Jeg trenger forutsigbarhet

Jeg trenger forutsigbarhet. Dette er faktisk ett av de største behovene jeg har, mener jeg selv. Jeg klarte dessverre ikke finne en definisjon så jeg får heller prøve selv. Det jeg i alle fall mener når jeg sier at jeg trenger forutsigbarhet, er at jeg trenger og vite. Jeg må vite. Jeg må vite hva som skal skje og hvem som skal være med. Jeg må planlegge alt. Jeg ser for meg hvordan ting blir og ser enten frem til det eller gruer meg til det. Dersom det skjer forandring i planene, må jeg vite dette så fort som mulig. Jeg må omstille meg på de planene som først var. 

Dersom jeg ikke vet på forhånd hva som skal skje, tar jeg dette veldig tungt. Det blir ikke alltid like vanskelig, men det blir en nedtur. Jeg blir veldig fort lei meg når ting ikke blir som jeg har tenk, nettopp fordi jeg har sett frem til dette og planlagt alt. Dette høres helt sikkert utrolig dumt ut, men sånn er jeg og det er som regel alltid en grunn til ting. Noen vil noen vil nok også tenke at jeg ofte overreagerer, men det er ikke tilfellet. Min grunn til dette var det faktisk fysioterapeuten min som fortalte meg. Hun har en del erfaring med barn og unge som sliter psykisk. Hun hadde vært på et kurs eller foredrag med en psykolog tror jeg, som fortalte litt om traumer. Han sa at det var ett ord som gikk igjen hos alle som slet med en eller annen form for traumer. 

Forutsigbarhet. Nesten alle som sliter med traumer trenger forutsigbarhet. Det er helt forferdelig og aldri vite. Det blir som en ekstra vekt på skuldrene. Du tenker hele tiden på om hva som kan skje og hva som faktisk skal skje. Noen vil kanskje si at jeg er en kontrollfreak pga. av dette, og det kan kanskje stemme, for jeg er en kontrollfreak, men jeg vet ikke om dette er grunnen. Jeg må bare ha oversikt. Jeg må forberede meg på alt. Dersom det dukker opp noe uventede kan det faktisk bli så "tungt" at jeg sliter med og holde tårene tilbake.

Et eksempel på dette kan være noe så lite som at jeg har kjempelyst til og dra innom på en Victoria Secret butikk når jeg skal til London. Jeg gleder meg kjempe masse og har allerede sett på nettsiden hva jeg vil ha. Dersom jeg og mamma da ikke finner en VS butikk, eller det jeg har sett på enten er utsolgt eller ikke er i den butikken kan det faktisk være nok til at jeg er lei meg resten av turen. Kanskje ikke veldig lei meg, men nok til at jeg ikke er like glad. Kanskje litt dumt og ta VS som eksempel når vi ikke har det i Norge, så vidt jeg vet? Men det får uansett frem poenget. Jeg må vite. 

xoxo

3 kommentarer

Ida Nesby

07.11.2015 kl.15:35

Så kjedelig! Kjenner meg delvis igjen når det gjelder planlegging, men det er allikevel ikke på samme måte! Ha en fin dag videre :)

Anette Linnea

07.11.2015 kl.19:03

Kjenne meg så sykt igjen! Folk har alltid irritert seg øve at eg må planlegga alt lang tid på forhånd, men eg blir så sykt stressa hvis ting ikkje e planlagt. Å går ting en aen vei enn sånn som eg har planlagt i håve, så komme tårene! Eg ane sje koffer eg e sånn, men ;o

Alexandra Flaa

07.11.2015 kl.19:30

Anette Linnea: Takk for du at fins og ikke får meg til og føle meg alene! <3

Skriv en ny kommentar

hits