Jævla beinrangel

Sommeren nærmer seg med stormskritt. Sola skinner, temperaturen stiger og mer hud vises. Og det blir slengt om mulig enda mer blikk og flere kommentarer blir sagt. Hvert eneste år venter jeg bare på at en eller annen har en sterk mening om de som er litt kraftige. Det kommer alltid. Selv om noen er større enn "gjennomsnittet" er man fin. Hvem er en "gjennomsnittsperson"? Det blir alltid snakk om hvor mye negativitet de som har litt mer kjøtt på beina får høre hvert eneste sommerhalvår, men hva med oss som ikke har så mye kjøtt på beina? Vi som allikevel får slengt kommentarer etter oss, fordi vi er for tynne.. Hva med oss? 

Skal jeg liksom bare akseptere å bli kalt både beinrangel, pinnedyr og spareribs, bare fordi jeg er tynn? Mens det er så stort fokus rundt alt hat på de som er kraftige? Nei takk. Jeg syns ingen av oss som har litt mindre på kroppen skal akseptere å få slengt dritt etter oss, bare fordi vi er tynne. Folkens.. en kropp er en kropp, uavhengig om den er stor eller liten. Jeg har ikke valgt kroppen min, og det har heller ikke en overvektig gjort. Vi blir servert den kroppen vi får, og må faktisk bare leve med den. 

Det er også snakk om hvor vanskelig det er for overvektige og trene slik at de blir slankere, men er det så mye lettere for tynne å legge på seg? Nei. Selvfølgelig varierer dette fra person til person hvordan deres kropp er, men det kan være like vanskelig for en tynn å legge på seg, som det er for en overvektig å gå ned i vekt. Spise mye mer, og være i mindre aktivitet enn det man pleier til vanlig. Noen har høy forbrenning av natur, som jeg, mens andre har en saktere forbrenning. Jeg håper ingen føler seg truffet på en negativ måte av dette, men hvis noen skulle gjøre det så beklager jeg. 

Hva er din mening? Greit å slenge dritt til tynne men ikke overvektige?

xoxo

13 kommentarer

Stine ❤

26.05.2016 kl.17:32

Vi kan dele litt. Du kan få litt av meg hvis du vil 😘 hahaha 😂

Alexandra Flaa

26.05.2016 kl.17:56

Stine ❤: Hahahahaha, godjenta??

Gustav A Holmedal

26.05.2016 kl.17:36

Bra og viktig tema du tar opp. Er enig med deg at ingen uansett størrelse fortjener å få slengt noen form for kommentarer etter seg. Har selv slitt med bulimi så vet hva kroppspress kan gjøre, fy fy.

Nei man skal ikke slenge kommentarer rundt seg. Fokuser heller på en selv. En dessverre er ikke verden sånt :( .

Uansett bra skrevet.

Hilsen glagubben.blogg.no

Alexandra Flaa

26.05.2016 kl.17:57

Gustav A Holmedal: Tusen takk for kommentaren din! Masse lykke til videre :)

26.05.2016 kl.18:25

Bra innlegg og helt enig! Hva veier du og hvor høy er du ?om du vil svare på det da! Syntes du ser normal ut, ikke for tynn! Du er kjempefin!:)

Alexandra Flaa

26.05.2016 kl.21:00

Anonym: Tusen takk! Jeg er ca.170 cm, men vekta er ikke så farlig. Vil ikke at andre skal måle seg opp mot meg, eller omvendt. To kropper kan se veldig like ut, men allikevel være stor forskjell i vekt. Det samme gjelder at man kan veie like mye men ha helt forskjellig lengde!

Janne

26.05.2016 kl.21:14

veldig bra skrevet! er for mye fokus på hva man skal si og ikke til de som er litt overvektige, men det skal liksom være greit å påpeke hvor tynne folk er...

Alexandra Flaa

26.05.2016 kl.21:24

Janne: Tusen takk! :D

ida

26.05.2016 kl.21:49

er helt enig med deg. Syntes at folk aksepteres uansett hvilken kroppsfasong de har. <3 :)

27.05.2016 kl.09:20

Er ikke greit å slenge dritt om noen, verken tynne eller overvektige.

Alexandra Flaa

27.05.2016 kl.09:37

Anonym: Nemlig!

Rikke

27.05.2016 kl.10:44

Er selv veldig tynn og er sykt lei av folk som slenger dritt! Det kan være forskjellige grunner til det og folk bør passe på hva de sier. Selv bryr jeg meg ikke veldig mye om det, men noen kan faktisk ta seg veldig nær av det!

18.06.2016 kl.06:54

sjekk ut "skinny privilege"

det er skikkelig dritt at noen sier sånne ting til tynne. overhodet ikke greit. men dette blir enkelthendelser, i motsetning til den systematiske mobbingen og diskrimineringen av overvektige. i media blir man konstant fortalt hvordan gå ned i vekt, tynt er bra, overvektige er dumme. spesielt siste punkt er viktig. overvektige opplever diskriminering ved f.eks ansettelser, da de anses å være "dumme".

det blir som å klage over white racism, som faktisk ikke er en greie. at svarte er slemme mot hvite pga hudfarge er kjempekjipt, men hvite opplever overhodet ikke den undertrykkelsen svarte gjør.

Skriv en ny kommentar

hits