"Du gjør det for oppmerksomheten"

Nå kjenner jeg meg ganske så lei av påstanden om at jeg skriver åpent om både behandlingen jeg hadde på BUP, men også de gangene jeg skriver om min psykiske helse, hvordan jeg egentlig har det, kun for oppmerksomheten. Hvilken oppmerksomhet? Det jeg blir mest møtt med av tilbakemeldinger er rett og slett dritt. Folk som sammenligner psykiske lidelser med kreft blir for min del helt på trynet. Kreft og psykiske lidelser er jævlige på helt forskjellige måter. Og hvorfor skal jeg ønske oppmerksomhet for å skrive om det jeg gjør?

Mitt største ønske, og hovedgrunnen til at jeg valgte å skrive om dette var først og fremst for å hjelpe andre. Ikke fordi jeg er en oppmerksomhetssyk 18 åring som ønsker sympati. Tro meg, jeg vil absolutt ikke ha sympati, jeg foretrekker empati (forståelse). Dersom det blir snakket mer om psykiske lidelser, så det kanskje ikke blir så tabu-belagt, vil det kanskje bli mer forståelig også. De som kjenner meg godt nok, vet at jeg aldri ville dikta opp ting, overdrevet eller skrevet om dette for "gøy". Det fins ikke noe gøy med psykiske lidelser. 

Jeg har flere ganger fått bekreftelse på at det hjelper for andre som sliter å lese bloggen min. Lese om mine erfaringer, og dele sine opplevelser med meg. Noen har tatt kontakt på mail, andre på facebook og andre igjen i kommentarfeltet. Det er de menneske som takker meg og som tar kontakt med meg, som gjør at jeg fortsetter med det! Jeg lar meg ikke knekke av drittkommentarer. Jeg søker bare opp IP-adressa og finner ut hvor dere bor. Det er ikke så vanskelig. Jeg kommer til å fortsette å skrive  om psykisk helse så lenge jeg kan, uavhengig av negative kommentarer fra folk som kanskje sliter litt selv? Hva vet vel jeg..? 


En diagnose kan være veldig ulik fra person til person. Behandlingen kan ha ulik effekt fra person til person. Det kan hende det trengs ulik behandling, til samme diagnose. Det er mye som spiller inn. Det er ikke alt jeg skriver på bloggen heller, men jeg deler mye. 

Tusen takk til alle som er støttende, og som deler sine erfaringer med meg! Det er for dere at jeg fortsetter♥

6 kommentarer

Benedikte Porsanger

25.06.2016 kl.00:34

Noen mennesker er bare helt ufyselige. Har ikke ord engang!

Caroline Sofie

26.06.2016 kl.10:06

Ikke bry deg om de🕵

Glagubbenl

27.06.2016 kl.10:56

Det som er problemet i dagens samfunn. Altfor mange som tror de vet noe og som ikke stopper og tenker over hva de skriver. Syns du skriver bra jeg. Tro meg du klarer ikke gjøre alle til lags. Enkelte ønsker ikke noe annet enn å misforstå og slenge dritt mot andre.

Små mennesker kalles det. Stå på videre du.

Alexandra Flaa

27.06.2016 kl.10:58

Glagubbenl: Tusen takk for kommentaren! Ha en fin mandag :)

🙏🏽

27.06.2016 kl.13:27

Jeg har hatt psykiske lidelser sia jeg var 10 år UNG, og nå er jeg 19, det verste jeg har gått gjennom i livet, er disse psykiske lidelsene, og jeg syntes du er supertøff som tørr og stå frem på denne måten. De som slenger dritt, vet trolig ikke veldig mye om hvordan det er med psykiske lidelser, eller så har de psykiske lidelser men de vil kanskje være de eneste som har det, for da er det jo bare de som får empati for det, hvem vet.. Du et tøff OG sterk. Jeg heier på deg! Og jeg heier på meg!

La oss være sterke sammen👏🏾

Alexandra Flaa

28.06.2016 kl.11:33

??: Tusen takk for kommentaren din <3 <3

Skriv en ny kommentar

hits