JEG ER EN MOBBER

Jeg er en mobber, men jeg må virkelig lære meg hva dette innebærer. Men dersom jeg er en mobber burde jeg vel vite dette? Jeg burde være klar over at jeg driver med "gjentatt negativ eller ?ondsinnet? atferd rettet mot en som har vansker for å forsvare seg. Gjentatt erting på en ubehagelig og sårende måte er også mobbing". Jeg vet ikke hva mobbing er, men jeg utfører dette. Jeg henger ut personer. Jeg bruker de som trenger hjelp til og løfte meg selv. Jeg deler informasjon om ei anonym jente med noen som ikke har noe med det og gjøre. Jeg er rett og slett en mobber. Jeg henger ut andre mennesker. 

Nei. Absolutt ikke. Dette er ikke meg, men det er ting som ble sagt etter innlegget mitt i går. For det første så vet jeg veldig godt hva mobbing er. Jeg har gjennomgått dette i ca 5-6 år. Hvordan kan jeg ikke vite hva det er da, når jeg faktisk har erfaringer? Jeg vet hvor utrolig mange konsekvenser det kommer av mobbing. Dette er også en grunn til at jeg er på BUP. Jeg vet hvor lett det er og tro på alt som blir sagt, at ingen faktisk hadde brydd seg dersom jeg døde. Jeg vet alt dette. Jeg har kjent på dette. Jeg har synlige merker på kroppen min etter dette. Så at noen skal komme og fortelle meg at jeg er en mobber syns jeg faktisk blir alt for drøyt. Hvorfor i all verden skal jeg ville mobbe eller henge ut noen, når jeg vet hvor rett og slett jævlig det er? Kan noen fortelle meg hvor logikken ligger?

I denne jentegruppa jeg henta det ene eksempelet fra var det en regel om at det ikke er lov å dele ting som blir skrevet i gruppa, med folk utenom gruppa. Dette var en regel jeg faktisk ikke tenkte på, men jeg valgte likevel og beholde innlegget. Jeg ble kastet ut av gruppa og kalt en mobber. Jeg bryr meg ikke litt en gang om at jeg ble kasta ut av gruppa, for det jeg reagerer på er at jeg blir "syndebukken" her. Hele greia med mitt innlegg var faktisk og få et større syn på mobbing. Det er noe som må snakkes om og det må synes i dagens samfunn! Dette er et viktig og alvorlig tema, så jeg valgte faktisk bevisst og bruke dette eksempelet fordi det passet perfekt og fordi det er et bevis på noe som skjer i hverdagen. Jeg kunne funnet på andre eksempler, men hvorfor skal jeg dikte opp noe når jeg har ekte vare?

En annen ting jeg lurer veldig på er hvordan jeg kan henge ut denne jenta i eksempelet. Hun var anonym og den eneste som vet hva denne jenta heter er adminen hun sendte meldingen til. Det vil derfor si at for at noen skal kunne vite hvem hun er, må adminen gå ut med navnet hennes. Når dette er sagt så håper jeg at denne jenta faktisk ikke føler seg hengt ut, men at hun syns det er bra og gjøre foreldre ops på dette med utestenging. Kanskje det forhindrer at andre kommer i lignende situasjoner som det denne jenta gjorde. Jeg håper i alle fall det. Jeg vet fremdeles ikke grunnen til at jenta kun fikk ha fem venninner på besøk og ikke ni som hun hadde invitert. Men jeg håper andre slipper og måtte velge hvem av venninne sine som er bedre enn de andre. 

6 kommentarer

Linn Therese Dagsland

10.11.2015 kl.17:14

Huff, ble sjokkert når jeg leste overskriften her, men så leste jeg innlegget. Pjuuh! Du skriver forresten utrolig bra!

Benedicte Arntzen

10.11.2015 kl.17:43

du er flink <3

Alexandra Flaa

10.11.2015 kl.20:51

Linn Therese Dagsland: Tusen takk! Ha en fin kveld :)

Alexandra Flaa

10.11.2015 kl.20:51

Benedicte Arntzen: Tusen takk! Ha en fin kveld :)

Astrid (:

10.11.2015 kl.21:10

Veldig bra skrevet :)

Alexandra Flaa

10.11.2015 kl.21:14

Astrid (:: Tusen takk! Ha en fin kveld :)

Skriv en ny kommentar

hits