganer så har jeg dårlig samvittighet for mitt forbruk av dyr. Jeg kom frem til at å spise vegansk er det eneste moralske rette, og jeg ble fysisk dårlig av samvittigheten jeg fikk etter å ha spist melk+egg. Go vegan <3

Hilsen vegansk K25

Alexandra Flaa

07.10.2016 kl.15:54

maren: Så koselig kommentar! Dette føles rett, og det er en start! :) I tillegg til at jeg ikke drikker kumelk! Det kommer seg litt etter litt :)
Ha en super helg!

Sarajaneeth

07.10.2016 kl.18:58

Ææ jeg blir skremt ! Men ja, har ikke tenkt så.veldig mye på det... Men kanskje på tide! Takk for en oppvekker ☆

Alexandra Flaa

08.10.2016 kl.00:02

Sarajaneeth: Det er mye rart man finner når man først leter! Lykke til :)

Per Joar Pettersen

08.10.2016 kl.11:03

Kjøtt er digg da.

Skriv en ny kommentar

hits