DERFOR BRUKER JENTER SMINKE

I går kom jeg over videoen under på facebook. Den handler om jenter og sminke. Det er så utrolig mye press på hvordan vi jenter skal sminke oss. Hvordan vi skal kle oss og hvordan vi skal være. Jeg mener det at klærne dine ikke representerer personligheten din, fordi du kan være usikker på deg selv og da bare bruker du klær du tror folk vil se deg i, eller at du kan følge moten eller trender. Det har faktisk gått så langt at noen steder er man faktisk ikke bra nok fordi du ikke har dyre merkeklær, eller de rette merkene. Det samme gjelder sminke. Bruker du for lite sminke er du stygg. Bruker du for mye sminke er det for å skjule hvor stygg du er og du ser bare falsk ut. Man får det å se pen ut til og bli noe negativt. Du bruker så mye sminke at det blir stygt. 

Det er noe helt spesielt med sminke. Så fort du tester ut noe nytt og blir fornøyd, blir du avhengig og prøver mer. Det har i alle fall skjedd med meg. Jeg elsker bryn. Det er faktisk noe jeg syns jeg får til og jeg har hjulpet andre så godt jeg har kunnet. Hudsminke derimot har jeg ikke peiling på. Men etter mange tips og råd fra venninner som kan mer om det prøvde jeg ut mye nytt. Jeg begynte med pudder og counturing. Jeg hadde så vidt hørt ordet, og nå gjør jeg det selv. Jeg søker opp på youtube hvordan jeg kan sminke ditt mindre og datt større. Jeg har ting jeg hater med meg selv, noe som fører til at jeg faktisk tror andre også ser de "feila" med meg og tenker herregud. 

Allikevel er jeg mer enn bare sminke. Selv om noen kanskje syns sminka mi er både fin og stygg, så er jeg mer enn et utseende. Jeg vet hvordan det føles ut når du hater noen deler med seg selv så du gjør alt du kan for å endre det. Er det ikke det sminke er ment til? At vi skal føle oss finere med sminke? Men samtidig så må vi for all del ikke føle oss styggere uten sminke. Noen vil kanskje si at sminke er en som en maske. Jeg er både enig og uenig. Det er lettere og skjule utseende sitt med sminke. Det vil si at du lett kan gjemme bort blå ringer under øynene fordi du har sovet alt for lite, ettersom du har liggi våken hele natta og tenkt over alt mulig mens du har grått. Sminke gjør det lettere og skjule. Du kan skjule omtrent hva du vil med sminke, så lenge du vet hvordan. Du kan skjule spor etter selvskading. Du kan skjule blåmerker fordi du har blitt misbrukt. 

Det er så mye lettere og bruke sminke for å skjule alt dette. Du har noe og gjemme deg bak. Jeg er ganske sikker på at ingen føler seg veldig komfortabel med og gå rundt med den store kvisa midt i ansiktet, eller mange talgkjertler eller hudormer. Vi jenter bruker sminke av flere grunner. Hvorfor skal det være så ille at vi faktisk prøver og gjøre oss mer fornøyde med oss selv? Hvorfor skal vi hele tiden på hat? Hvorfor skal vi bli kalt stygge fordi vi ikke bruker sminke, men samtidig bli kalt stygge fordi vi bruker for mye? Kan noen være så snill og forklare meg det, for jeg skjønner ikke. 


xoxo

2 kommentarer

Q. Vyvy

21.10.2015 kl.22:49

så godt skrevet av deg :-)

Alexandra Flaa

22.10.2015 kl.07:03

Q. Vyvy: Takk :)

Skriv en ny kommentar

hits