Sånn vasker jeg sminkekostene mine

Det og vaske sminkekoster føler jeg er veldig undervurdert. Det er ikke så lenge siden jeg begynte med hudsminke, og da vasket jeg ikke den ene kosten jeg brukte. Jeg merket da veldig fort at jeg fikk masse kviser og huden ble helt forferdelig. Jeg kom heldigvis fort frem til at det mest sannsynlig var sminkekostene.. Har dere noe gang tenkt over hvor mye bakterier det samles i kostene? Det er veldig mye. Tror også det er mest bakterier i koster som er brukt til flytende foudation. Det anbefales at du skal vaske i alle fall den kosten 1-2 ganger i uka. De andre kan du vaske 1 gang i uka. Selv har jeg søndag som fast "vaske dag". Da vasker jeg alle kostene jeg bruker, også tørker de til dagen etter.

Jeg har lest flere steder at man bør bruke zalo, men like mange sier shampoo. Jeg bruker sistnevnte. Da tar jeg litt shampoo i hånda og vaker kosten i sirkelbevegelser. Vannet renner også for å skylle ut såpa igjen. Når du ser at såpa/vannet er rent, er all produktet ute. Det er veldig viktig å få ut all såpa! For at de skal tørke fortere klemmer jeg ut vannet av kosten før jeg legger de til tørk. Legg de gjerne litt skrått på et håndkle, så vannet kan renne ut. Hvor ofte vasker du dine koster? Vasker du dem ofte nok?

xoxo

4 kommentarer

lisarorvik

15.11.2015 kl.16:32

Kjempe fint innlegg, ønsker deg en strålende dag :) ( jeg har konkurranse uken blogg, bli gjerne med)

Mari Brennhovd

16.11.2015 kl.09:21

vasker sminkekostene mine med såpe, fungerer egentlig veldig bra, men jeg tror at om man bruker shamoo, så blir ikke børstehårene så fort slitt :))

Bitchen

16.11.2015 kl.19:09

Såå flink du er til å vaske sminkekostene dine :*

Alexandra Flaa

16.11.2015 kl.22:49

Bitchen: Å du veit :*

Skriv en ny kommentar

hits