Min tur til å kjøreforbi

Først og fremst må jeg ta opp en liten ting angående DETTE innlegget. Det var flere som ikke trodde på hvor jeg fikk "påstanden" min fra om at vi som øvelseskjører har mindre sjanse for å kræsje enn de som har hatt lappen en stund.. Jeg har nå lagt inn kilden, og forklart hva han sa. Men for at flere skal få det med seg skriver jeg det her også.. Kilde: Foredrag av Statens Vegvesen. Hans begrunnelse var: fordi vi er 110% fokuserte hele tiden, vi leser teori (forhåpentligvis) underveis i læringen, noen av oss har også erfaring fra moped eller andre kjøretøy. Spør deg selv, hva betyr de ulike linjene i vegen? Husker du alle skilt og alle regler? Det er flere år siden du tok teoriprøva, det er helt normalt å glemme den. Men den viktigste begrunnelsen var at vi var konsentrerte og "føre var". Det fins alltid unntak, men trenger jeg å skrive det, eller kan dere tenke det selv? Sånn. Da håper jeg dere forstår det. Og til du som mente det ødela bloggen min at jeg ikke hadde med kilde: beklager. Nå ser du den to steder. Er det godkjent?

Tilbake til overskriften. Torsdag var det veldig glatt og speilblank is nesten over at. I alle fall her jeg bor.. Det var også denne dagen innlegget over ble skrevet. Dagen etter, altså fredag, da var det min tur til å kjøre forbi. Jeg har kommet så langt på førerkortet at jeg endelig skulle få praktisere en forbikjøring. Jeg skulle endelig få lære hvordan jeg gjorde dette riktig. Samtidig som jeg gledet meg, grua jeg meg. Det var flere ulykker dagen før, og føret var ikke på sitt beste. Jeg trodde faktisk den timen skulle bli avlyst, noe den ikke ble. 

Føret var mye bedre og mesteparten av isen var borte. Det var veldig spennende hele prosessen. Jeg leste noen sider i boka om forbikjøring før jeg og kjørelæreren prata litt om det. Jeg har kjørt forbi traktorer et par ganger, men jeg har alltid spurt den som kjører med meg om jeg får lov. "Flink pike".. Vi var tre skolebiler som skulle forbi hverandre. Og nå forstår jeg også hvorfor disse bilene kjører så sakte når de driver med forbikjøring. Flere ganger har jeg og mamma irritert oss over dette, men grunnen er så enkel at de får en fartsgrense av kjørelæreren som de skal holde. Noen ganger er det helt ned i 40 km/t for at de andre bilene skal ta deg igjen, og andre ganger holder man fartsgrensa eller kjører etter forholdene.

En vakker dag skal jeg cruise rundt alene med denne bilen. Og det skal selvfølgelig være trafikksikkert for andre. 

Det beste med denne kjøretimen er at jeg vet hvordan jeg skal ta en trygg og sikker forbikjøring. Samt at jeg vet hvordan jeg kan hjelpe andre med å skape en trygg forbikjøring. Dersom jeg blir forbikjørt slakker jeg av litt på farten og legger meg lenger mot høyre. Det fører til at det blir bedre plass for den som kjører forbi meg og bedre plass og tid til å kunne trekke seg. 

Håper dette gjorde ting litt klarere! Ha en fortsatt fin søndag :)

xoxo

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits