Kjære kvinner, vi må stå sammen

Gratulerer med dagen alle vakre kvinner ♥ 

Vi lever i 2016 og det er enda store forskjeller på kvinner og menn. Menn får større stillinger i helsesektoren (i alle fall), de får bedre betalt, flertall av ledere er menn.. Hvorfor? Hvorfor er det enda ikke likestilling og hvor langt unna er vi egentlig? Det er fremdeles kjønnsdominerende yrker, men jeg vet i alle fall om flere menn som jobber i barnehage, og flere blir de. Det blir også flere jenter som "går den andre veien", nemlig TIP eller BYGG på VGS.

Hvorfor skal menn se ned på oss kvinner? Hvorfor skal vi kvinner se ned på hverandre? Vi må stå sammen. Vi må pushe hverandre fremover, ikke sende dømmende blikk eller kalle hverandre horer og slut. Hvis vi går rundt og kaller hverandre det, viser vi bare at det er "greit", at menn også kan gjøre det. Selv om det bare er for tull da.. Noe av det kvalmeste jeg vet om er når andre jenter og kvinner rakker ned på hverandre av ulike grunner. Jeg sier ikke at jeg aldri har gjort det, men jeg prøver å bli mer bevisst på det og ikke gjøre det. Mye er vel grunnet sjalusi og misunnelse? Kanskje er den jenta super fin, mens du ikke føler deg så fin.. Eller at hun er populær? Jeg skjønner ikke greia.. 

Hvorfor får gutta cred når de ligger med mange jenter, mens jenter er løse, slutty, billig og horer når de ligger med mange? Hva er forskjellen? Hvorfor skal gutter få snakke om jentenes kropper som om de var objekter? (Ja, noen jenter er også sånn, men det er ikke poenget akkurat nå..) Hvorfor skal de få bedømme hvorvidt vi er "trange" eller "løse"? De har ingen rett til å snakke ned om oss på denne måten. 

Hvorfor får gutta mange kompliment når de legger ut lettkledde bilder av seg selv på nettet, mens jentene gjør alt for oppmerksomhet og skal vise seg frem? Hva er forskjellen på en guttekropp og en jentekropp? Begge består av akkurat det samme innvoldene, hud, bein og fett.. 

Hvorfor skal vi jenter bitche så jævlig og sende bitchy blikk til hverandre på fester fordi man går i kort kjole og skyhøye pumps? Hvorfor kan man ikke heller gi ett smil og si "shit, du var fin", eller "oi, for en fin kjole" eller hva med "så sykt kule sko, er det vanskelig å gå i?" Altså.. dere skjønner greia? Vi kommer ikke så langt her hvis vi ikke kan støtte hverandre og har troa på hverandre, og ikke minst har troa på oss selv! Ingen skal få si hva vi er og hva vi ikke kan gjøre!! ♥ LIK OG DEL HVIS DU ER ENIG ♥

8 kommentarer

Lene

08.03.2016 kl.20:30

Gratulerer på kvinnedagen! Flott tekst :-)

Alexandra Flaa

08.03.2016 kl.20:32

Lene: Takk for det :) Ha en fin kveld!

Filippa & Safir

08.03.2016 kl.20:50

Gratulerer med kvinnedagen <3 Synes innlegget ditt var kjempe fint! Ønsker deg en fin kveld :)

Alexandra Flaa

08.03.2016 kl.20:54

Filippa & Safir: Takk i lige måde <3

Asalia

08.03.2016 kl.20:55

Gratulerer med kvinnedagen! :)

Alexandra Flaa

08.03.2016 kl.21:05

Asalia: Takk i lige måde :)

evenhovland

08.03.2016 kl.22:31

Gratulerer med kvinnedagen! Er så enig med deg =) hilsen en stolt mannlig feminist

Alexandra Flaa

09.03.2016 kl.06:13

evenhovland: Tusen takk! :D

Skriv en ny kommentar

hits