Edru russetid?

God tirsdag dere!

Jeg ble litt overrasket i dag over hvor fort vi faktisk nærmer oss russetida. Dette året er jeg russ, endelig? Nei, altså, jeg føler ikke så stort på det. Jeg så flere hadde mottatt klær i dag, og tenkte at "shit, kanskje det er på tide å registrere seg på russ.no? For mange er russetida virkelig høydepunktet etter 13 lange skoleår, men for min del betyr det ikke så mye. Jeg ser ikke poenget med å drikke seg drita hver eneste dag, skulke skola eller ødelegge mye av alt du har jobba deg opp til. Det er sikkert ikke sånn for mange, men en del vil jeg tro. 

Selv har jeg nevnt at jeg vurderer å være edruss, altså edru russ. Det er så mange ulike grunner til dette, men den største grunnen er at jeg vil være et godt forbilde for de som faktisk ser opp til meg. Samtidig vil jeg ikke forplikte meg 100% til det, jeg vil drikke hvis jeg føler for det, men jeg vil ikke drikke meg sørpedrita, eller i nærheten av flere dager i uka. Jeg har lyst til å kunne glede små barn med russekort når de spør etter det. Og dette er noe jeg absolutt vil huske på. Dessuten ønsker jeg ikke å skremme bort barna med å bare så vidt kunne stå oppreist alene. Det er ikke glede eller morsomt i mine øyne. 

Nå har jeg uansett kikket litt på både russedress og russeservice og jeg tror jeg har funnet det meste jeg ønsker å kjøpe. Jeg har ingen billetter til russetreff, og heller ikke spart opp så veldig mye til selve russefeiringen. For min del handler det mer om samholdet man får med klassen sin, medrussen og eventuelt de man er på buss/van sammen med. Jeg er vandreruss. HER // HER // HER

Hva er dine tanker rundt russetida?

xoxo

6 kommentarer

Levo

30.08.2016 kl.18:19

Jeg var russ i 2014, og var en av de "typiske russene" - jeg drakk så og si hver dag, var både på Tryvann og Lillehammer og hadde ingen bekymring i verden annet enn om jeg hadde nok drikke til kvelden.

Jeg synes ikke du skal sette noe "press" på deg selv, ved enten å være edru eller sørpe full - det finnes også en fin mellomting! Så lenge du gjør det du er komfortabel med er det det viktigste :) Russetiden din blir nok knall uansett!

Ta gjerne en titt innom bloggen min :)

Alexandra Flaa

30.08.2016 kl.19:58

Levo: Tusen takk for kommentaren din!
Russetiden skal bli bra på sin egen måte, for hvert enkelt menneske :)
Ønsker deg en fin kveld videre!

30.08.2016 kl.22:41

Jeg personlig var ikke russ, og jeg angrer ikke i det hele tatt. Det passer ikke mitt ideal som den personen jeg er, fordi hele tradisjonen har forandret seg vekk fra det det en gang var. Som du sier er det bare en hel del med sørp og overdrevet støy. Men du må selvsagt selv følge hjertet ditt og tenke hva du selv tror er rett :)

Ariel C

30.08.2016 kl.23:33

Bra jeg ikke er den eneste som ikke er så gira for russetiden (når den tid kommer)! Det et helt opp til deg om du vil drikke eller ikke, men det går også ann å drikke, men ikke til du blir full hvis du vil det, eller bare drikke noen av dagene :) Respektere valget ditt uansett!

Alexandra Flaa

31.08.2016 kl.06:11

Ariel Charlotte: Tusen takk for kommentaren! :)

Marlene Nilsen

30.08.2016 kl.23:38

Tenker at man skal få ha russetid slik man selv vil :D

Skriv en ny kommentar

hits