Ufyselige mennesker

Først og fremst må jeg bare takke for alle støttende og inspirerende kommentarer angående det forrige innlegget mitt! Bare sånn at jeg har avklart det med en gang: nei, jeg er ikke vegetarianer eller veganer, og jeg har ei heller planer om å bli det. Det er det jeg sier nå, men om noen måneder kan det hende jeg er all in. Du vet ikke, jeg vet ikke. Jeg må også bare si at jeg enda mangler mye informasjon. Jeg har ikke lest meg opp på noe enda, bare bestemt meg for å ta et valg. 

På den andre siden blir jeg sjokkert over enkelte mennesker som bare må bry seg alt for mye om andre, og legge seg litt for mye i andres valg. Jeg er 18 år og bor alene. Nå har jeg tatt et valg om å kutte ut i alle fall melk og palmeolje, og kutte ned på all kjøtt. Tror dere virkelig mamma og stefaren min hadde latt meg flytte ut hvis de ikke mente jeg var i stand til å ta egne valg, som er bra for meg, og fremdeles vite at jeg klarer meg helt fint? Her igjen er det forskjell på å kommentere at jeg må passe på å få i meg f.eks. nok kalsium, kontra å skrive en halv bibel om at jeg er tynn nok som jeg er, og at jeg må ha et normalt kosthold, og har ingen grunn til å legge om kostholdet før jeg får beskjed av lege. Ja, dette er satt på spissen, men dere skjønner greia? 

Jeg er 18 år og tar mine egne valg. Det er 110% mitt valg hva jeg putter i meg, enten om det er fast food annen hver dag, eller vegetarmat to dager i uka. Det er fremdeles ingen grunn til å kommentere kroppen min. Om jeg er tynn eller feit, endrer ikke mitt valg! En annen ting jeg reagerer veldig på er at noen, godt voksne mennesker gjør narr av noen på min egen alder, fordi de muligens skrev noe feil(?). Hensikten med den kommentaren var uansett å få frem at en gjennomsnittlig nordmann spiser 1000 kuer i løpet av ett år. Samma faen om skinka kommer fra ku, gris, hest eller sau. Jeg skjønner uansett ikke greia med å gjøre noen til latter. Det minner meg bare om en gang jeg svarte feil på noe i klassen, alle lo av meg og jeg rakk ikke opp hånda på lenge.. Ufyselige mennesker. 


 

Til dere som bare ønsker å komme med råd og tips- ja takk! 

9 kommentarer

Ingvil

23.07.2016 kl.19:27

Står først i køa for å innrømme at jeg gjorde narr av kommentaren om at skinka kommer fra kua. Min mening er at når du er voksen nok/vet nok til å komme med så mange spydige kommentarer, så bør du ihvertfall vite såpass som at skinka kommer fra grisen, uansett om poenget egentlig var noe annet. Men jeg beklager hvis vedkommende ble såret over at jeg gjorde narr av det.

ida

23.07.2016 kl.20:21

syntes det er flott og modig av deg å velge å gjøre noe SELV. Er dumt at folk skal dømme andre for hva de selv velger å gjøre. Hvis vi ser på faktaene så VET vi at det bør kuttes ned på både kjøtt og meieriproduksjonen ikke bare i Norge men i mange steder av verden. Vil gjerne gjøre noen små endringer i kostholdet selv der jeg har en veggisdag eller to i uka :D

Hege Kristin

23.07.2016 kl.20:30

helt enig med deg, man får spise det man vil selv, uten at andre skal blande seg:)

23.07.2016 kl.22:19

Må bare spørre: har noen hevdet at en hjennomsnittlig nordmann spiser tusen kyr (muligens i kjøttmasse generelt da men fortsatt) hver dag?

Alexandra Flaa

23.07.2016 kl.22:46

Anonym: Hvis deg står i innlegget at det er gjennomsnittlig hver sag, så er det skrivefeil fra min side :) Det skal være gjennomsnittlig 1000 kuer i året.

Taran

24.07.2016 kl.00:04

Hei, lurte på om du kunne oppgi kilden hvor du leste " at en gjennomsnittlig nordmann spiser 1000 kuer i løpet av ett år" ? Syntes bare det hørtes litt ekstremt ut. Det vil si at en person spiser 2,7 kuer på en dag, hver dag.

Alexandra Flaa

24.07.2016 kl.09:08

Taran: En bekjent var på ett foredrag om miljøvern der de sa:
Totalt spiser en nordmann tilsammen 40 hele dyr i året. Men spiser fra 1000 forskjellige.

Denne linken var det beste jeg fant akkurat nå, men husk at burgeren i går, og burgeren neste uke er fra ulike dyr :)

http://www.framtiden.no/201506086788/aktuelt/mat/vi-spiser-1352-dyr-hver.html

24.07.2016 kl.01:15

Så du mener at en gjennomsnittlig nordmann spiser ca 200000 kg storfekjøtt i året?

Alexandra Flaa

24.07.2016 kl.09:09

Anonym: Jeg mener svært lite om det, da jeg har for lite kunnskaper om det. Du kan lese mer her:
http://www.framtiden.no/201506086788/aktuelt/mat/vi-spiser-1352-dyr-hver.html
:)

Skriv en ny kommentar

hits