Meg og psykisk helse

Siden det er verdensdagen for psykisk helse i dag, så vil jeg skrive noen få ord om nettopp dette. Jeg kommer ikke til og gå inn på detaljer, så er det sagt først som sist. Som veldig mange andre sliter jeg også med den psykiske helsa. Jeg er på BUP (barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) av mange ulike grunner. Også grunner jeg ikke ante om at fantes. Det dukket opp flere ting i henvendelsen min, som ble sendt av barnevernet. Jeg fikk endelig hjelp. Det blir på en måte litt vanskelig og skrive et innlegg om psykisk helse og sånn uten og gå veldig inn på detaljer og dele det jeg mener er for mye, men jeg prøver. 

Kort fortalt, jeg ble mobbet fra 5. klasse til 9-10. klasse. Det ble mindre av dette på ungdomsskolen, men det var der. Jeg flytta og bytta skole i 10. klasse. Det er det beste skoleåret jeg har hatt!  Mobbingen har ført til at jeg har et veldig "skrudd" syn på meg selv den dag i dag, dersom jeg kan si det sånn. Mobbingen har satt spor. Jeg har også opplevd noe veldig tragisk egentlig, jeg ble kastet ut av mitt eget hjem. Dette gjorde så klart ikke ting bedre. Dette var i 10. klasse. Man kan vel si det sånn at det var etter dette at ting ble verre og det som kanskje førte til at jeg fikk hjelp. Jeg hadde gode mennesker rundt meg som også hjalp meg så godt det lot seg gjøre. 


// 26. februar 2015

Jeg spiste veldig lite, men trente ekstremt mye. Tallet på vekta gikk oppover når jeg ble sterkere og jeg spiste enda mindre. Det har vært flere perioder jeg har spist lite, trent mye, spist ok og ikke trent. Dette har gått om hverandre. Som sagt så er jeg nå på BUP og har startet behandling for traumer. Jeg kommer ikke til og fortelle mer om traumene på i alle fall en god stund, hvis jeg i det hele tatt forteller om dem. Uansett, traumene har ført til at jeg har angst. Angst for og sove alene hjemme. Eller være alene hjemme når det er mørkt. Jeg er 17,5 år og er livredd for og være alene hjemme når det er mørkt. Noe det er store deler av året oppe på fjellet. Det sier seg selv at det ikke er riktig. 


// 19. oktober 2013 

Egentlig så er vel hele poenget mitt å vise at andre ikke er alene. Det er vanligere og slite med ting enn man kanskje tror. Det er ikke alltid like lett og se, eller vite hva man skal gjøre. Det beste tipser er egentlig og ikke tulle med psykiske lidelser. Jeg husker fra mellomtrinnet (5-7 klasse) at mange sa "får du traumer nå eller", av ting som ble gjort, de sa det mens de holdt på og le seg i hjel. Det var ikke seriøse ting som ble gjort, og det var heller ikke mot meg. Og det kunne være små ting som hvis noen hadde sett noe ekkelt eller lignende. Og det er faktisk ikke så veldig lett og tenke tilbake på at dette var noe man tulla med, når jeg den dag i dag sitter her med traumene mine. 

Det aller viktigste og tenke på er at du trenger nødvendigvis ikke si eller gjøre så mye, bare lytt hvis det er noe du takler og høre. Du må være klar over hvor dine grenser går og hva du kan takle og høre. Personlig så trenger jeg ikke høre så mye tilbake hvis jeg forteller noe. Samtidig som det er vondt og prate om, så er det godt og vite at noen lytter og at noen bryr seg. Det er slitsomt og prate om alt mulig. Etter nesten hver time hos BUP vil jeg bare reise hjem fra skola, fordi jeg har hodet fullt av tanker. DU ER IKKE ALENE

#kastmaska #sehverandre #verdensdagen #psykiskhelse #bup

8 kommentarer

Din eldste kusine !

10.10.2015 kl.19:49

Jeg er utrolig stolt av deg jenta mi! Og skjønner deg veldig godt , er selv i samme bås når dt kommer til angst- men har også angst for andre ting enn bare søvn!

Jeg håper du får dt bedre etterhvert, og at du blir "frisk" ! Du fortjener bedre !

Jeg er veldig glad i deg, og er her om du trenger noen å prate med !

Alexandra Flaa

10.10.2015 kl.20:10

Din eldste kusine !: Jeg er veldig glad i deg også! Og det er godt ting går bedre for en av oss <3 Nyt livet snupp! Er her for deg også <3

Linda

13.10.2015 kl.16:54

Dette er virkelig bra skrevet Alexandra!

Alexandra Flaa

13.10.2015 kl.18:34

Linda: tusen takk :)

Cathrine

21.10.2015 kl.18:24

Veldig bra skrevet! På en måte er det godt å vite at man ikke er alene, men også vondt å vite at det er flere som sliter. Jeg sliter også med angst, og vet hvor vondt det er. Og det med å tulle med psykiske lidelser gjør meg så forbanna, de ser ikke alvoret i det og hvor mye det kan såre de som faktisk sliter. Det er ikke rart man ikke tør å stå frem med at man sliter psykisk.

Alexandra Flaa

21.10.2015 kl.19:35

Cathrine: Det er helt sant det du skriver. Det blir skummelt og stå frem som psykisk syk når mange tuller med det. Det er også ofte man ikke blir trodd, pga de som sier de har ditt og datt bare for oppmerksomhet. Syns det er utrolig trist at det er sånn, men jeg har gjort mitt og vist at andre ikke er alene <3

Stå på og aldri gi opp!

11.11.2015 kl.01:05

Så bra skrevet! Det er fint å vite at man ikke er alene❤️❤️ Jeg sliter med angst og går til behandler en gang i uken. Wow, det der har jeg faktisk aldri sagt eller skrevet til noen før... Folk tar ikke psykiske lidelser seriøst, er derfor redd for å si det til folk :(

Alexandra Flaa

11.11.2015 kl.06:49

Anonym: Du skal vite at jeg tar deg seriøst uansett hvem du er! Jeg håper behandlingen din hjelper og at du en dag kan bli fri for angst?? Ha en super dag!

Skriv en ny kommentar

hits