FORELDRE OPPFORDRER TIL MOBBING

I går var det ei jente som hadde postet et anonymt spørsmål i en jente-gruppe på facebook. Henne var egentlig i en vanskelig situasjon, og hadde et stort dilemma med seg selv, kan jeg tenke meg. Denne jenta her skulle ha en jentekveld hjemme hos seg, og hun hadde invitert ni venninner. Jeg er ikke sikker på om jenta hadde fått et antall venninner hun kunne ha hjemme, eller om hun selv ønsket så mange. Uansett, moren hadde gitt henne beskjed om at hun kun fikk ha fire venninner på besøk. Altså måtte denne jenta velge ut fire stykker som ikke kunne komme. 

Denne jenta måtte rangere venninnene hennes utifra hvem som var best, og hvem hun mest ville ha på besøk. Det jenta lurte på i innlegget sitt var hvordan hun kunne overtale moren til å la henne ha alle på besøk, hvordan henne skulle fortelle venninnene at fire ikke kunne komme eller om det var noen som hadde andre forslag. Som sagt vet jeg ikke om hun og moren hadde en avtale på forhånd om at hun kunne invitere fem jenter hjem til seg, men jeg syns dette høres veldig rart ut i og med at jenta hadde invitert ni. Derfor velger jeg og bruke her i mitt innlegg at moren på en eller annen måte ombestemte seg og sa til dattera si at hun kun fikk ha fem venninner på jentekveld. 

Det er veldig mange ulike former for mobbing, og dette er helt klart en. Utestenging er noe av det verste man kan føle på. Spesielt da når du er en av fire som faktisk ikke er "bra nok" til å komme. Jeg har selv sitti på rommet mitt alene, mens andre har vært ute og hatt det gøy sammen. Jeg ble ikke invitert. Jeg har også erfart at det har vært utkledningsbursdager hvor en ikke har fått beskjed om dette. Alle andre jentene hadde kledd seg så pent ut og var klare for feiring, bortsett fra denne ene jenta som ikke hadde fått beskjed. I dette tilfellet var det snakk om barn ned til 1-2. klasse. Da sier det seg selv at det er foreldrene som har ansvaret for at alle får beskjed. Hvordan kan man glemme og gi beskjed til en eneste jente. Alle andre hadde kostymer, bortsett fra en. Var ikke denne lille jenta viktig nok til å få beskjed? Eller ville dere egentlig ikke ha henne der, men dere måtte siden det var alle jentene fra klassen? 

Det er akkurat samme greia når det er jentekveld og noen plutselig ikke kan komme. Er det fordi du som foreldre ikke liker fire av disse jentene og håper ditt barn skjønner dette og velger de du mener er "riktige" å invitere? Hvor er logikken? Dette her er faktisk eksempel på der foreldre oppfordrer til mobbing. De lærer barna sine at det er GREIT og utestenge. De lærer barna sine og dømme ut i fra hvem som er bedre enn andre. De lærer barna sine og tenke negativt om andre. Dette er faktisk ikke greit. Du som forelder skal faktisk lære barna dine og inkludere alle, til og med de som er alene. Du skal lære barna dine at ingen er bedre enn andre, dere er like mye verdt! Du skal lære barna dine og snakke pent om andre barn, også når de ikke er tilstede. 

Hva denne jenta valgte og gjøre til slutt vet jeg dessverre ikke, men det var mange veldig gode forslag! Flere mente at hun skulle overtale moren med at det ble feil og bare invitere fem av de ni. Andre mente "alle for en". Enten inviterte hun alle eller ingen. Hun kunne også snakke med de andre jentene og høre om de heller kunne ha det hos en av dem, men hvor kult er det når du har planlagt, invitert og gleda deg masse? 

Lik og del hvis du også er enig♥

17 kommentarer

Mona

08.11.2015 kl.18:07

Enig i det der. Skjønner ikke hvordan voksene mennesker og i hvert fall de som har barn kan skrive stygge kommentarer osv...

sandra

08.11.2015 kl.18:08

du vet vel at i jentegruppa så står det i reglene om at det som blir delt der, forblir der? håper du blir utestengt av gruppa

Alexandra Flaa

08.11.2015 kl.18:18

sandra: For det første så står det ingenting om hvilken gruppe, og dette er faktisk et relevant eksempel som kunne kommet opp hvor som helst. Ha en fin kveld :)

Mia

08.11.2015 kl.18:25

Lol, så teit.. Da får man ha jentekvelden et annet sted da :P

Veronica

08.11.2015 kl.18:45

Folk må virkelig slutte å være så jævla hårsåre. Jesus fuck.

