Er trening mer effektivt enn BUP?

Selv om det er fredag og helg tenkte jeg å skrive ett litt mer seriøst innlegg i kveld. Dette er en ting jeg har lurt på en stund, og tankene ble forsterket da jeg tidligere i dag leste på en blogg at en annen jente syns det var mer effektivt å gå en lang tur istedenfor en psykologtime. Det fikk meg til å tenke tilbake på tiden da jeg trente minst en gang i uka. På denne tiden i fjor og frem til sommeren trente jeg aktivt styrke. Jeg elsker virkelig å trene styrke, eller jobbe så lenge det kan foregå ute. Hvis man ser bort i fra alle tankene jeg fikk rundt fokuset på mat og kroppen min ble alt annet lettere. Jeg hadde mer overskudd og mener i alle fall å huske at jeg var i et generelt bedre humør. Hver gang jeg er på BUP, føler jeg at det bare bryter meg ned. Hele den dagen jeg skal dit blir ødelagt. Jeg gruer meg til timen, hater å være der under timen og er frustrert og sint når jeg går derifra. Hodet fylles opp med mange flere tanker enn det jeg hadde før jeg var der. Når jeg trener derimot, får jeg enten ett lite fristed eller jeg får sortert litt i tankene. Det er lettere å gi utslipp på alt det negative under en styrke økt, og få rydda opp i tankene mens jeg løper. Når jeg har betalt tilbake penger jeg har lånt av mamma til førerkortet, skal jeg virkelig prioritere treningskort. Det er helt sinnssykt hvor dyrt det er, men det er helt klart verdt det så lenge det kan hjelpe meg å få det bedre. Da er vel ingen pris for mye? 

Når jeg trente aktivt, lagde jeg en treningskonto på Instagram. Jeg ville ha ett sted der jeg kunne legge ut fremgang og ulike øvelser jeg gjorde. Jeg la ut oppskrift på smoothier og snacks man kunne erstatte med godteri og potetgull. Dette syns jeg var utrolig gøy. Siden jeg ikke har trent så alt for mye i det siste, har det også vært lite aktivitet på brukeren, men jeg håper nå på å komme tilbake! Jeg vil inspirere andre, og ikke minst meg selv. Jeg er glad i trening. Det er det som hjelper. 

Hva fungerer best for deg?

xoxo

 


 

Minner om konkurransen min du finner HER

10 kommentarer

Becca Alexandra

22.01.2016 kl.20:04

For meg fungerer både psykolog og trening. Psykologen min forstår meg veldig godt og sånt, men hun er litt dårlig på å gi meg øvelser som skal gjøre meg friskere. Derfor føler jeg at en kombinasjon av trening og besøk hos psykolog hjelper meg :-)

Filippa & Safir

22.01.2016 kl.20:21

Er faktisk enig i at trening er best! :-)

Synes innlegget ditt var skrevet kjempe bra, ønsker deg en nydelig kveld <3

Cecilie

22.01.2016 kl.20:23

Jeg tror trening er mer enn bra nok terapi! Gøy med en sånn instagram profil da, den må jeg sjekke ut! Ha en fin kveld :)

Alexandra Flaa

22.01.2016 kl.20:32

Becca Alexandra: Det har jeg ikke tenkt på før!

Alexandra Flaa

22.01.2016 kl.20:33

Filippa & Safir: Tusen takk! Ønsker deg en like bra kveld <3

Alexandra Flaa

22.01.2016 kl.20:33

Cecilie: Takk det samme! :)

Bianca Skjærvø

22.01.2016 kl.22:08

Gøy med en trenings-instagramprofil! Ha ei fin helg, fine duu :)

Alexandra Flaa

23.01.2016 kl.05:57

Bianca Skjærvø: Takk i lige måde :)

Camilla Dilara

23.01.2016 kl.21:03

Mental helse og fysisk helse går veldig hånd i hånd. Man føler seg lettere, blidere og i generelt bedre humør av å være i fysisk aktivitet! Samtidig ville jeg nok ikke anbefalt å kutte ut en psykologtime hos BUP av den grunn.. Det er nok en god grunn til at du går hos BUP og målet er nok å akseptere og bearbeide det som du føler bør jobbes med.. I en bearbeidelse-prosess er det helt naturlig å bli sliten, frustrert og sint.. Det er egentlig et godt tegn på at sinnet ditt tar innover seg det dere snakker om og går igjennom! Om du etter år føler at det ikke har hjulpet noe, kan det være behandleren din det er noe feil med, kanskje dere ikke har funnet den riktige kjemien som trengs for at du skal få det lettere.. Men om du liker å trene, burde du absolutt ikke stoppe med det for det er så bra for helsa di, og den psykiske helsen din!

Bare noen små råd fra meg. Stå på videre <3

Alexandra Flaa

24.01.2016 kl.21:30

Camilla Mildrid: Tusen takk for gode ord <3 Jeg har snart vært på BUP i et halvt år, og det bryter meg bare ned :( Det er i alle fall følelsen jeg sitter igjen med.. Veldig kjedelig når det blir sånn, men jeg tror ikke det er noen god kjemi med behandleren min..

Ønsker deg en fantastisk kveld <3

Skriv en ny kommentar

hits