Jeg orker ikke presset lenger

Jeg orker ikke presset lenger. Jeg orker ikke maset om at toppkarakterer gir høyest utdanning. Jeg orker ikke maset om hva slags karakterer alle andre klarer og oppnå, som jeg bare sikler etter. Jeg strever og strever, men det er uansett ikke nok. Noen sklir bare gjennom uten å gjøre en eneste liten ting, mens andre, som meg, sliter seg i hjel med lesing og pugging. Eller, prøver å lese, men bare kjører seg fast etter første avsnitt. Gir opp. Kommer ikke videre. Prøver så hardt, men ender opp med å kjøre seg selv fast. Hvor mange ganger har ikke jeg skrevet at jeg skal øve til prøve eller jobbe med en innlevering, men endt opp med å ikke komme noen vei? Jeg sitter bare å stirrer ned i boka i en evighet.. 

Du vet liksom at du ikke får 6'ern uansett.. eller for andre kan det være en 4'er, eller kanskje 3'er. Alle har ulike mål, og det er så viktig å huske på. Karakterene definerer ikke hvem du er som person. Lett å si, sant? Men hvor lett er det å leve opp til? Hvor lett er det å akseptere én karakter lavere enn man håpa, eller kanskje to, når det er avgjørende for standpunktkarakteren din? På desperat jakt etter noe mer. Noe mer du kan gjøre for å få enda mer vurderingsgrunnlag. Hva som helst. Jeg vil bare si til meg selv at nå, nå gjorde du faen meg en bra jobb! Og for at jeg kan gjøre det, ja da må jeg jo være fornøyd med den karakteren jeg får. Det gjør bare vondt verre når folk sier "jammen, 5 er jo bra da!". For min del er bra nok som oftest 5, men i noen fag strever jeg hardt for å få den etterlengta 6'eren. For deg kan målet kanskje være en 4, eller 3.. eller kanskje du bare skal stå? Det viktigste er jo å stå, og at du gjør ditt beste. Dine mål er dine mål, og mine mål er mine mål. Vi er alle forskjellige. Jeg orker ikke presset lenger, uansett hvilken karakter jeg strever etter..

6 kommentarer

Bitte-Louise

20.05.2016 kl.16:16

Stå på og gjør det som er riktig for deg <3 Hvis du gir opp må du huske at det er noe du er 100 % sikker på at det er akkoratt det du vil.. Du må ha en super fin helg <3

Alexandra Flaa

20.05.2016 kl.16:26

Bitte: Tusen takk for gode ord!
Ha en super duper helg <3

Pernille

20.05.2016 kl.17:05

Jeg merker jeg er veldig lei av skolen nå, og om bare et par uker er det første eksamen som står for tur. Orker ikke å lese eller skrive oppgave lenger, og gleder meg til hele studiet er ferdig til sommeren. Går du barne- og ungdom? Er det kommunikasjon og samhandlingsboka? For den har jeg også :) Håper du har hatt en fin dag

Alexandra Flaa

20.05.2016 kl.17:23

Pernille: Jeg krysser fingra for deg og har troa på at du kommer deg gjennom det! :) Stemmer det! Blir deilig å bli ferdig med dette året :)

Caroline Josefine

21.05.2016 kl.07:00

Så bra skrevet! Lykke til med resten av skoleåret, stå på og gi jernet! :-D

Alexandra Flaa

21.05.2016 kl.07:44

Caroline Josefine: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar

hits