Syntes det er bra du setter fokuset på sånne ting, Alexandra! Det er altfor få som gjør det ((:

Daniel Miller

08.11.2015 kl.19:15

Kjempe dumt at det er slik... :(

Anastasia

08.11.2015 kl.19:17

Det er jo sant at mange voksne oppfordrer til slike ting.. Men stod det for eksempel noe mer om hvorfor hun bare kunne invitere 5 av de? Liksom.. har det noe med boligsituasjonen å gjøre? At det for eksempel ikke var plass til flere enn bare 5? Eller var det faktisk det at moren muligens hadde noe i mot de andre jentene? Jeg tenker jo alltid at i ulike situasjoner så må man se på den fra to ulike sider og da er det kanskje at det er en grunn til hvorfor ting ble som de ble. Men det er viktig ting du snakker om her, for det skjer jo faktisk at mange blir utestengt fra ulike ting. =)

Alexandra Flaa

08.11.2015 kl.19:21

Anastasia: Det første bildet er akkurat det hun skrev, så jeg vet dessverre ikke.. Jeg skulle ønske jeg visste mer om handlingen bak, og jeg skulle ønske jeg hadde et fasit svar til denne jenta! Også skulle jeg gjerne ønske moren skjønte at dette er en forferdelig situasjon og at det bidrar til mobbing. Jeg håper det løste seg for jenta og at de hadde en fantastisk kveld uansett hvordan den endte!

Det er veldig viktig og få frem hvor mye vi faktisk lærer av foreldrene våres, og det er viktig og huske på at det er så mange fler enn akkurat denne jenta som opplever dette!

08.11.2015 kl.19:22

Du kunne droppa bildet..

Alexandra Flaa

08.11.2015 kl.19:22

Daniel Miller: Helt enig! Utrolig nok legger folk mer vekt på at jeg skriver om denne jenta jeg ikke aner hvem er enn fokuset som er i innlegget, nemlig at vi lærer av våre foreldre.. :(

Alexandra Flaa

08.11.2015 kl.19:23

Anonym: Mye jeg kunna droppa, men nå står det ordrett og jeg har verken lagt på eller tatt vekk noe av saken :) Alle navn og bilder er borte, så ingen som ikke har sett det selv vet hvem det er eller hvilken gruppe.
Håper du får en fin kveld :)

Vivian

08.11.2015 kl.20:07

Jeg ble litt satt ut da jeg begynte å lese gjennom dette. Jeg håper det hele beror på en misforståelse, som at moren har sagt at hun kan invitere noen venninner uten å presisere at stua er for liten for ti jenter.

Av svarene (som jeg ser at ble skrevet) til innlegget er jeg mest imponert over at hun som oppfordrer jenta til å spørre moren sin om hva hun burde gjøre. Foreldre tenker (dessverre) ikke alltid så langt, så kanskje dette har bidratt til å gi moren et nytt syn på situasjonen. Uansett så håper jeg at det løste seg på en fin måte. Takk for at du tok opp dette temaet :)

Alexandra Flaa

08.11.2015 kl.20:38

Vivian: Tusen takk til deg for kommentaren! <3

08.11.2015 kl.20:45

Kjempe dumt at det er slik... :(

Mari Brennhovd

09.11.2015 kl.11:53

jeg kunne ikke vært mer enig her! utrolig bra skrevet alexandra <3

Baatboerne

09.11.2015 kl.12:17

Vil nå ikke si at denne moren oppfordrer til noe ondt i denne situasjonen, slik jeg ser det. Ja, hun kunne kanskje ombestemt seg og latt alle komme, men her er det, slik jeg ser det, ikke snakk om å stenge noen ute. Det handler vel mer om det at 9 stykker er 5 mer enn 4? At det kanskje ble for mye akkurat denne dagen? Hva vet vel vi om morens situajon eller begrunnelse for å sette dette "kravet"?

Når det er sagt så vet jeg om veldig mange andre eksempler som kunne blitt dratt frem i dette temaet, hvor foreldre virkelig oppfordrer til mobbing og utestengelse.

Ha en fin dag :)

Alexandra Flaa

09.11.2015 kl.13:14

baatboerne: Jeg skrev at jeg ikke visste noe mer om bakgrunnen, men jeg valgte og se det sånn og sånn og skrive utifra det :)

Ha en fin dag!

Skriv en ny kommentar

hits